Včera dve dobré skúsenosti s vodičmi. Najprv nás väčšiu skupinu cyklistov pustili na hlavnú z Viedenskej cesty od hranice Berg na Rusovskú smer most SNP, kde sme stáli na stopke, tak postupne sa zastavil ľavý aj pravý pruh. A potom na stopke, kde sme križovali výjazd z Einsteinovej v smere k mostu SNP po Viedenskej. Tam nás tiež pustil vodič, ktorý zastavil aj stály prúd vozidiel idúci za ním.
No a čo sme to boli za skupinu. Na Bergu som čakal na partiu na včerajší švih. Po chvíli sa ku mne dovalila skupina španielských cykloturistov nabalených ako na rok jazdy. Boli piati a všetko chlapi dávno po štyridsiatke. Zastavili sa rovno pri policajnej páske naprieč hrádzou v smere do mesta pri tej mapke, kde sa vychádza na hrádzu tesne pred hranicou. Začali tápať v mape ako ďalej a keďže tá mapa je skôr široké okolie Bratislavy ako mapa mesta, tak sa s neistotou vybrali na cestu. Mal som čas 20 min. kým mi príde partia, tak som sa ponúkol, že ich dovediem mimo cyklotrasy do centra mesta. No a už sme boli 6 členný balík, ja na čele a za mnou 5 Mikuláši so španielskými vlajočkami. Pri moste SNP som sa s nimi rozlúčil a ukázal nájazd na most, ktorým prejdu do centra.
No musíme si pomáhať v týchto ťažkých časoch.
No veľká konverzácia medzi nami neprebehla. Iba som sa spýtal či idú do Centra, čo je také univerzálne slovo a mávol rukom nech idú za mnou. A ešte som povedal New Bridge, lebo som si nevedel spomenúť ako by som im povedal "Bridge Slovak National Uprising" alebo "Die meisten Slowakischen Nationalen Aufstandes"
Dnes na konci Podolia išla oproti kolóna áut a vybehol odtiaľ čierny Golf s asi 20 ročným šoférom a začal predbiehať pričom ma ignoroval (čo iné som mohol čakať?), ukazujem mu, že čo robíš a on ešte na mňa pozerá, akože čo tam ja robím, keď on veľký pán šofér prebieha kolónu. V Čachticiach za takým mostom v smere na NMnV po celej ceste štrk, celkom veľké šutre, zaflekoval som, zosadol, preniesol bicykel a išiel som ďalej , kto bude riskovať defekt? A na začiatku NMnV ma začal obiehať kamión, najskôr sa za mnou držal, keď išli oproti autá a ja že aký slušný vodič. Som si myslel... Začal ma obiehať, v protismere nič neišlo okrem dvoch cyklistov, zozačiatku dobre, ale ako ma míňal návesom tak ma čoraz viac vytláčal z cesty do trávy, musel som dať dole nohy z bicykla,aby som to ustál, kebyže je ešte o meter dlhší, tak by som padol, no katastrofa
Ja som ale teraz mal iny zazitok: Raca dvojprudovka smerom na Pezinok, v nasom pravom pruhu stal autobus, ja vedla neho v lavom pruhu, za nami zopar aut a vsetci cakame, mali sme cervenu. Pozeram ako z vedlajsej cesty dostali auta zelenu a prave vychadzalo na hlavnu nejake super terenne auto, ked tu sa prihnal spoza nas cyklista, pomedzi autobus a mna a bez spomalenia alebo obzretia prefrcal cez krizovatku. Keby ten v tom SUV zabrzdil, ale keby vyrazil o par sekund skor,neviem neviem kde by ten cyklista skoncil.
Neskor sme dostali zelenu, cyklistu sme predbiehali, taky starsi pan, mohol mat k 50tke, uz by mohol mat rozum.
Ale zase na druhej strane casto sledujem ako sa spravaju vodici na ceste ked idu dvaja cyklisti proti sebe a za nimi auto, a vsetci traja sa minaju na jednom mieste. Typicka situacia na nasich cestach. No pravdupovediac, zatial len mozno trikrat za posledne mesiace som videl ako vodic auta spomali a pocka kym sa minu cyklisti. Obvykle auto prefrci pomedzi. A ked sa stretnu 2cyklisti a 2auta to iste, takmer cm medzery. A je jedno ci ten cyklista je na bicykli sam alebo ma dieta v sedacke.
To už si robíš srandu,keď chceš aby auto počkalo kým sa minú dvaja cyklisti na ceste?
si tiez jeden z tych arogantnych *****ov co ked vidia ze ma budu obiehat bud v mieste kde sa ja budem minat s cyklistom oproti alebo ze oni tam naraz stretnu okrem mna este auto v protismere tak ma minu len o vlasok a mam co robit aby som neskoncil v jarku !?!?
daj si facku a rovno aj dve za takyto pristup....
z toho co si napisal by si vodicak ani nemal mat ak ho nahodou mas...lebo takto zbytocne vytvaras nebezpecne situacie...a pritom ta to spomalenie na par sekund nic nestoji kedze si v aute!
5.2 Jazdné pruhy
Základným skladobným prvkom šírkového usporiadania hlavného dopravného priestoru cestného
prieťahu je jazdný pruh, ktorý môže nadobúdať šírku (STN 73 6110) v rozpätí:
od 2,75 m - do 3,50 m.
Patoo myslíš,že toto je málo nato,aby sa minuli dvaja cyklisti a medzi nimi sa zmestilo auto?
contador888 aj tak si myslím,že dva jazdné pruhy po cca. 3 metre stačia na to,aby sa tam vedeli minúť dvaja cyklisti a auto.
misopetrovic tebe by som odporučil vážiť to,ako niekoho nazveš vo svojom primitívnom príspevku.A 119 strana tejto témy je hodná tvojej pozornosti,keď ťa zaujíma môj vodičák!
contador888 aj tak si myslím,že dva jazdné pruhy po cca. 3 metre stačia na to,aby sa tam vedeli minúť dvaja cyklisti a auto.
misopetrovic tebe by som odporučil vážiť to,ako niekoho nazveš vo svojom primitívnom príspevku.A 119 strana tejto témy je hodná tvojej pozornosti,keď ťa zaujíma môj vodičák!
to ze ja vodicak nemam nema nic spolocne s tym ze idiot co ide v mojom smere a vidi ze sa stretne zaroven somnou aj s protiiducim autom je pre mna arogantny *****.....a moze sa ohanat hocijakymi oficialnymi rozmermy ciest....obiehat mas s bezpecnym odstupom(1,5m) a taka siroka zase ta cesta nieje aby dve auta a cyklista iduci v pruhu mali kazde medzi sebou 1,5m a preto vodic co sa tam v takomto pripade napcha je pre mna to co som povedal...pretoze ohrozuje ostatnych ucastnikov premavky....
co ak sa ten cyklista bude musiet vyhnut niecomu na ceste?? co potom urobis?? napalis to rovno donho?
Vodici stale ignoruju, ze bicykel je vozidlo ako kazde ine a je normalnym ucastnikom cestnej premavky. Obiehanie cyklistu v case, ked ide v protismere iny cyklista, je porusenim dopravnych predpisov. Bez ohladu na to, aka siroka je cesta. V pripade slovenskych ciest to plati dvojnasobne. Mne sa bezne stava, ze ma obiehaju aj ked ide v protismere auto.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No a čo sme to boli za skupinu. Na Bergu som čakal na partiu na včerajší švih. Po chvíli sa ku mne dovalila skupina španielských cykloturistov nabalených ako na rok jazdy. Boli piati a všetko chlapi dávno po štyridsiatke. Zastavili sa rovno pri policajnej páske naprieč hrádzou v smere do mesta pri tej mapke, kde sa vychádza na hrádzu tesne pred hranicou. Začali tápať v mape ako ďalej a keďže tá mapa je skôr široké okolie Bratislavy ako mapa mesta, tak sa s neistotou vybrali na cestu. Mal som čas 20 min. kým mi príde partia, tak som sa ponúkol, že ich dovediem mimo cyklotrasy do centra mesta. No a už sme boli 6 členný balík, ja na čele a za mnou 5 Mikuláši so španielskými vlajočkami. Pri moste SNP som sa s nimi rozlúčil a ukázal nájazd na most, ktorým prejdu do centra.
No musíme si pomáhať v týchto ťažkých časoch.
No veľká konverzácia medzi nami neprebehla. Iba som sa spýtal či idú do Centra, čo je také univerzálne slovo a mávol rukom nech idú za mnou. A ešte som povedal New Bridge, lebo som si nevedel spomenúť ako by som im povedal "Bridge Slovak National Uprising" alebo "Die meisten Slowakischen Nationalen Aufstandes"
Neskor sme dostali zelenu, cyklistu sme predbiehali, taky starsi pan, mohol mat k 50tke, uz by mohol mat rozum.
si tiez jeden z tych arogantnych *****ov co ked vidia ze ma budu obiehat bud v mieste kde sa ja budem minat s cyklistom oproti alebo ze oni tam naraz stretnu okrem mna este auto v protismere tak ma minu len o vlasok a mam co robit aby som neskoncil v jarku !?!?
daj si facku a rovno aj dve za takyto pristup....
z toho co si napisal by si vodicak ani nemal mat ak ho nahodou mas...lebo takto zbytocne vytvaras nebezpecne situacie...a pritom ta to spomalenie na par sekund nic nestoji kedze si v aute!
Základným skladobným prvkom šírkového usporiadania hlavného dopravného priestoru cestného
prieťahu je jazdný pruh, ktorý môže nadobúdať šírku (STN 73 6110) v rozpätí:
od 2,75 m - do 3,50 m.
Patoo myslíš,že toto je málo nato,aby sa minuli dvaja cyklisti a medzi nimi sa zmestilo auto?
to ze ja vodicak nemam nema nic spolocne s tym ze idiot co ide v mojom smere a vidi ze sa stretne zaroven somnou aj s protiiducim autom je pre mna arogantny *****.....a moze sa ohanat hocijakymi oficialnymi rozmermy ciest....obiehat mas s bezpecnym odstupom(1,5m) a taka siroka zase ta cesta nieje aby dve auta a cyklista iduci v pruhu mali kazde medzi sebou 1,5m a preto vodic co sa tam v takomto pripade napcha je pre mna to co som povedal...pretoze ohrozuje ostatnych ucastnikov premavky....
co ak sa ten cyklista bude musiet vyhnut niecomu na ceste?? co potom urobis?? napalis to rovno donho?