Potrebujem dat dole kluky a ta jedna nejde, mam tam strhnuty zavit a ten upinak (ak sa to tak vola) tam nedrzi, neunesie ten tlak a vysuva sa z kluky von.
odfotil som to ze ako to asi vyzera a co vlastne som to pouzil.
momentalne som to nechal "ponorene" v niecom ako WD 40 ze sa to mono uvolni ale to skor zo zufalstva.
Budem vam vdacny za kazdu radu
Ale kov sa posobenim tepla rozsiruje, takze nasledne ju musis schladit.
Ked mas stastie, tak sa to uvolni.
Potom uz mas len dve moznosti:
1.skusit odmontovat misku stredoveho zlozenia na strane, kde je kluka. Potom aj na druhej strane a vyrat z ramu stred aj s klukou. Len nie som si isty, ze sa medzi misku a kluku zmestis naradim, takze tato moznost pada.
Druha moznost je ten 3ramenny stahovak. Musis mat tolko miesta medzi miskou a klukou, aby sa tam pazury zmestili. Este skus predlzit silove rameno kluca....
Ak nie, tak tým sťahovákom na kľuky to musíš dať dole.
Ak Ti to naozaj nejde a tú kľuku ideš vymeniť za inú, čiže túto starú môžeš aj zničiť,
tak ju narež ne tom štvorhrane, tak aby si nezničil štvorhran.
Len tu sa mi vynára otázka - bude toto kompatibilné s mojim systémom na 9 kolo, kedže tieto kľuky sú na 10-kolo a na Camberovi mám 9?
savings Shimano Deore XT FC-M780-10 prevodník, 24T, 3x10
8,79 € savings
MOC 16,99 €Klukam je jedno, aka je kazeta vzadu. Prahadzovacke a presmykacu je tiez jedno, kolko pastorkov/prevodnikov musia obsluhovat (okrem 10 a 11 pastorkovej kazety, tam sa museli spravit male modifikacie prehadzovacky). Maju urcity rozsah, ale o kolko sa pohnu, to urcuje radenie.
Co sa tyka strdoveho zlozenia, v pripade stvorhranu a octalinku sa vyrabali 3 sirky osiek: 113mm, 118mm a 123mm.
V pripade tych kluk co si nalinkoval, sa nemusis starat o sirku osky (integrovanej), pretoze je len jeden rozmer, avsak vdy treba doladit presmykac.
Jedine, co si musis overit, je kompatibilta stredoveho zlozenia s ramom.
Ajked predpokladam, ze na obidvoch bikoch je rovnaky. Najbeznejsie pouzivany typ je 1.37" x 24TPI anglicky zavit.
Este prikladam tabulku kompatibility...