Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte,

je mozne mat v TLR rafiku dusu a pouzit klasicky dusovy plast?

totiz mam rafik mavic xm 819 a vobec mi nejde nasadit na to plast skusal som rozne co som nasiel doma a su ok na inom kolese skusal som maxis crossmark a aj aspenu.
Problem je ze plast akoby nemal rovnaku vysku po oboch stranach rafiku.

popripade je ok TLR plast + TLR rafik s dusov skusal to uz niekto?
Zobraziť komentár 13.01.2013 - 13:55:22
00
nahodis to v pohode aj s dusou, nic sa tomu nestane. Pri nazuvani dbaj na to, aby boli patky co najviac pri sebe v strede rafiku. Vtedy nebudes mat problem. Ak totiz patka vyskoci na kraj, ten ma vacsi obvod, tak je problem nazut celu patku do rafiku.
Zobraziť komentár 13.01.2013 - 13:57:53
00
idem skusit snad sa to podari. a je lepsie tam mat alebo nemat ochranu pasku? (ako byva u klasickych kolies)
Zobraziť komentár 13.01.2013 - 14:02:20
00
Tak ako píše palo1707. Keby to nešlo, nevozil by som sebou dušu pre núdzový prípad.
Páska ti je na nič. Môže byť s ňou i bez nej. Funkčne je to zbytočné a aj zbytočná váha.
Zobraziť komentár 13.01.2013 - 14:03:21
00
no pokial mas v rafiku diery na niple, tak pasku musis vozit. Ak je rafik zvnutra celistvy, potom tam paska nema co robit, a plati vyssie uvedene, patky co najviac k sebe do stredu (pri UST kolesach je tam žliabok).
Pokial si vsak stale nevies rady, tak odfot zvnutra rafik a daj sem fotku, isto ti poradíme.
Zobraziť komentár 13.01.2013 - 14:05:40
00
okolo ventilu a cca oproti nemu na druhej strane kolesa to vylieza stale. tj ide to do tej vonkajsiej drazky.

Prílohy:

1.JPG
1.JPG 89.82 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

2.JPG
2.JPG 96.62 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 13.01.2013 - 14:33:51
00
mas UST rafik (nedavaj tam ochrannu pasku), to znamena, ze pri nazuvani to musis mat v tom zliabku v strede aby ti presli patky cez bocnu stenu rafiku, no po nafukani patky roztlaci od seba do tych vonkajsich zliabkov a vytvori sa tak tesny spoj prave kvoli moznemu pouzitiu bez dusi. Treba to nafuknut na max tlak, vtedy budes pocut puknutie a patky zapadnu na svoje miesto. Potom uz len staci upustit na pozadovany tlak a mozes jazdit. Pri takychto kolesach vsak odporucam dokupit UST ventilky (bez pasky) +tmel, mozes tak duse uplne vypustit z hlavy a nemusis sa bat ze precvaknes dusu na ostrej hrane. Taktiez sa mozes viac pohrat s tlakmi, ako ked mas nahodene duse.
Zobraziť komentár 13.01.2013 - 14:36:42
00
palo1707: dik za rady okolo ventylu to asi vyskakuje kvoli tomu ze tam je dusa taka hrubsia teda nejako cele sa to neda vopchat do tej strednej drazky:( kde sa daju kupit take ventylceky na bezduse kolesa a tmel popripade nejake odporuc pls:)

staci pak klasicky plast alebo treba tiez TLr plast
Zobraziť komentár 13.01.2013 - 14:46:25
00
No v prvom rade TLR plast musis pouzit s tmelom, maju riedke boky a treba to tym tmelom zalepit. Original bezdusaky maju hrubsie boky a mali by sa dat pouzit aj bez tmelu, alebo len s malym mnozstvom v pripade defektu, aby si nemusel hned vkladat dusu. Ventilky kupis na nete, alebo v cykloobchode, no nemaju ich uplne vsade, ja som si napriklad na druhy par kolies vyrobil taky ventil z hrubsej duse, vystrihol som ventil, nalepil z vrchu 3vrstvy nastrihane z tej duse aby sa zvysila zakladna ventilu a aby tesnil a nasledne to ostrihas do mensieho rozmeru. Musis vsak mat k tomu tu zaistovaciu maticu s ktorou to dotiahnes. Tot ventil v hodnote 5 euro.
Zobraziť komentár 13.01.2013 - 14:54:37
00
harso:to je blbosť dávať do UST ráfov dušu-dá sa to,ale prečo sa pripraviť o výhodu jazdenia bez duší ? niektoré plášte zaskakujú k patkám ťažšie-treba to nagebriť mydlovou penou-ideálne je dať obyčajné mydlo do pohára,trošku vody,obyčajným štetcom na malovanie natrieť patky už nahodeného plášťa v stredovom žliabku aj vnútorný okraj ráfika-potom stačí nafúkať na max. dovolený tlak plášťa,väčšinou to skočí hneď na miesto,ak nie,treba chvílu počkať.Tie ventilky kúpiš aj v kamennom obchode-pozor,je ich viac typov,treba pýtať na Mavic ráfiky.
Zobraziť komentár 13.01.2013 - 15:15:09
00
dakujem pomohlo sice na 3ti pokus ale plast tam uz je ok.

ale asi aj tak bude lepsie zohnat ventilcek a pouzivat to ako tlr.
Zobraziť komentár 13.01.2013 - 21:22:09
00
keyboard_arrow_up