Lokalizácia
Formulár sa odosiela
zdravim vsetkych

mam shimano alfine 8 speed nahodenu na tandeme. prevodovka je z druhej ruky a u mna ma za sebou 1 sezonu cca 1000km u predosleho majitela neviem.Tandem bol rozobrany a zase zlozeny cize znovu nahodena a nasteavena prevodouvka podla manualu, dodrzana vzdialenost sroubu na laku, bez zataze radi velmi cisot a hladko. Vznikol mi ale problem, prevodovka zacala zle radit porovine pri normalnom zatazeni, radim aj 4stupne naraz po ktorych sa prevodovke uraci preradit ale bohuzial o tie 4ri stupne, po stupnoch to moc nejde, casto striela a bezdovodne akoby preskakuje, v minulej sezone sa tento problem objavoval iba pri strmom stupani a vysokom zatazeni. moeze to byt tym ze potrebuje servis premazat vycistit alebo sa nieco zacalo kafrat vo vnutri ?

diky za nazor a odpoved
Zobraziť komentár 10.04.2013 - 23:23:43
00
skús sa pohrať s napnutím lanka nastavovacou skrutkou na radení, vyskrutkuj ju von o štvrť otočky, či sa dačo zmení, o dalšiu štvrťku.... skontroluj priechodnosť lanka bowdenom, či nezadrháva....
polaboruj trošku.
Zobraziť komentár 11.04.2013 - 08:58:41
00
ok pohral som sa s tym, zlepsilo sa to, porovinach to ide ale ako nahle zacne nejake stupanie tak nepreradim ani za nic
to bude asi tou prevodoukou, ze do kopca pod zatazou neradi
Zobraziť komentár 14.04.2013 - 20:24:41
00
Tiež mám Alfine 8speed na pracovnom biku a problémy s ním nemám.
Ja ale radím tak, že ne ten moment preradenia na chvíľu zvoľním, lebo pri radení pod záťažou je to poriadne hlučné a zrejme to aj dosť trpí.
Zobraziť komentár 15.04.2013 - 07:57:37
00
asi hej, len na tandeme sa to tasko dohaduje v dvojici, asi je to len o zviku
Zobraziť komentár 15.04.2013 - 12:32:10
00
Nexus ani Alfine pri zatazi neradi korektne. Musis prestat pedalovat...
Zobraziť komentár 24.06.2013 - 01:10:15
00
keyboard_arrow_up