Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zdravim mam bike DA BOMB TORA BORA v poslednej dobe som si všimol že ked prudko pridám na pedal tak tam dačo praskne , nezistil som čo . Preskakuje to len na posledných rychlostiak . 1 2 3 su ok , 4 5 6 7 8 to preskakuje pri velkom zabere. Co to moze byt ? Orech a naboj budu v poriadku , si myslim ak by to bol orech tak by to robilo na každom prevode nie iba na poslednych .. Predchadzajuci majitel vravel že daval novu retaz a že to treba zabehnut , ale to by zas strielalo jak sa šponuje na zuboch. Dalšia alternativa a dost realna by bola že v petke rámu je strhnutý zavit prehadzovača a prehadzovač ma obrovsku volu do stran ... že by to ten prehadzovač preskakoval že ho potiahne retaz uplne do predu vlastne takmer sa pretočí ( 90-120 stpnov) že to by tam robilo to preskakovanie ? Ono ked to preskočí tak je to taká rana a posune sa aj pedal o pol otočky.... zavit v petke je total KO ... Myslíte že by to bolo tým ??? alebo čím by to ešte mohlo byť ? Inak mam všetko dotiahnute , píla (prevodnik) a kazeta vyzeraju pomerne v slušnom stave. Na kazete sa mi zda inak že je vola na 1 až 2 kolečku da sa to nejak dotiahnuť ? Dakujem za tipy . Prikladam foto zavitu patky . Totalka....

Naposledy upravil Stuntbiker dňa 25.08.2013 - 17:24:59, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 24.06.2013 - 21:17:13
00
Doplním že mám v predu len 1 prevodnik či jak to nazvyvate ... ozubenie . vzadu 8
Zobraziť komentár 24.06.2013 - 21:21:24
00
Takýto problém som mal 2x a v oboch prípadoch bol problém v reťazi, raz sa mi povolil trochu nit tak že to nebolo na letmý pohľad vidieť a druhý raz bola reťaz jednoducho vyťahaná ale píšeš že predchádzajúci majitel údajne vymenil reťaz, ja by som na začiatok dôkladne skontroloval reťaz, zober šubleru a zmeraj vôlu medzi článkami, možno ťa bývalý majitel o.....klamal, taktiež to môže byť len rozladené radenie, možností je viacero, začni tými najjednoduchšími a keď sa chyba neodstráni tak pokračuj k tým zložitejším prípadne pozri tu
Zobraziť komentár 25.06.2013 - 00:45:54
00
Mne strielalo rovnako. Pomohla mi výmena kazety
Zobraziť komentár 25.06.2013 - 08:29:44
00
vyměnil bych komplet, převodní, kazetu, řetěz... Skáče to na kazetě, a na kolečkách, která jsou vytahaná....ty vyšší převody se tolik nepoužívají, proto neskáče... Resp. předchozí majitel mohl vyměnit jen řetěz a zbytek nechal původní...
Zobraziť komentár 25.06.2013 - 11:40:47
00
Aha može byť , tak díky mrknem to a uvidime . Dakujem
Zobraziť komentár 25.06.2013 - 16:31:21
00
Tvoj problém je na 99,99% opotrebobaná kazeta a zrejme aj prevodníky. Poznám to z vlastnej skúsenosti-riešil som to už niekoľkokrát. Po výmene novej reťaze,tá už nesedí na opotrebovanom ozubení,pri silnejšom zábere preskočí aj o niekoľko zubov na pastorku.Rišenia sú dve-alebo nahoď pôvodnú starú a vyťahanú reťaz a väčšinou to vydrží ešte pár tisíc km,ak to už ani s pôvodnou nejde tak už pomôže len komplet výmena kazeta plus prevodníky. Alebo ešte jedna teoretická možnosť-vráť bike pôvodnému majiteľovi pretože ten o tomto určite vedel a nech ti vráti peniaze pretože kompletná výmena stojí nie malé peniaze.
Zobraziť komentár 25.06.2013 - 19:12:59
00
Ahoj, prilož foto kazety, lebo tak ako viacerí predpokladáme sú vybehané pastorky.Možno predchádzajúci majitel menil reťaz a myslel si že ju zabehne...ale záleží ako veľmi sú tie pastorky vyjazdené.
Zobraziť komentár 25.06.2013 - 19:38:31
00
Díky za typ, staru retaz bohuzial nemam menil to on vraj tesne pred typ ako som kupil no ktovie . Ale chystam sa cez zimu vymenit celu retazovu sadu : pílu retaz a kazetu . Som našiel do tých 50e by som sa mal mestiť s tymito prevodovymi dielcami. Inak ten orech na zadnom naboji na neho pasuje hocijaka kazeta alebo to je nejake špecificke že musi byt taky isty typ zhodné dačo alebo tak ??? Alebo to je univerzal ... kupim hociaku kazetu a bude pasovať na orech. Naboje mam novatec dh volačo ... taky čierny s červenym napisom . Bike vratiť nechcem je to moja laska :D už som si ho ako tak dal dokopy ked som ho kupil nebol v najlepšom stave... ale už je cajk až na prednu vidlu a toto preskakovanie . / to budem cez zimu robiť teraz este pojazdim
Zobraziť komentár 25.06.2013 - 19:41:24
00
Ahoj, prilož foto kazety, lebo tak ako viacerí predpokladáme sú vybehané pastorky.Možno predchádzajúci majitel menil reťaz a myslel si že ju zabehne...ale záleží ako veľmi sú tie pastorky vyjazdené.[/quote]

Ahoj zajtra skočím za svetla odfotiť , teraz nemam žiadnu foto o kazete v pc
Zobraziť komentár 25.06.2013 - 19:45:00
00
Mayo mam tu len tuto jednu foto , stara foto este ked som kupoval bike nekvalitna moc na tom nevidno , zajtra to odfotim s fotakom detajlne .

Naposledy upravil Stuntbiker dňa 25.08.2013 - 17:23:56, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 25.06.2013 - 19:51:18
00
OK nič tam nevidno, ale to uvidíš aj sám či su zaoblené hrany zubov viac ako treba. Inak lacné bajky = viac problémov.
Zobraziť komentár 25.06.2013 - 20:07:57
00
Neni taky lacny jedna sa o da bomb tora bora, hydr brzdy shimano vidla rs domain 318 rockshox , atd ... :D ale tazko sa zhana patkaa na rám . to je nemožné ... chvala bohu uz som objednal z madarska, lebo mam ztrhnuty zavit. V jedinom madarskom obchode to mali inde v československu nemožne zohnať :/ prehadzovač je šit , sora ale tam asi nahodim SLX čo mam doma . Ak som si zratal komponenty tak ked mam kupovať všetko zvlasť by ma vyšiel bike na 1400 € o_O takto ma vychadza z podruky na tych 400
Zobraziť komentár 25.06.2013 - 20:57:33
00
čaute tu je detajlna foto tej kazety, čo si myslite je už zrela na vymenu ? Retaz je trochu hrdzava... pridam foto aj píly. Inak pasuje na hociaky orech /ja mam novatec/ hociaka kazeta ??? alebo je to nejake atipicke ze musi sediet ze je viac druhov ... Dakujem

Naposledy upravil Stuntbiker dňa 25.08.2013 - 17:23:02, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 26.06.2013 - 13:24:06
00
mizerne foto ale kazdopadne vidno pastorok 3,4,5,6 je vyslahany. kazeta nepouzitelna vyhod to.
Zobraziť komentár 26.06.2013 - 13:45:06
00
keyboard_arrow_up