cawte

Mam na novom biku nove naboje co maju z nejakeho dovodu volu. Mam moznost to reklamovat, len je to kupovane cez net tak sa chcem najskor pozret ci to nejsom schopny sam opravit. Az ked nie tak to poslem kurierom. su to tieto kolesa: http://www.sun-ringle.com/mtb/wheelsets/charger-expert/ Je to pevna oska. Neviete mi poradit v com moze byt problem? pochybujem ze nove lozisko bude mat volu. nemoze tam byt nejak zle narazene alebo co?

kazdopadne, nikdy som priemyselne naboje neservisoval. na ivele je len servis hodne stareo typu. preto budem rad za hocijake rady ake mi k tomu date... zajtra sa tomu budem venovat, dnes musim zistit ako to funguje. Tak ma niekto nejaky navod alebo pod?

diki moc
11.01.2013 - 21:48:51
00
Skús najprv či majú vôlu aj pevne upnuté v ráme/vidlici teda ak si to už neskúšal
11.01.2013 - 21:50:14
00
jasnee, tak som na to prisiel post658446.html#p658446
11.01.2013 - 22:47:51
00
Tak, uz viem ze kde je problem, teraz uz len vediet ako ho opravit. V kaktusbiku mi doklepli loziska a problem zrazu nebol. Ked som sa vratil k biku o 3 dni, tak mal naboj zase volu taku istu. Potrebujem teda vediet ze akym sposobom sa vymedzuje vola na takychto nabojoch? Myslim ze typek v kaktusbiku splietal nieco o vnutornom vymedzeni na oske a ze vymedzovat by sa to malo nejakymi podlozkami bud pod O-kruzok alebo na tu osku. Nejak sa mi to nezda... Je to standardny postup?? Rozhodol som sa to skusit opravit skor nez to poslem na reklamacku. Bojim sa ze mi znici kurier bike.

Robili ste to niekedy niekto? date mi nejake rady? dik.
10.02.2013 - 11:27:22
00
Ked mas problem s kolesami, tak posli kolesa, na co cely bajk?
10.02.2013 - 11:32:06
00
Ak sa chystas kolesa reklamovat tak sa vyvaruj "neodbornych" zasahov..
10.02.2013 - 11:34:10
00
Ja nerozumiem jednemu... ja sem napisem nieco, ale vsetci ma budu presviecat o uplnom opaku. To ze som sa rozhodol najskor to skusit opravit svojpomocne ma viac dovodou... postovne, cas, komplikacie pri prevoze. A ajtak si myslim ze by urobili to iste ako v tom kaktuse a zaslali s5 ako funkcne koleso a nic s toho lebo by tam po 1km zas ta vola bola.

Nechystam sa urobit ziaden zasah ktory by bol vidno po opetovnom zlozeni, tak myslim ze pravo na reklamaciu nestratim...
10.02.2013 - 11:46:50
00
citujem: Myslim ze typek v kaktusbiku splietal nieco o vnutornom vymedzeni na oske a ze vymedzovat by sa to malo nejakymi podlozkami bud pod O-kruzok alebo na tu osku.

to akoze kupis bajk a reklamacia?... a typek amater v kaktusbike ti nevie poradit? lebo z tvojho tapania,tape aj on..unikat....
vzdy som sa vyvaroval kadejakym kamennym obchodom, aj v Leviciach je jeden taky :D na srandu mi boli,pri probleme s pravym dualom mi 3x vymienli bowdeny a lanka a to som im kazal ceknut DUAL ci tam nebude chyba od vyroby,a ejhla bola a pekne ma takto osklbali o par desiatok eur,reklamacia to potom vyriesila... druhy x som isiel do dalsieho kamenaku,kde je ta ochota vyssia...
mozem aj spomenut ten kamenny obchod: PETRIK SPECIALIZED :D :D proste amateri=tomu kamenaku sa vyhybajte na stovky metrov
takisto po kupe Spesulu ani ten posrany BG FIT poriadne nespravili,nastavili posed a to bolo cele...ale tak,ked clovek zacina s niecim novym,druhy ho ***** a osklbe ako sa len da, na SVK je to tak
ale ako sa hovori,aj ZLA REKLAMA JE REKLAMA :D :D :D
11.02.2013 - 18:17:39
01
dnes som zaslal koleso do kubicasportu v ziline na reklamaciu :). Este som rozobral predym ten naboj amam pocit ze bude asi zle lozisko, nic ine... som zvedavy ako to vyriesia a ci vobec...
11.02.2013 - 18:46:17
00
takze.. koleso sa vratilo a co je najsmesnejsie je ze vovnutri bol listok ze tam ziadnu volu nenasli, ze zatiahli nejaku maticu a poslali s5. Ked som koleso upol do ramu sa nic nezmenilo a vola tam bola stale. Teraz vazne neviem ci som ja len hypochonder, alebo tam je vazne zavada. Ked chytim koleso a jemne s nim hybem mozem evidentne citit volu,(take akoby pukanie). Takisto vidim ze sa kotuc mierne hybe v prasati a podla toho viem ze sa nehybe zadna stavba ale vola je v naboji. Tato vola vsak nie je viditelna, je iba cititelna pri hybanis kolesom.

tak teraz fakt neviem, ci sa mam na to vy... a jazdit na biku za 3 litre co ma volu. alebo si to mam sam opravit tak ze si kupim loziska a skusim ich tam nalisovat alebo mam zaplatit zase raz nie malu ciastku za opravu v servise?

Inac Myslel som si o obchode Kubicasport ze ich jednanie je uplne narovinu o com som sa dost sklamal. Jak moze byt na NOVOM bicykli zavada takehoto typu vazne nerozumiem a takisto nerozumem tomu ze preco to neboli schopni opravit a zaslali to s5 v podstate tak jak to dostali. Poslali to s5 dokonca bez toho aby mi telefonicky dali vediet ze co je s tym, pritom som sa s nimi tak dohodol.

co by ste urobili vy? nechali tak?/opravili sami?/do servisu? Nikdy som naboj na priemyselnych loziskach neservisoval..
01.03.2013 - 17:06:05
00
keď je to takto viditelné, že sa hýbe kotúč, určite by som to riešil..no skôr by som to riešil ešte tou reklamačnou cestou, kedže je bike nový.., lebo ak tie ložiská budeš meniť sám, nabudúce ťa môžu odbiť tým, že to bolo rozoberané a záruka neplatí..
01.03.2013 - 17:18:51
00
vidim ze sa kotuc ........ Tato vola vsak nie je viditelna, je iba cititelna pri hybani s kolesom. ..

tak je vidiet, ci nie?
01.03.2013 - 17:22:52
00
je vidiet ked sa pozriem na kotuc v prasati, no nie je vidno ked sa divam na koleso... chcel som tym povedat ze je tam vola ale nie je az tak strasna, ale je..

reklamacnou cestou uz asi nepojdem, to uz som predsa skusil a bez odozvy. V dvoch servisoch tuna v BA mi povedali ze to je jasny dovod reklamacie, no Kubicovi to zjavne tak nepripada.. boh vie co vsetko je za tym ked si uvedomime ze bike bol rok a pol na sklade v obchode... Kludne tam moze byt namontovane zavadne koleso z ineho biku alebo podobne.. Do ziliny osobne kvoli tomu nepojdem a takto nadialku sa mu velice lahko napise na papierik ze kolesu nic nie je.. Presne kvoli takymtoveciam je vyhodnejsie kupovat bike c kamenaku a nie cez net... aspon mam uz poucenie.
01.03.2013 - 17:41:27
00
a to im nevieš zavolať a spýtať sa prečo tvrdia že tomu nič nie je, keď ty máš pocit že je? daj to koleso do nejakého HT-čka a ak tam je vôľa tak je to jasné...toto hádam zvládneš...
01.03.2013 - 17:51:41
00
jasne ze som im tam telefonoval.. tvrdili ze tam ziadnu volu necitili. Bohuzial ja nemam ako to overit, lebo nemam ziaden iny bike kde by sa dalo upnut koleso s prestrkavacou oskou. No pred reklamackou som bol v kaktusbiku kde to upli do stojanu na centrovanie a bola tam ta vola a ich mechanik sam povedal ze to mam radsej reklamovat. Myslim ze keby som im to tam poslal znovu tak by znovu nic nespravili. A dalsia vec je ze by som na postovnom asi minul viac ako keby som to nechal nikde opravit..

Kolko moze stat takato oprava kolesa v servise?
01.03.2013 - 18:03:26
00
keyboard_arrow_up