Presiel som z prevodov 3x9 na 2x10. Pomaly bude potrebne vymenit retaz. S 10 rychlostnymi mam skusennosti len na cestaku. Takze aku retaz na MTB s prevodmi 2x10?. Bike mam osadeny SRAM X0, terajsia retaz je SRAM PC 1051 a vydrzala cca 900 km. Som viac silovy typ t.j. jazdim rad tazsie prevody. Mozem pouzit aj 10s retaz z cestaku? Take mam este v zasobe (SH CN 6700 Ultegra): Su retaze Shimano a Sram kompatibilne, kedze kazda ma ten svoj system (Dynasys - X glide)
Shimano nedoporučuje 10s. smerové reťaze HG-X zamieňať za cestné 10s. Priam píšu, že sa nemôžu cestné 10s používať. Ako je to s funkčnosťou v kombinácii MTB Sram ti ale nepoviem a tiež by ma to zaujímalo.
P.S. Pozeral som na to a teoreticky mi vychádza, že môźeš použiť 10speed reťaz bez HG-X takže v tvojom prípade klasiku 10s.
A čo tak skúsiť: http://www.merida.sk/obchod/Pre-10-stupnove-kazety
No vsak prave preto sa chcem poradit aby som nekupil blbost v peknom obale. Mam KMC X10L a vydrzala cca 1200km. Uz ma 132,85mm a nejdem si nicit prevody. Ta Yaban papierovo co tam pisu vypada skvelo
Yaban mám nejakú lacnejšiu verziu a je to fajn reťaz, teda nemeriam to ale drží sa statočne (bez skákania) nejakých 2000km.
Nejaké postrehy s inými verziami tu o-hocicom/testovac-retaze-t25622.html
Ako nemyslím že na bicykli neskáčem, ale že pri radení skáče normálne na prevody a nemení ich samovoľne pri zábere Pred tým čo som mal KMC nejakých 1300km tak som ju tiež nemeral, ale už dosť blbla tak išla preč.
Jaj taak Cital som to vlakno Testovac retaze a urcite ta Yaban nieje zla volba ale ani ziaden zazrak. No asi by som niekedy mal vytriezvet z toho ako veci vypadaju lebo to mozno niekedy riesim az moc. Ta KMC celoderava sa mi zapacila koli jednej fotke. Neviem ci nahodou daky zjazdak vo vysnivanych ju nemal.
Sram je starý držiak majú z čoho čerpať "sachs-sedis" Yaban robí na 8 kolo duté capy takže skúsim odvážim pre tu srandu .Ale nemyslím ze by to mohlo mat životnosť porovnateľnú z sramom http://www.webshopy.sk/sk/produkt/retaz-yaban-s8010cr-116l-qr
Tu 8 rychlostnu YBN mam na mojom zrepasovanom Forte na ktorom jazdim do prace. Funkcne v pohode a velmi tichucka. Vydrz zatial neviem, ale tak nestala ani 10 euri takze pomer cana vykon bude tak ci tak OK.
Este mam doma jednu 10rychlostnu YBN SLF-H10CR, az dozujem Shimano tak vyskusam. Ta stala nejakych 28,- myslim, tak ak vydrzi viac ako Shimanacke HG-54/74/94 tak budem spokojny. Shimanacke 10 rychlostne sa mi vytahavaju strasne rychlo
Inak porovnavat zivotnosti retazi u MTB, co ja viem... strasne zalezi na tom v akych podmienkach a ako sa jazdi, ako castu ju majitel cisti a maze a tiez to ci novu retaz nasadi na neopotrebovane ozubenie alebo na uz trochu vyzuvane. Potom sa kludne moze stat, ze druha retaz v poradi vydrzi o 300km menej a vobec nemusela byt menej kvalitna.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
P.S. Pozeral som na to a teoreticky mi vychádza, že môźeš použiť 10speed reťaz bez HG-X takže v tvojom prípade klasiku 10s.
A čo tak skúsiť: http://www.merida.sk/obchod/Pre-10-stupnove-kazety
ja pouzivam CN6700 na SRAM kazete a klukach X0 - mozno to nie je odporucane, ale funguje to bez problemov
Zaujima ma ci vydrzi tolko co eLkova verzia, ktoru mam, alebo sa skor roztiahne.
Zn. Nekupujem ju koli tym par gramom.
KMC X 10 EL reťaz, 10-rýchl., 114 článkov, Gold indicator
45,99 €
Zaujima ma ci vydrzi tolko co eLkova verzia, ktoru mam, alebo sa skor roztiahne.
Zn. Nekupujem ju koli tym par gramom.
To som myslel že patríš k ľuďom čo sa snažia vyberať rozumné komponenty, ale týmto si u mňa klesol poriadne hlboko
Toto by nestačilo http://www.merida.sk/prodej/Retaz-Yaban-SFL-H10-TI-116L-QR10-Ti-N-zlata ? Alebo dokonca http://www.merida.sk/prodej/Retaz-Yaban-SFL-H9-TI-116L-QR9-Ti-N-zlata ? Predpokladám že ti ide len o tú farbu...
KMC X 10 EL reťaz, 10-rýchl., 114 článkov, Gold indicator
45,99 €
Nejaké postrehy s inými verziami tu o-hocicom/testovac-retaze-t25622.html
http://www.webshopy.sk/sk/produkt/retaz-yaban-s8010cr-116l-qr
Este mam doma jednu 10rychlostnu YBN SLF-H10CR, az dozujem Shimano tak vyskusam. Ta stala nejakych 28,- myslim, tak ak vydrzi viac ako Shimanacke HG-54/74/94 tak budem spokojny. Shimanacke 10 rychlostne sa mi vytahavaju strasne rychlo
Inak porovnavat zivotnosti retazi u MTB, co ja viem... strasne zalezi na tom v akych podmienkach a ako sa jazdi, ako castu ju majitel cisti a maze a tiez to ci novu retaz nasadi na neopotrebovane ozubenie alebo na uz trochu vyzuvane. Potom sa kludne moze stat, ze druha retaz v poradi vydrzi o 300km menej a vobec nemusela byt menej kvalitna.