Ahoj mám problém s vidlou ZOOM (presny model neviem) je uzamykateľná a nastavovateľná
mám heď 3 problémy:
1. Keď ju zamknem pruží resp ked ju zavazim zide este o cca 1 az 2 cm dnuka co by predpokladam nemala
2. a opacnej strane ako je nastavenie zamykania a odomykania vidlice je nastaveie tuhosti je tam otocnik s + a - lenze potocit sinm je nemozné proste by som musel byt asi herkules aby som to dokazal otocit kombinakami to skusat nechcem lebo tam cosi dokafrem a uz budem komplet v haji
3. nepruzi ako by mala resp mozno je to tym nefunkcnim nastavenim tuhosti neviem ale zda sa mi ze je prilis tuha.
Má význam to rozobrat a precistit? alebo ako laik to radsej nemam skusat? rád by som ten bicykel este pouzival
.... lenze ma to neskutocne stve ze to nefunguje ako má a hlavne to ze tam je ta moznost nastavenia tuhosti ktora mozno funguje no neotoci ju ani Hulk :/
12.08.2013 - 21:33:21
00
Moj nazor je taky ze sa ti to neoplati opravovat alebo davat do servisu, Jazdi na takej aka je a ak chces nieco lepsie s nastavenim tuhosti tak musis ist do drahsich vidlic lebo tymi skrutkami na nastavenie tuhosti moc toho nenastavis.
12.08.2013 - 21:46:43
00
1.to že to zíde po zamknutí ešte 1-2 cm tak to nie je taky problem , mne to tiež robi hoci mam vidlu suntour XCR
2.to sa vravi o takmer každej vidle čo ma ten otočnik že je zaseknuty a aj keby sa dalo s tím otačiť tak rozdiel je minimalny až nepocitelny.
3.ked chceš aby to lepšie pružilo treba to rozobrať , prečistiť a namazať.(može pomocť ale aj nemusí ) Do servisu sa to davať neoplatí. Je to taka vidla že ked ju budeš rozoberať tak by si tam nemal nič pokaziť .
ak by si sa ju rozhodol rozobrať tak daj tu foto tej vydli a ja ti poradim ako presne na ňu
13.08.2013 - 09:35:09
00
Podobný problém som mal na svojej Suntour, štvalo ma že nepružila tak ako som si predstavoval, ten otočník na nastavenie tuhosti je nanič, rozdiel je tak minimálny že som sa na to nastavovanie aj vykašľal. Rozobranú som vidlu mal, prečistil, namazal ale rozdiel žiadny. Ak ti smiem poradiť, tak buď jazdi s takou aká je alebo kúp niečo drahšie a lepšie.
13.08.2013 - 20:26:51
00
keyboard_arrow_up