Uz zacinam chapat, preco to na SK ide do sraciek...

Mišo a teba nikdy nenapadlo, že keď máš tolko konfliktov na ceste problém by mohol byť aj na tvojej strane?


:y: :y:

ps:
Z poniektorich tuna mi zacina byt nevolno. Ziaden zakon, ziadna vyhlaska ani nic podobne NIKDY nemoze vyriesit vsetky situacie. Preto (aj preto) je v zakone zakotvene, ze vodic MUSI predvidat a jazdit tak aby bezpecne zabrzdil. Pokial sa budeme chovat tak, ze budeme na 100% vyzadovat od kazdeho absolutne dodrziavanie vsetkych aj tych najtupejsich pravidiel, skonci to absolutnou buzeraciou, dalsimi nezmyselnymi prikazmi, ktore sa budu uplne marne snazit nahradit to uplne najzakladnejsie /dalsi zub utahovania slobody/. Toleranciu, predvidavost a ludskost. A zacat je treba v prvom rade u seba. Mna kolkokrat vytocia a sam sa nie vzdy zachovam ako by som mal. Radsej idem niekam, kde nehrozi tolko konfliktov. Ale vzdy sa neda...

apropo chodec .. take pravidlo, ze chodec nesmie prechadzat cez vozovku mimo prechod neexistuje. Existuje len zakaz prechadzat dialnicu, cestu pre motorove vozidla a potom nutnost pouzit existujuci prechod do 100m (alebo tak nejak svojho casu bolo zadefinovane). Taktiez je dobre si uvedomit, ze ani nadrbany chodec, ktory skoci pod vozidlo neznamena, ze sa z toho ako vodic dostanem. Naposledy pripad v MI. Vodic dostal 500e a este nejaky trest, zrazil a usmrtil chodca, ktory mu zrejme vbehol pod auto a mal 2 promile. Skutocne toto potrebujem ? Dupat neviem kolko km/h tam, kde hrozi nieco podobne ?
16.04.2013 - 11:14:53
00
kto vravi ze som dupal...ja som sa len viezol...dole modrou to ide 50 same od seba.. :-D

mna len proste nastvalo ze kusok dalej mali prechod....kebyze sa naozaj inac neda tak by som to pravdepodobne zvladol ubrzdit...

a hlavne cez cestu sa ma prechadzat urychlene, ked uz tu riesime kto ma kde ako chodit a jazdit...a nie tak ze sa uprostred cesty otacam a kricim nieco na niekoho na druhej strane(to mi totiz moc nepripomina urychleny prechod cez cestu ;-)
16.04.2013 - 11:38:07
00
S tým, že ti niekto skočí do cesty musíš ale vždy počítať, keď vidíš veľkú skupinu chodcov na chodníku. Rovnako ako napr. s tým, že na križovatke nedostaneš prednosť.

Raz som bol na výjazde s istým užívateľom tohto fóra a vravel som mu, aby obiehal chodcov s väčším odstupom na čo mi on odpovedal niečo v štýle ich problém - majú ísť po chodníku... Myslel som si, že sa mi sníva...

Jednoducho vždy musíš očakávať tú najhoršiu alternatívu a pripraviť si "únikovú stratégiu" v prípade, že nastane. Ono to potom už nejako automaticky aplikuješ aj pri jazde autom a tam sa s týmto prístupom takisto vyhneš mnohým problémom.
16.04.2013 - 11:57:11
00
toto iste nemozem vtlct synovi do makovice. obieha natesno a na poslednu chvilu. stale mu za zadkom ale strazneho anjela robit nemozem a milion krat na to iste upozornovat. niekedy asi musi prist kolizia aby to clovek od toho momentu pochopil ako ma predvidat a spravat sa pri jazdeni...
16.04.2013 - 13:04:16
00
Trochu sa zastanem misopetrovic-a. Ked sú v Modre a PK dni otvorených pivníc, tak niektoré "opohárikované" indivíduá sa správajú naozaj neskutočne.. aj na chodníku. Takže treba veľkú dávku predvídavosti, až submisívnosti, aby človek neprišiel s nimi do konfliktu. Zvláštne je, že na prvý pohľad nevyzerajú ako bežný ožran a to mýli.
16.04.2013 - 13:31:57
00
lgypop: a preto mam mat on v hlave troska rozumu a ako sa hovori toho "filipa", kolki z nas boli individua po par poharikoch,priznajme sa :D
este raz: je to priechod a nie prechod!!!!
16.04.2013 - 14:35:38
00
Podávam malý report z Ostravy, keďže tento týždeň som sa sem konečne doviezol na súdruhovi. Je to tu strašný veget :) Úplne som sa zžil s premávkou a vodiči sú sem normálni, žiadne také veci ako líznutia, nedávanie prednosti a podobné zhovadilosti ako je bežné v našej zaostalej vlasti...
A vravel som že celé mesto je prešpikované cyklochodníkmi? Miestami sa síce nájde nejaký krivší úsek ale inak sú výborné. Môžem si vybrať či budem chrtiť po ceste alebo sa len tak viezť po cyklochodníku.

Zatiaľ som po meste nabehal asi 50-100km (neviem presne lebo nejaký cocotakus mi u.ebal tacháč :@) a stratil sa asi 10 krát. Thank God for GPS :D
16.04.2013 - 15:37:07
00
3x som precital, ze Ti nejaky kaktus ukradol tachac, az na stvrty krat som to precital spravne :D
16.04.2013 - 21:13:18
00
Zatiaľ som po meste nabehal asi 50-100km...
Koho tu zaujíma, koľko si nabehal... Toto je web o cyklistike.
16.04.2013 - 22:41:29
00
To "nabehal" je ešte v poriadku, pokiaľ to chápeme ako metaforu. Mne skôr udrelo do očí "... a vodiči sú sem normálni". To mi pripomenulo Cimrmana, keď učil v Haliči žiakov haličskej obecnej školy telefonovať. Cimrmanológovia určitú súvislosť rozpoznajú.
17.04.2013 - 08:22:27
00
Po tom, co som sa vratil po viac ako roku na Slovensko, som si povedal, ze ked v Nemecku chodim denne na bajku do prace, tak zacnem aj doma v Bratislave. Poviem vam...po druhom tyzdni mam tych ludi okolo plne zuby, ale snazim sa nestresovat. Je uzasne, o kolko viac ludi vyuziva bajk do prace, ale svte ma ze len minimum z nich ma prilbu. Dalej, vacisna z bajkerov totalne, ale totalne ignoruje pravidla cestnej premavky, najeke statie na cervenej nehrozi. Dnes som tak krical na jedneho taketo, co nam robi zle meno...pri zel.st. nove mesto...ani sa neobzrel..prefrcal okolo celej kolony a na cervenu cez elektrickovy pas.
Co sa tyka vodicov, aby to nebolo off-topic. Zatial som milo prekvapeny a cakal som to horsie, no pravdaze kazdy den sa pritrafi aspon jeden, ktory ma skoro "lyze". Chcem sa vsak vratiti k zacaitku. Ja som aj vodic, aj biker aj bezec, ktory bezi najma po chodniku. Ak sa vak vacisna cyklistov sprava v premavke tak, ako vidim na cestach tak rozumiem vodicov, ze ich doslova nenavidia. Poviem pravdu, nenavidim ich aj ja, lebo NAM-dobrym cyklistom, robia zle meno.

PS: Moja trasa do prace je z Mileticky na Zlate piesky a spat.
18.04.2013 - 09:41:49
00
Dalej, vacisna z bajkerov totalne, ale totalne ignoruje pravidla cestnej premavky, najeke statie na cervenej nehrozi.

Presne toto je velky dovod nerespektovania cyklistov vodicmi. A ani sa im necudujem. Mnohi si myslia, ze predpisy poznaju, aj ked ich nepoznaju. Mnohi ked presadnu z auta na bike, akoby okolo nich vzniklo vakuum dopravnych pravidiel a aura neohrozitelnosti. Vcera vecer som videl jedneho v centre mesta, ktoremu skrizili cestu chodci na priechode. Pribrzdil, chodcov pustil, nijako ich neohrozil, pokracoval dalej. Kolki z nas by strikovali medzi nich?
18.04.2013 - 09:55:50
00
budme radi ze zatial nemame v mestach takychto bajkerov :-)
http://www.imdb.com/video/imdb/vi2321521689/
18.04.2013 - 10:04:48
00
budme radi ze zatial nemame v mestach takychto bajkerov :-)
http://www.imdb.com/video/imdb/vi2321521689/


Ako bajker som zatial v pohode/bez stresov, ale ako bezec som uz zo 2 spetatka ulomil :-) Bola to vacisnou nahoda+omyl, ze som bezal a auta stali tak tesne pri sebe na chodnku, ze sa nedalo inak prejst ako sa pretiahnut medzi nimi, no a kedze som mal svoje tempo a rychlost a nechcel som spomalovat kvoli tym blbcom..."podarilo sa". Naposledy sa mi to stalo na behu Devin-BA, kde sa jedna vodicka tak blbo drala medzi nami-bezcami a autobusami (ostatni vodici na mnechali priestor), ze sa nedalo prejst...ja som len tak tak stihal odlozit si veci do posledneho busu a jednoducho som jej to sklopil (laktom) v behu oproti nej.
18.04.2013 - 10:30:11
00
Dalej, vacisna z bajkerov totalne, ale totalne ignoruje pravidla cestnej premavky, najeke statie na cervenej nehrozi. Dnes som tak krical na jedneho taketo, co nam robi zle meno...pri zel.st. nove mesto...ani sa neobzrel..prefrcal okolo celej kolony a na cervenu cez elektrickovy pas.

Ja zas jazdim denne 70km po ceste. To ako ked je kolona aut mam stat za nimi???
Druha vec: cyklista prechadzal cez cervenu a este cez elektrickovy pas... Ved sa presvedcil ci moze bezpecne prejst ci? A naco si na neho kricalJa idem ked mi nic nehrozi aj cez lilavu... Samozrejme ked idu chodci zstanem, neohrozujem nikoho ani sameho seba tym ze prejdem cez cervenu, zastavim podla potreby

NONSENS
18.04.2013 - 10:35:11
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up