Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Mozete sa pozriet ako vyzeral Stary Smokovec v roku 1925 a v roku 2005
Zobraziť komentár 01.06.2007 - 13:19:53
00
Ano tatranske lesy nie su povodne je tam vysadena monokultura smreka obycajneho co nebolo stasne riesenie ( podkorny hmyz, plytke zakorenenie porastu atd.) a co sa tyka Koprovej doliny v ramci ochrany ostatnych uzemi polomy vycistit ale ziadna nova tazba. Tot moj nazor :wink:
Zobraziť komentár 01.06.2007 - 13:41:40
00
Ja osobne s ťažbou v Tichej a Kôprovej nesúhlasím. 3 roky po tom ako stromy padli sa zrazu tohto roku rozbehla ťažba, zvláštne..., a prečo nechcú lesy priznať ceny za vyťažené drevo mi tiež nejde do hlavy, a argumenty že nejde o peniaze ... neverím. Ide len o peniaze a skúšku ako na takýto zásah zareagujú ľudia resp. EU.

http://www.bayerisch-eisenstein.de/cz/frame_sehenswuerdigkeiten.html
Zobraziť komentár 01.06.2007 - 16:36:45
00
http://www.youtube.com/watch?v=bofMXyxZ6YQ
Zobraziť komentár 02.06.2007 - 12:20:38
00
LL-Rád by som sa ešte vyjadril k tomu čo si napísal.Tatranské lesy boli síce pred 80 rokmi umelo vysadené človekom,čo bola práve tá chyba(monokultúra),ale pred tým tam predsa tisíce rokov rástli stromy ktoré tam nikto nesadil a boli by tam rástli zasa aj bez prispenia človeka. Nemám nič proti lesníkom,sám som chcel študovať pred 24 rokmi lesnícku školu,ale ako Nestraníckemu synkovi sa mi to nepodarilo,možno som tomu teraz aj rád lebo som si to predstavoval trocha inak ako to funguje.Píšeš,že nebyť lesníkov nemalo by sa kadiaľ na bikoch chodit,ale ved´tu sa hovorilo o národnom parku Tichej a Kôprovej doline nie o hociakých lesoch ,aj ked´aj tam by bolo potrebné aby po ťažbe sa dalo po chodníkoch prejsť a nie aby si si tam išiel hnáty vylámať :evil: S tým že žiaden extrém nieje dobrý plne súhlasím.HOWGH :!:
Zobraziť komentár 02.06.2007 - 18:30:53
00
ja nerozdelujem les na "hocijaký" a chranený tatranský, fatranský, ...
bud sa spravaš v lese slušne alebo nie...a ja sa snažím slušne...
ale to zasa neznamená že to čo robí tzv: "extrémny zelený taliban" ... robi LEN s presvedčenia...
v mnohých prípadoch je to zasa žiaľ LEN a LEN pre peniaze...
a možem ti povedat že je to pre (niektorých) celkom slušný biznis :-(
ľahko sa totiž vyskakuje bez právnej a finančnej zodpovednosti....
a to je presne prípad týchto ľudí....
velmi dobre to vedia.... a su v tejto oblasti nepostihnuteľní...a preto sa to niekedy PRUDKO zneuživa....
aj v Tichej a Kôprovej bola mládež, ktorá ani poriadne nevedela kde je a o čo ide....
a ešte jedna celkom posledná poznámočka...bez prispenia človeka by tam (v Tatrách) iste bol nejaký les ..... ale asi tak 15tina toho čo tam bolo pred kalamitou...priroda potrebuje velmi dlhý čas...na to aby spamatala a Tatry su priliš male na to aby sme čakali 250 rokov ... lebo každých cca 50 - 80 sa objavuje nová kalamita...žial
Zobraziť komentár 02.06.2007 - 21:59:20
00
mas presne taky slovnik ako ta lesnicka sebranka, urcite kazdy z tych ludi /zelenych talibancov/ dostal aspon 10 litrov za ucast. Kazdu z tych organizacii mozes zalovat, nerozumiem o akej nedotknutelnosti teda hovoris. Dokonca sa to uz aj deje, odkial maju lesnici mena a adresy ochranarov si mozme domysliet.
Zobraziť komentár 02.06.2007 - 22:07:11
00
náš v tom chaos asfaltový :-)
žalovat možeš fyzicku osobu ... za to, že niečo urobila, čo nemala nesmela, bola niekde kde nemala a nesmela byt a tým sposobila niekomu škodu....
ale nedá sa žalovať žiadna ochranarska organizacia...
že, (priklad) presadi zákaz postavenia zachytnej hradze ..aj ked je dôvodny predpoklad ... že bez tejto môže dôjsť ... k povodni....
a k tej povodni OZAJ dôjde a táto spôsobí škodu...
len tolko som ti chcel polopatisticky...
ja som nepovedal, že niekto z nich dostal nejaké prechy za to, že tam boli.... netušiaci určite nie.... akurát ich tam zviezli zo slovenska, ako onehdaj vozili dôchodcov na Pasienky na prejavy NAJvačšieho...
prachy (GRANTY) sa delia inde - určite nie pred TV ...
a žije sa z nich niekomu celkom slušne...
dôležite je hlasno kričat.. o hocičom...
Zobraziť komentár 02.06.2007 - 22:27:05
00
osobne nemozem posudit nakolko su ochranari z "Vlka" momentalne zmanipulovany,ale kedze som sa v mladosti pohyboval aj v tychto kruhoch,tak vsetko vtedy fungovalo na baze dobrovolnosti...a myslim,ze je dobre ze poukazali na to skor,nez sa odtial nevytazilo vsetko drevo...
Zobraziť komentár 02.06.2007 - 22:45:02
00
ok beriem, nespravne som sa vyjadril. Lesnici vyzvali ochranarov na zacvakanie udajnych skod, myslim, ze je daleko horsie ak budu nieco chciet priamo od teba ako ucastnika, ako od niektorej z tychto oraganizacii. Narazal som na informaciu, ze kazdy protestujuci dostal vyzvu na uhradu s konkretnou sumou.
Zobraziť komentár 02.06.2007 - 22:58:18
00
.. Narazal som na informaciu, ze kazdy protestujuci dostal vyzvu na uhradu s konkretnou sumou.
to fakt? by som im to hneď narval .. tam .. dolu .. (chápaj riť)
Zobraziť komentár 02.06.2007 - 23:02:51
00
ok beriem, nespravne som sa vyjadril. Lesnici vyzvali ochranarov na zacvakanie udajnych skod, myslim, ze je daleko horsie ak budu nieco chciet priamo od teba ako ucastnika, ako od niektorej z tychto oraganizacii. Narazal som na informaciu, ze kazdy protestujuci dostal vyzvu na uhradu s konkretnou sumou.

no ale to je divne,lebo vo veci este nieje rozhodnute a Kosicky vysetrovatelia to tesne pred vynesenim rozsudku postupili Zilinskym...
Zobraziť komentár 02.06.2007 - 23:04:45
00
nejde o peniaze a lesníci dobre, že nezrazili ochranárov na tatrovke plnej dreva?? hmm?? všade sa inak kradne akoby to všetci nevedeli.. či ide o ochranára či lesníka, či politika je jedno... takže nedeľme ľudí na tých, čo chcú alebo nechcú zarobiť... ide o to, že nikto neberie do úvahy argumenty odborníkov- nie nejaký ochranárov ani pánov spoza stola.. skrátka každý odborník povedal: Stop, ťažiť sa nebude... a zato dostali vyhadzov... tak čoo?? stále zarábajú ochranári??
Zobraziť komentár 03.06.2007 - 10:28:37
00
chlapci uz si to konecne uvedomte,ze v tomto state nikdy neslo o verejny zaujem,ale len o uzko skupinove zaujmy.staci ked sa pojdete pozriet na stanicu do petrzalky a na tie vlaky plne dreva smerujuce do raichu.Kto by si takto nicil lesy ako my.Lepsie sa kupuje drevo zo slovenska ako vytinat rakuske lesy.Proste bolsevici sa utrhli z retaze a nikto ich uz nie je schopny priviazat.
Zobraziť komentár 03.06.2007 - 18:17:37
00
to:triki
Nechápem čo s tým majú bolševici, za soc. sa vytínalo podstatne menej.
Zobraziť komentár 03.06.2007 - 18:32:10
00
keyboard_arrow_up