Nie zeby solo bajking nemal svoje vyhody, no obcas nezaskodi s niekym zdielat trasu, pripadne sa podelit o znalosti roznych tras priamo v terene...
Ak by to malo uspech, mohla by sa z toho stat aj tradicia zrazov bajkforistov.
Moja predstava nie je nejake brutalne chrtenie, proste skor vyletne tempo
posledný komentár: 13. 9. 2025 o 7:29
http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/?d=107025#pos=48.87501P20.94425P11
Hreben z Plejsov na Bukovec:
Havrania hlava - hore tlacit, dolu pekny technicky zjazd
Orli Vrch a Stadujka - viac menej tlacenka.....aj uvodne stupanie zo sedla pod Bukovcom je neslapatelne.....
Dnes este bolo krasne, jesenne hmly v dolinach, hore polooblacno 10 stupnov...
My sme včera boli: Turňa, Hačava, Jelení vrch ( tam sa tiež tlačí cca 1km), Šugovska dolina, Baňa Lucia, Poproč, sv.Anna, Košice. 75 km a 1550 výškových.
Treba tlacit, to ano, ale neprislo mi to nejake hrozne...clovek tam zas vela casu nestrati a je to pekny kraj. Povodne som chcel zist do Sloviniek a ist Poracom hore ale zlakal ma Bukovec...
Ak niekto vie poradit ako obist useky od Svinskej Jamy po sedlo pod Bukovcom, myslim, ze by urobil velmi dobry skutok keby to tu zverejnil....ten hreben je velmi pekny a urcite by ho ludia jazdili...
Moje detaily tlacenia:
1. Z Jakloviec na Dubravu asi 10 minut dokopy, kvoli znaceniu...asi je lepsie ist na Kurtavu Skalu ale tam treba davat pozor v lome a na hrebeni treba poznat napojenie na cervenu...
2. Na Havraniu Hlavu....asi 10 minut...
3. Svinska Jama - Stadujka....cca 40 minut...
4. zo Sedla pod Bukovcom asi 10 minut.....neskutocny kopec
PS: V zazname je aj pesia navsteva Sarkanovej diery, ak tam chces ist na bicykli, tak radsej zospodu.
Ja v horúcom lete ( som to tlačil)
Ja som tiež nešľapal km, ale šľapal som menej. Nerátal som.
Dúfam, že v sobotu prídeš na štart.
Košické C&C (Cicho a cma)
Košické C&C (Cicho a cma)
Paradička svetlo maš ako kamion
No vyzera to fasa chodim tiež nočne jazdy hlavne ked je sneh.
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=107414
Dosiel som na koniec cesty nad Ruzinom a nevidel som ziaden chodnik...asi uz je zapadany listim. Nechcelo sa mi hladat, tak, ze sa vratim do Jakloviec. No nasiel som cestu veducu pod Sluchtu, isiel az na jej koniec. Tam som narazil na uzucky chodnicek, ktory mal nastriehane oranzove sipky na stromoch. Tie ma doviedli na naucny chodnik z Folkmarskeho sedla. Este som zavahal, ktorym smerom ist, ale intuicia nakoniec poradila dobre...v spolupraci s Google Maps....
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=107414
Dosiel som na koniec cesty nad Ruzinom a nevidel som ziaden chodnik...asi uz je zapadany listim. Nechcelo sa mi hladat, tak, ze sa vratim do Jakloviec. No nasiel som cestu veducu pod Sluchtu, isiel az na jej koniec. Tam som narazil na uzucky chodnicek, ktory mal nastriehane oranzove sipky na stromoch. Tie ma doviedli na naucny chodnik z Folkmarskeho sedla. Este som zavahal, ktorym smerom ist, ale intuicia nakoniec poradila dobre...v spolupraci s Google Maps....
Jaro dnes si bol na bajku lebo aj ja som bol čo si nevolal?
Keby si tlacil od konca cesty hore svahom, tak by sa ti malo podarit najst singel... Odbocka na singel je mozno 50-100 metrov pred koncom cesty, no ani v lete ju poriadne nevidiet...
Dakujem, vyskusam na buduci rok....