Jasne ze to vymenim len ked som kupoval bike uz mi neostala ani koruna na ine veci tak si teraz cez zimu pomaly dokupujem prislusenstvo. a kedze ani to nieje lacn zalezitost ide to postupne. ake tretry by ste mi odporucili? da sa v tom vobec normalne chodit ked zleziete z bajku a chcete ist napr niekam pozriet peso na vylete ?
Na nejaké dlhšie výlety v cestných tretrách zabudni,to by si úplne ,,zhumploval,, kufre,máš jediné riešenie-pokial si naplánuješ nejaký výlet zober si do batohu tenisky a prezuj sa,ja to robím vtedy keď idem napr.pozrieť na nejaký hrad (naposledy Uhrovec),ale ísť v tretrách nejakú väčšiu vzdialenosť je o ničom...
Ako co mam tie svoje, tak som dal 140km s nimi a pohode, horsie je ked to chces zobrat ako turistiku a trosku sa aj po tych mestach poprechadzat, nie len cez ne preletiet na biku, a v cestnych tretroch ktore maju carbonovu podrazku rovno zabudni.
Ja mam tretry na MTB lebo som uz mal na krosovom a zatial som ine nekupoval. Vyhodu maju v tom, ze ak treba da sa co to prejst. Samo nie vylet ale prejst na WC bez skripania po dlazbe, do obchodu a tak. Nevyhodu co som zatial zbadal je, ze su sirsie a ak pouzijes navleky proti vode a chladu tak suchaju o kluku (tie navleky) a velmi neprijemne to vrzga, mne to priserne lezie na nervy. Mozno to skusim poriesit dakou indulonou alebo kupim cestne. Moze to byt aj tym, ze mam c.47 - 48 mensie cislo ten problem mat nemusi.
statusak skus prestudovat niektore temy na fore.... vela sa tu toho popisalo....ze pre niekoho je vyhodnejsie pouzitie trojplacky....ako keby mal mat dvojplacku a v kopcoch vypluvat dusu....a vobec by si vyjazd neuzil...
statusak skus prestudovat niektore temy na fore.... vela sa tu toho popisalo....ze pre niekoho je vyhodnejsie pouzitie trojplacky....ako keby mal mat dvojplacku a v kopcoch vypluvat dusu....a vobec by si vyjazd neuzil...
No Michal, ale na to aby sme na cesťákoch nemuseli používať 3-prevodníky,máme predsa compact kľuky 50/34,nepoznám kopec na Slovensku,ktorý by bol problém vyjsť na 50/34 aj s priemernou kondíciou,3 prevodník na cesťáku-podľa mňa zbytočné gramy navyše...
vies....ale ja sa na to pokusam pozerat zo strany ludi ktory si tam tu trojplacku davaju....lebo iniekomu nestaci ani najlahsi prevod 34/25....a preto si davaju trojplatcku s najlahsim prevodom napr. 24/25 alebo dokonca 24/32
s takym prevodom sa totiz netrapia ani v tych najstrmsich kopcoch
To sa dá vyriešiť,compact kľukami+ kazetou 11-28(alebo aj extrém 32)ale samozrejme je to každého vec ako si sprevoduje bajk,no pokial nevyjdem hocijaký kopec na Slovensku(po asfalte) s prevodom 50/34-28 vzadu,mal by som sa vážne zamyslieť nad svojou kondíciou
Optimus: zaciatocnika,ked nazenies niekde na 15-20%,by som chcel vidiet ako to vyjde...zobral som kamarata na prditko kopec a celu cestu na mna pindal,ze nabuduce nikam so mnou nejde a to je o 20-25 kilo lahsi ako ja ,hold nemusia mat vsetci kondiciu,i ked rovinu siel v pohode so mnou
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na nejaké dlhšie výlety v cestných tretrách zabudni,to by si úplne ,,zhumploval,, kufre,máš jediné riešenie-pokial si naplánuješ nejaký výlet zober si do batohu tenisky a prezuj sa,ja to robím vtedy keď idem napr.pozrieť na nejaký hrad (naposledy Uhrovec),ale ísť v tretrách nejakú väčšiu vzdialenosť je o ničom...
Statusak trojplacka preto ,ze sa mi doma valala casom mozno vymenim
No Michal, ale na to aby sme na cesťákoch nemuseli používať 3-prevodníky,máme predsa compact kľuky 50/34,nepoznám kopec na Slovensku,ktorý by bol problém vyjsť na 50/34 aj s priemernou kondíciou,3 prevodník na cesťáku-podľa mňa zbytočné gramy navyše...
s takym prevodom sa totiz netrapia ani v tych najstrmsich kopcoch