ja by som si hned kupil farebne gate s kopou reflexnych prvkov, ale akosi neviem nic najst (nic za normalne peniaze)
takze to riesim kopou reflexnych pasok, vestou, 3 blikacky, reflexne nalepky....
frajerina a modne trendy idu bokom - ide v prvom rade o moj krk (uz ma aj par vodicov pochvalilo, ze keby chodil kazdy takto )
Bicyklovat sa v ciernom po cestach nie je ozaj dobre. Napr. Endura ma dobre bundy, na tuto mam zalusk: http://www.endurashop.sk/panske-vetrovky/306-photon-vetrovka.html v tej kriklavo zelenej farbe. Mali aj navleky na tretry a prilbu v rovnakej farbe, len to neviem teraz narychlo najst. Nohavice mali tiez nejako viac reflexne v ponuke, ale tiez sa mi stratil link.
ja
kedze dni su kratke, skor ci neskor sa noci nevyhnes
inas suhlas, najradsej by som si kupil take oblecenie, ibaze ako som uz spominal je to trochu problem
no neviem neviem asi to zavisi od regionu alebo su v cudzej krajine kde vedia ze mozu , chodime obcas cez zakopane a vzornejsich vodicov som este nevidel , naozaj poklona ...
Bežne nosím obyčajné návleky na tretry (lepšie sa čistia od blata ako tretry). Na nich sú výrazné reflexné pásy pozdĺž zipsov a po bokoch. A vždy na nich mám žltozelené reflexné pásky - na členku. Takže čierne čapáky mám takto "ošetrené"... Bunda je síce modrá, ale tiež má reflexné prvky + na rám a na prilbu som ponaliepal reflexné nálepky. No a svetlá nosím vždy, keď je pod mrakom a tieto jesenné mesiace.
Takže v tom čiernom (tmavom) oblečení až tak problém nevidím, treba sa však vo vlastnom záujme ovešať ako vianočný stromček reflexnými somarinkami + svietiť už keď je trošku šero a nie až keď je tma.
Niekedy mozeme byt vysvieteni aj ako "Vianocny stromcek" a vodic bude aj tak tvrdit, ze vas nevidel (ako to bolo v mojom pripade).
Týmto je povedané všetko, či už ide človek na bicykli so základom predné, zadné svetlo a nejaký reflexný prvok na prilbe alebo členku alebo ide ako ten vianočný stromček je to jedno, ak raz natrafíte na idiota so šeroslepotou aj za denného jasného dňa nepomôžete si.
dolezite je ako klaymen spomenul,svietit uz/aj za sera,staci ked je zamracene ...nam vonku sa este dobre diva ,ale skuste si to cez hrube sklo na aute a zistite ze viditelnost pre vodicov je uz niekde inde...na to treba pamatat a zbytocne "nesetrit" baterky
walec, ak tvrdil, že ťa nevidel znamená, že porušil zákon. V prípade zhoršenia zdravotného stavu nesmie viesť m. vozidlo. Ak musí nosiť okuliare alebo k. šošovky, tak musí mať pravidelné lekárske prehliadky. Pri vlastnej obhajobe by som sa voči takémuto spôsobu zbavovania zodpovednosti "obul".
Je to nezmyselná výhovorka ak si bol dokázateľne viditeľný. Slepec šoférovať predsa nemôže mať vodičské oprávnenie.
On argumentoval tym, ze kedze pred nim iduce vozidlo bezpecne preslo krizovatkou odbocovanim dolava, tak predpokladal, ze smer je volny a moze dalej pokracovat v jazde. Ale smer volny nebol, bol som tam zial ja Vraj pocul slaby naraz a az doma si vsimol, ze ma zdemolovany predok auta. To, ze porusil zakon, to je bez debaty. Este policajt na mieste nehody tvrdil, ze som svietil, baterka sa po naraze nevypla, svietila dalej, a potom ze sa neda spolahnut na Cinske vyrobky Ked som cital zapisnicu z nehody, nevedel som, ci mam plakat, alebo sa smiat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
takze to riesim kopou reflexnych pasok, vestou, 3 blikacky, reflexne nalepky....
frajerina a modne trendy idu bokom - ide v prvom rade o moj krk (uz ma aj par vodicov pochvalilo, ze keby chodil kazdy takto
ja
kedze dni su kratke, skor ci neskor sa noci nevyhnes
inas suhlas, najradsej by som si kupil take oblecenie, ibaze ako som uz spominal je to trochu problem
najhorsi vodici su pola mna polsky ti tale trubia aj ked idem po trave vedla cesty
Takže v tom čiernom (tmavom) oblečení až tak problém nevidím, treba sa však vo vlastnom záujme ovešať ako vianočný stromček reflexnými somarinkami + svietiť už keď je trošku šero a nie až keď je tma.
Týmto je povedané všetko, či už ide človek na bicykli so základom predné, zadné svetlo a nejaký reflexný prvok na prilbe alebo členku alebo ide ako ten vianočný stromček je to jedno, ak raz natrafíte na idiota so šeroslepotou aj za denného jasného dňa nepomôžete si.
Je to nezmyselná výhovorka ak si bol dokázateľne viditeľný. Slepec šoférovať predsa nemôže mať vodičské oprávnenie.