neviem ci som sam ale mam problem s tym, ze ked si dam trochu vacsiu namahavu turu na biku a hlavne teraz ked je tak teplo tak ma proste zvykne pobolievat hlava priblizne po dobu asi 5 hodin. Davam to za vinu strate tekutin, potim sa asi o dost viac ako ostatni, cim sa krv zahusti a poklesne tlak. Kazdy z nas je iny tak ocakavam ze niektori take problemy nemaju, ja mam 194cm 83kg 21rokov. Tekutiny sa snazim doplnovat ale asi to nestaci lebo ked sa potim tak sa to deje velmi rychlo, cize ta strata je nahla. Bol by som rad za kazdu radu , dik
Hlava moze boliet z neprirodzenej polohy. Mozno na horakoch nie, ale na cestaku, kedy sa snazi jazdec zaujat polohu, pri ktorej ma co najmensi odpor a sem-tam pozriet pred seba, je to namaha na krcne stavce. Tak je zarobene na bolest hlavy. A plus "palenie" slniecka do zatylia. Nech napisu cestaci. Tiez som si vytrpel svoje.
no ja jazdim na cestaku a toto je pravda ze to je z tej neprirodzenej polohy mna bolievala hlava asi tak po 4 hodinach na biku ale vela robi staly prisun tekutin.
ono, nechcem polemizovat zbytocne, vacsinou tie rychle doplnania mineralov pocujem len z reklamy, nie od seriozneho odbornika, vraj velmi jednoduche a ucinen je pit vodu s hroznovym cukrom (glukozou) a aby to malo chut, tak aj s citronom, ale tyka sa to ineho sportu, metabolizmus mineralov neovladam, takze tlmocim len co som pocul
ono, nechcem polemizovat zbytocne, vacsinou tie rychle doplnania mineralov pocujem len z reklamy, nie od seriozneho odbornika, vraj velmi jednoduche a ucinen je pit vodu s hroznovym cukrom (glukozou) a aby to malo chut, tak aj s citronom, ale tyka sa to ineho sportu, metabolizmus mineralov neovladam, takze tlmocim len co som pocul
no mne pomaha hlavne kofola a moze byt aj kofola citrus ale vazne pocul som aj o tom hroznovom cukre ale hlavne pred jazdou ze treba prisun glukozy.
Ono by bolo asi dobre uvedomiť si, že naše telo absolútne nezaujíma, čo nám chutí. Zaujíma ho jedine to, ako prežiť, s čo najmenšími škodami to, čo od neho chceme. Čiže, kofola je v poriadku, ale len preto, že nám chutí a je nealkoholická. Čo sa týka náhrady straty minerálnych látok to až taký významný nápoj nie je. Dokonca vysoký obsah cukrov je občas kontraproduktívny, takisto fakt, že ide o sýtený nápoj. Stratu minerálnych solí nenahradíš a pri dlhom a náročnom výjazde na to môže cyklista škaredo doplatiť. Aj tou bolesťou hlavy, hoci tá môže mať viac príčin. Ale na to máme neurológov. O reklamách si tiež myslím svoje, ale vyvážený iontový nápoj je nenahraditeľný. Má vplyv na výkon, aj regeneráciu. Mimochodom, spomínané pivo je veľmi vyvážený nápoj, trochu na škodu je obsah alkoholu. Po výjazde, žiadny problém.
Čo sa týka tej zaznávanej kávy / písala Belinda / . Káva je síce silne močopudná, ale to pri námahe opäť nie je na škodu, lebo pracujú obličky. Okrem toho kofeín je významný / povolený / stimulant. Ak máš popri káve dostatok iných tekutín, nemôže byť problém.
A pritom obsah kofeinu v kave je 2-3 %, pricom v caji je ho az 5 % . Tak si vyberte.
Robert na hrad (zajtra budeme pit Robertovia, ze ).
No a este by som upozornil na umele sladidla v sladkych napojoch (oni su asi vo vsetkych), tie tiez neovplyvnuju hospodarenie s vodou zrovna spravnym smerom.
Snad mi odpustite, ze som to dal sem a nie do vtipov: Na bolest hlavy je najlepsia hormonalna antikoncepcia povedala mamicka pubertacky. Odkedy jej davam antikoncepcne pilulky neboli ma hlava.
no tak z tych rad co mi najviac pomohlo, tak ako prevencia je fakt poriadne doplnit tekutiny PRED jazdou, plus izotonicke napoje pocas a ako zmiernenie nasledkov kofein (kofola, coca cola a pod.) dik moc
neviem ci som sam ale mam problem s tym, ze ked si dam trochu vacsiu namahavu turu na biku a hlavne teraz ked je tak teplo tak ma proste zvykne pobolievat hlava priblizne po dobu asi 5 hodin. Davam to za vinu strate tekutin, potim sa asi o dost viac ako ostatni, cim sa krv zahusti a poklesne tlak. Kazdy z nas je iny tak ocakavam ze niektori take problemy nemaju, ja mam 194cm 83kg 21rokov. Tekutiny sa snazim doplnovat ale asi to nestaci lebo ked sa potim tak sa to deje velmi rychlo, cize ta strata je nahla. Bol by som rad za kazdu radu , dik
Mal som podobné problémy s bolesťou hlavy pri dlhších ako 5-6 hodinových výjazdoch- nielen pri bajku ale aj pri náročných celodenných peších túrach - len čistá voda problém nikdy nevyriešila - dôležité je samozrejme viacročné zvykanie si tela na pravidelnú záťaž, a u mňa pomohlo hlavne dopĺňanie minerálov, inak na konci sezóny sa telo adaptuje, len bacha na pri kúpených ionťákoch na aspartám a acesulfam K - nielen ja týmto sladidlám neverím. Alebo pomôže aj zmiešať minerálku s vodou, šťavou z citrónu (resp. pridaj 100% džús) a štipkou soli.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no ja jazdim na cestaku a toto je pravda ze to je z tej neprirodzenej polohy mna bolievala hlava asi tak po 4 hodinach na biku ale vela robi staly prisun tekutin.
no mne pomaha hlavne kofola a moze byt aj kofola citrus ale vazne pocul som aj o tom hroznovom cukre ale hlavne pred jazdou ze treba prisun glukozy.
Čo sa týka tej zaznávanej kávy / písala Belinda / . Káva je síce silne močopudná, ale to pri námahe opäť nie je na škodu, lebo pracujú obličky. Okrem toho kofeín je významný / povolený / stimulant. Ak máš popri káve dostatok iných tekutín, nemôže byť problém.
Robert na hrad (zajtra budeme pit Robertovia, ze
No a este by som upozornil na umele sladidla v sladkych napojoch (oni su asi vo vsetkych), tie tiez neovplyvnuju hospodarenie s vodou zrovna spravnym smerom.
Napriek temer abstinencii to zajtra vidím na pohár Chianti. No, možno dva....
Mal som podobné problémy s bolesťou hlavy pri dlhších ako 5-6 hodinových výjazdoch- nielen pri bajku ale aj pri náročných celodenných peších túrach - len čistá voda problém nikdy nevyriešila - dôležité je samozrejme viacročné zvykanie si tela na pravidelnú záťaž, a u mňa pomohlo hlavne dopĺňanie minerálov, inak na konci sezóny sa telo adaptuje, len bacha na pri kúpených ionťákoch na aspartám a acesulfam K - nielen ja týmto sladidlám neverím. Alebo pomôže aj zmiešať minerálku s vodou, šťavou z citrónu (resp. pridaj 100% džús) a štipkou soli.