Dalej, kazda polovacka musi byt povolena a schvalena a oznam viditelne vyveseny napr. na mestskom uurade a pod. Toto casto absentuje, takze pri vstupe do lesa ani nevieme, ze tam nieco je.


Hromadné polovačky su oznamované na Obvodný lesný urad(OLU)a schvalované aj počas roka. PZ má Poľovného hospodára a ten vypracuje Poľovný hospodársky plán chovu a lovu zveri. Ten sa následne predkladá na OLU a je schvalovaný a poprípade upravovaný OLU už v apríli. Na základe toho každé PZ priradzuje odstrel zveri poľovníkom. A preto pre klasické poľovačky (jednotlivcov)neplatí, že musí byť povolená, schválená a oznam vyvesený na mestskom alebo inom verejne prístupnom mieste.
28.10.2012 - 09:31:03
00
Radek, pisem stale o urcitom percente "polovnikov" a nie vsetkych. Uz si nam vysvetlil, ze si ten dobry, tak nechapem preco si stale vztahovacny?
Andrej, mas talent vyrobit aj z hovna diamant, zial v negativnom zmysle. Nikde sa nenavazam do majitelo sukr. pozemkov, ale vynal som par bodov, na zaklade coho sa urcita skupina polovnikov ohana a snazi sa vyhanat ludi z lesa. Je to len laicky vysvetlena sucasna legislativa, na zaklade ktorej ma polovnik nemoze vykazat z lesa (ak teda dodruzim ustanovenia zakona ja)!

nalini: pri individualnej ma uz vobec nemoze vyhodit polovnik, ale dbat na ochranu zivota a zdravia ;-) (zase plati, ak ja dorzim vyklad zakona) som sa predtym zle vyjadril
28.10.2012 - 09:50:50
00
jasne ta nemoze vykazat z lesa, kde sa ti take nieco stalo?
28.10.2012 - 09:53:03
00
Este dodam, ze tato tema nevznikla za ucelom nadavania na vsetkych polovnikov, ale na tych, ktori nepoznaju legislativu a protizakonne brania turistom a cyklistom vstup tam, kam im to zakon umoznuje, navyse poskodzuju majetok (napr. SCK, KST,....) no a vrchol vsetkeho je to, ze ohrozuju zivot a zdravie nasadzovanim nejakych zariadeni na poskodzovanie pneumatik!!!
Vsetci ti, ktori toto nerobia, sa nemusia citit dotknuti a nemusia ani rypat
28.10.2012 - 09:56:39
00
andrej: 2x pri Novej Bystrici a raz pri Krupine. Samozrejme, ze som im to vysvetlil a ked im dosli argumenty, nastupila vulgarnost.
28.10.2012 - 09:57:53
00
Este dodam, ze tato tema nevznikla za ucelom nadavania na vsetkych polovnikov

tymto so mal temu zacat ;)
vsetky moje prispevky boli v duchu nehadzania vsetkych do jedneho vreca
28.10.2012 - 10:03:34
00
Ale to bolo jasne, sudnny clovek predsa vie, ze sa neda skatulkovat.
28.10.2012 - 10:13:46
00
A preto nepochopim preco SUDNY clovek ako TY vytvori temu a da jej nazov Skur.... polovnici????? Podla mna si v tom amoku pisal skratovo a vytvoril si zly ba az priam vrazedny obraz o polovnikoch a Polovnictvu ako takom. A ver tomu, ze poznam aj ja osobne Polovnikov a "polovnikov" co bazia iba po plnych mraziakoch a vsetko naokolo je im ukradnute.
28.10.2012 - 11:09:09
00
nalini: vytrhol si mi to z ust, presnejsie z klavesnice :D
Angel1: viem ako to myslis a suhlasim s tebou ("Este dodam, ze tato tema nevznikla za ucelom...") ale tvoje predchadzajuce prispevky vyznievaju uplne opacne (nazov temy, prvy a dalsie prispevky)
28.10.2012 - 12:26:16
00
obaja mate pravdu.
Ale, ked sa prezenu traja pubertaci v integralach mimo lesnej cesty, po chodnicku, ktory tam vyslapala zver, dokonca takmer pozrazaju honcov v pohone, co sa stane vecer pri posedeni toho pol. zdruzenia?? Hadzu vsetkych do jedneho vreca a nadavaju hromadne na cyklistov. Tiez nikto neriesi to, ze su cyklisti zodpovedni a cyklisti nezodpovedni.
Takze ano, ked som zakladal temu boli emocie niekde inde.

A verim, ze polovnici-cyklisti teraz zacnu robit dobru agitaciu v zdruzeni a vysvetlia "idiotom", ze cyklisti nie su zli, ze im netreba nicit znacenie, ci prebijat kolesa ;-)
Dakujem
28.10.2012 - 16:34:19
00
...co sa stane vecer pri posedeni toho pol. zdruzenia?? Hadzu vsetkych do jedneho vreca a nadavaju hromadne na cyklistov ...

Za 1. : bol si na posedeni, kde by sa nieco taketo preberalo? aspon ti niekto toto povedal ci to mas len z vlastnej makovice? Stretnut takychto bajkerov mimo cyklotrasy, cesty, chodnika..tiez by som nebol nadseny, tu by som sa nedivil negativnym reakciam polovnikov

A verim, ze polovnici-cyklisti teraz zacnu robit dobru agitaciu v zdruzeni a vysvetlia "idiotom", ze cyklisti nie su zli, ze im netreba nicit znacenie, ci prebijat kolesa

Za 2. : osobne nemam skusenosti so zdruzeniami, kde by takito "idioti" uradovali. Tam, kde sa deju taketo veci je to väcsinou vysledok prace jednotlivca kretena.
28.10.2012 - 16:54:40
00
Ale, ked sa prezenu traja pubertaci v integralach mimo lesnej cesty, po chodnicku, ktory tam vyslapala zver, dokonca takmer pozrazaju honcov v pohone, co sa stane vecer pri posedeni toho pol. zdruzenia?? Hadzu vsetkych do jedneho vreca a nadavaju hromadne na cyklistov. Tiez nikto neriesi to, ze su cyklisti zodpovedni a cyklisti nezodpovedni.

Dovolim si nesuhlasit, kedze nejednej spolocnej polovacky aj "posedenia po polovacke" nazyvaneho "posledne kolo" alebo "posledny hon" som sa zucastnil. A takisto najednej individualnej polovacky... Motorkari a stvorkolkari su problem... Zbytocne sa rozculujete...
nabit im klince do rebrika a lavicky na posede :), nech si aj oni postupaju po nich :)
A inak ked niekto verejne napise/povie, ze nabije klince do rebrika a lavicky aby sa potom necudoval ked obcas aj obchyti jednu-dve, najmä ked sa niekomu nieco stane...
28.10.2012 - 17:02:24
00
Radek ano, mam tiez znamych polovnikov vo viacerych zdruzeniach. Nadava sa na nas hromadne.

corsair, sa mi akoze vyhrazas??? Alebo? Nepocul som nikdy, ze nejaky cyklista nabil klince do posedu, opacne vsak ano a na mnohych miestach SR. Takze o co ti ide??? Presne si prejavil tu nadradenost, drzost a agresivitu polovnikov.
28.10.2012 - 17:10:39
00
sice je to trošku od témy ale... http://viktorjancik.sk/lesnicky-zvaz-na-700-000e-nakupoch/
28.10.2012 - 17:28:53
00
Nepocul som nikdy, ze nejaky cyklista nabil klince do posedu, opacne vsak ano a na mnohych miestach SR. Takze o co ti ide??? Presne si prejavil tu nadradenost, drzost a agresivitu polovnikov.

O akej nadradenosti tu pises? agresivita? Are you sure? Mimochodom to, ze si nieco nepocul prave TY neznamena, ze to nejestvuje. O prevratenych, podpilenych pripadne podpalenych (!) posedoch si predpokladam tiez nepocul...nejdem tu tvrdit ze to boli cyklisti, ochranari, turisti ci kto vie kto...kreteni sa najdu aj tu, aj tam, skratka vsade...napadlo ta niekedy, ze tie kliny mozu nabijat majitelia pozemkov, ochranari pripadne nespokojny turista (ano, viem o takom pripade) ? tymto koncim svoje posobenie v tejto teme, uz tu nie je co riesit, kazdy si utvoril svoj nazor, dalej by sa to cele len tocilo dokola. Ak bude niekedy v buducnosti prilezitost, pozyvam ta na jedno :beer: a cele to mozeme prebrat :rock:

Yourself: ano, je to od temy, tu to nie je o kydani na lesnictvo/polovnictvo ako take ;)
28.10.2012 - 18:39:26
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Oblečenie a batohy / Okuliare)
keyboard_arrow_up