Ako je to s nákupom vecí z českého bazaru a následného poslatie tovaru na dobierku z čiech sem ku mne na slovensko.....a ako je to z cenou, ja tu zaplatím normálne v € a predávajúci v čechách už dostane hotovosť v Kč ?? A koľko je poštovné z čiech na slovensko ??


Ako pises, predpokladam, ze kupujes z bazara od sukromnej osoby, ktora nema ucet v SK banke. Dalej nepredpokladam, ze Ty chces zaplatit za tovar skor, ako ho dostanes a predavajuci zase chce mat istotu, ze dostane peniaze. Takze z toho vyplyva zrejme zaslanie kurierom na dobierku. Tu sa cena pohybuje podla hmotnosti a rozmerov. Viac Ti napvoie napriklad kalkulacka na http://www.intimekuryr.cz/?cat=cenik, kde zadas hmotnost, rozmery a cenu a vypocita Ti to postovne. Konkretne u toho In Time sa mi to zda dost... V kazdom pripade to zacine niekde na 250 Kč. Dalej je tam poplatok za dobierku. Prepocet Kc na EUR sa robi aktualnym kurzom.

Pri bankovom prevode zo SK do CZ, nakolko to nie je SEPA prevod, napriklad u banky, za ktorou idu najlepsi :n: je poplatok min 10 EUR pri platbe cez IB, 25 EUR :headbang: pri platbe na pobocke. Kua!!! Mozno o kusok lepsie je to u CSOB, ak tam mas ucet...

Osobne som to pri malej zasielke vzdal, nakolko poplatky su neumerne vysoke. Riesil som to tak, ze mi to doniesol kolega pocas sluzobnej cesty...
29.10.2012 - 19:30:26
00
OK, vďaka za odpovede :y: . Myslel som klasickú poštovú dobierku, napr. mal by som záujem o rám povedzme za 6000kč, chlapík na čechách by mi ho zabalil a klasicky poslal na dobierku. Ja by som si o pár dní našiel upozornenie že mám na pošte dobierku z čiech, vyplatil by som ju a hotovo.

Už som to ale riešil aj na inom fóre a tam mi dali radu ísť klasicky cez Českú poštu, kde sa dá pekne vypočítať podľa veľkosti ,hmotnosti a cieľa , koľko by ma to asi stálo. Taký klasický balík by ma vyšiel na cca 207kč.

http://kzas.ceskaposta.cz/CleanForm.action
29.10.2012 - 20:58:50
00
keyboard_arrow_up