no ak tam ma niekto kupene pozemky a konci mu platnost stavebneho povolenia, tak s prdele vyrube kopec stromov. Vid plochu pred gymplom na Hlinskej !! Toho sa najviac obavam !!
Ako som pochopil, zvaznica zo Sacneho ide az po modru znacku. Da sa teda urobit okruh hore Turim po asfaltke na Sacne, odtial po zvaznici na modru a po nej dole na Hornu/Dolnu Roven a ku vleku? Z modrej iduc smerom dole sa zrejme da aj zbehnut doprava na zvaznicu, z ktorej zacina Anakonda.
Minule sme skusali najst prepoj na zaciatok Anakondy zo singlaca poza Hoblik - ked sme prisli na koniec singlaca, nesli sme zvaznicou dole do Visnovskej doliny ale vybrali sme sa po nej dolava hore po hrebeni (inak, su tam riadne stojky, tu poslednu na Sucharovu sme nevysli ani jeden, bolo to moc rozbite). Na mapke je fialovou vyznacena nasa trasa. My sme sa chceli napojit na chodnik, ktory sa napaja na zvaznicu, na ktorej zacina Anakonda, ale my sme ho nenasli. Miesto toho sme sli cez taky dost neprijemny singlac v strmom svahu (vela popadanych stromov, dost vela tlacenia), ktory nas vyviedol az na spominanu modru znacku.
no minuli ste to o kusok stacilo ist stale po zvaznici (Banisko), "prekrocit" potok Rosinka a po par desiatkach metrov by ste narazili na zaciatok Anakondy (za tymi dvoma bielimi flakmi)
Zo sacneho po modru sa da ist po lesnej ceste. Potom drsny zjazd smerom k ceste co ide visnovskou dolinou od vlekov. K anakonde sa da dostat peknym technickym singlacom, ktory zacina kusok nad dolnou rovnou tesne pred rubaniskom (v smere na Mincol). Nastup na anakondu je pre neznaleho dobre skryty, asi sem dam presny gps zaznam. Teraz je na anakonde kopec konarov a par zvalenych stromov, ale je to prejazdne.
Ako som pochopil, zvaznica zo Sacneho ide az po modru znacku. Da sa teda urobit okruh hore Turim po asfaltke na Sacne, odtial po zvaznici na modru a po nej dole na Hornu/Dolnu Roven a ku vleku? Z modrej iduc smerom dole sa zrejme da aj zbehnut doprava na zvaznicu, z ktorej zacina Anakonda.
Minule sme skusali najst prepoj na zaciatok Anakondy zo singlaca poza Hoblik - ked sme prisli na koniec singlaca, nesli sme zvaznicou dole do Visnovskej doliny ale vybrali sme sa po nej dolava hore po hrebeni (inak, su tam riadne stojky, tu poslednu na Sucharovu sme nevysli ani jeden, bolo to moc rozbite). Na mapke je fialovou vyznacena nasa trasa. My sme sa chceli napojit na chodnik, ktory sa napaja na zvaznicu, na ktorej zacina Anakonda, ale my sme ho nenasli. Miesto toho sme sli cez taky dost neprijemny singlac v strmom svahu (vela popadanych stromov, dost vela tlacenia), ktory nas vyviedol az na spominanu modru znacku.
My zase plánujeme urobiť prepojenie z konca Vretenice na Anakondu, tak aby sa nemuselo ísť po tej prudkej zvážnici. Už sme urobili prieskum a zhruba vytýčili trasu chodníka. Skull vraj už začal aj s nejakými výkopovými prácami. Zišlo by sa ale asi spraviť nejakú väčšiu brigádu a spravili by sme to za chvíľku. Stačí tam prekopať asi 100 metrov nový chodník a potom zreštaurovať nejaký starší čo sa tam črtá medzi stromami.
Tak v nedeľu som bol na Martinských holiach, trasou od Kuneradského zámku, podľa tej mapky, čo som tu už dával. Veľmi pekná trasa, cestou hore sa dá aj raz spustiť (k tomu "parkovisku"), čo je príjemným osviežením v inak konštantnom stúpaní. Ten žltý chodník, na ktorý sme sa mali napojiť sme najskôr prešli, až pri takej vyhliadke sme sa otočili...nečakali sme totiž takú zmenu podkladu Tam by to vyšlapal možno nejaký trialista ako skončili stromy, tak to bolo v pohode, aj pár čučoriedok sme ešte našli. Na Veternom ani tak veterno nebolo, na V.Lúke sme si dali občerstvovačku a od Krížavy po zelenej domov. To bola tá ďalšia sranda Pre mňa neznámy povrch si prichystal prekvapenia...ešteže viem tak dobre padať Najkrajší bol ten, kedy mi pri zastavovaní prebehlo predné koleso do zarastenej koľaje, zadok hneď hore a s guľkami na rajdách som ešte spravil pár krokov aby som dopadol do čučoriedia, následne kotrmelec a bajk som postavil vedľa seba Našťastie len minimum škrabancov (najväčší asi hneď zo začiatku cesty, keď ma kamoš zrazil na asfalte). No ako sme sa dostali zase medzi stromy, tak to už bolo bez pádov a od horárne sme prešli do Medzihorskej a každý už po svojom. Inak vždy keď sme čakali na kamarátku sa ozval nejaký jeleň, byť tam sám, asi pedálujem dolu kopcom Krásny deň to bol!
My zase plánujeme urobiť prepojenie z konca Vretenice na Anakondu, tak aby sa nemuselo ísť po tej prudkej zvážnici. Už sme urobili prieskum a zhruba vytýčili trasu chodníka. Skull vraj už začal aj s nejakými výkopovými prácami. Zišlo by sa ale asi spraviť nejakú väčšiu brigádu a spravili by sme to za chvíľku. Stačí tam prekopať asi 100 metrov nový chodník a potom zreštaurovať nejaký starší čo sa tam črtá medzi stromami.
Ved od Vretenice ide subezne s tou strmou zvaznicou pekny technicky cik-cak az po Anakondu. Mozno by stacilo vyladit par zakrut a bolo by to zjazdne (aj ked asi stale pomerne narocne).
Ale nebranim sa aj vyrobe noveho chodnicka. Otazka znie, ako je to s lesakmi a podobnou havedou pri tychto zasahoch.
Zdravím bikerov, toto je moja prvá sezóna na biku a taktiež som našiel tento web iba nedávno a páči sa mi táto sekcia. chcem sa spýtať. podniká niekto nejaký ride cez výkend? v okolí žiliny?
Ved od Vretenice ide subezne s tou strmou zvaznicou pekny technicky cik-cak az po Anakondu. Mozno by stacilo vyladit par zakrut a bolo by to zjazdne (aj ked asi stale pomerne narocne).
Ale nebranim sa aj vyrobe noveho chodnicka. Otazka znie, ako je to s lesakmi a podobnou havedou pri tychto zasahoch.
Ten cik-cak je chodnicek, co zacina napravo od strmej zvaznice (smerom na Hoblik)? Ked sme slapali po zvaznici napravo smerom na Sucharovu, pozeral som obcas, ci tam nie je v svahu nejaky chodnicek sikmo dole svahom, ktory by sa mohol napojit na Anakondu v protismere, ale nic som nezaregistroval.
No ak myslíš taký chodníček (skôr náznak chodníčka) naľavo od zvážnice v smere od Vretenice, tak ten plánujeme využiť. V hornej časti ale treba kúsok chodníka vykopať na novo a potom sa napojiť na ten chodník čo už existuje. A k tej brigáde, ak niečo naplánujeme, tak dám isto vedieť, čím nás bude viac, tým to spravíme rýchlejšie.
No ak myslíš taký chodníček (skôr náznak chodníčka) naľavo od zvážnice v smere od Vretenice, tak ten plánujeme využiť. V hornej časti ale treba kúsok chodníka vykopať na novo a potom sa napojiť na ten chodník čo už existuje. A k tej brigáde, ak niečo naplánujeme, tak dám isto vedieť, čím nás bude viac, tým to spravíme rýchlejšie.
Ked si v sedle pod Hoblikom a pozeras dole strmou zvaznicou, tak cikcak zacina kusocek vpravo dole na zvaznici. Je strmy a zakruty su ostre, no takmer cely je zjazdny.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Uz sa rychlo stmieva
Ten cik-cak je chodnicek, co zacina napravo od strmej zvaznice (smerom na Hoblik)? Ked sme slapali po zvaznici napravo smerom na Sucharovu, pozeral som obcas, ci tam nie je v svahu nejaky chodnicek sikmo dole svahom, ktory by sa mohol napojit na Anakondu v protismere, ale nic som nezaregistroval.
Ked si v sedle pod Hoblikom a pozeras dole strmou zvaznicou, tak cikcak zacina kusocek vpravo dole na zvaznici. Je strmy a zakruty su ostre, no takmer cely je zjazdny.