Naivne som si myslel, že ušetrím a na navigáciu si vystačím so smartphonom + Locus. Ale je to nahouby, dosť to žere batériu, takže ak s tým nechcem mať problém, musím ísť s mobilom vo vrecku, zastaviť, pozrieť kam ďalej, vypnúť a odložiť. To by nevadilo, keby môj model mal kompas

Takže vždy keď stratím orientáciu, musím riešiť aj smer, ktorým vlastne idem, brr. Navyše viditeľnosť na slnku nulová. Najprv som uvažoval, že by som to doplnil klasickým kompasom, ale je to ďaľšie zariadenie do ruky a už vidím, jak zas budem nadávať.
No ale dávať ďaľších 200 a viac € za poriadnu mapovú navi sa mi moc nechce, takže by som volil niečo nemapové, lacnejšie. Takže, čo by sa mi hodilo - čitateľnosť na slnku, digit. kompas, logovanie trasy a ideálne aj nejaké to jednoduché navigovanie po predpripravenej trase, to by na základnú orientáciu malo stačiť a mobil snáď budem vyťahovať už len občas.
Námatkovo som našiel viacero produktov a zatiaľ sa mi najviac pozdáva Holux 260 Pro, stojí cca 100€, má 3-osý kompas, výškomer, naviguje po trase pripravenej v PC...
Môže byť, alebo máte niekto lepší tip?