Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Stalo sa vám, že sa vám zlomil držiak na volant ? Lebo ja som teraz dával nový volant a dve zo štyroch šrúb mali zdrete závity. Musel som tam dať nové šruby, aby to držalo. Mám teraz ale určité pochybnosti, či to vydrží a nemám momentálne peniaze na nový. Máte nejaké skúsenosti ohľadom toho, či to môže povoliť a podobne.

Naposledy upravil hextall dňa 20.06.2007 - 22:27:25, celkovo upravené 3 krát.

Zobraziť komentár 18.06.2007 - 22:31:53
00
Zlomil sa Ti držiak na volant?
A na akom aute :?:
Zobraziť komentár 18.06.2007 - 22:33:35
00
Na taľige od voza :lol: Neviem ako sa to odborne volá, proste každý vie , o čo ide. Pre upravenie, nie šruby mali zlé závity, ale dierky boli vydreté, takže tam šruby nechytali závit. Dal som hrubšie, ale zase nevošli až tak dnu a držia možno na siedmich závitoch.

Už som na to prišiel....PREDSTAVEC sa to volá :lol:
Zobraziť komentár 18.06.2007 - 22:35:34
00
No podľa mňa to nieje také strašné keď si tam dal hrubšie skrutky ak tam dobre držia tak by to nemalo nijak vadiť. pravdaže ak si tam navŕtal nový závit aký mal byť na tie skrutky. Alebo si to tam nadrbal ako to bolo?
Zobraziť komentár 19.06.2007 - 21:22:19
00
Už to je všetko ok. Navrtal som tam nové závity a dal štyri nové šruby, ktoré sú 2x dlhšie ako boli pôvodné, takže siahajú až na druhú stranu. Lebo pôvodné šruby siahali len do polovice dierky.

Ďakujem za dotazy, môžete lock
Zobraziť komentár 19.06.2007 - 21:39:35
00
a ked sa ti zlomi predstavec tak sa ohlas.A posli foto z JISky.
Zobraziť komentár 20.06.2007 - 18:48:32
00
Nevidím dôvod, prečo by sa mal zlomiť.
Zobraziť komentár 20.06.2007 - 18:55:09
00
Do predstavca ani do ziadneho komponentu sa nezasahuje.
Zobraziť komentár 20.06.2007 - 19:00:57
00
Jasné, jasné....teória. Teraz nebudem kvôli tomu nič nastavovať, lebo sa to nemá ? Mám v paži.

BTW: Odkedy je vyrezanie zdretého závitu a výmena skrutiek za nové zásah do komponentu ? Nepoviem, keby som z neho odrezal.
Zobraziť komentár 20.06.2007 - 19:26:04
00
do predstavca sa ziadny vasci zavit nevyrezava.Keby si sa tejto problematike trosku viac venoval tak by si vedel preco.Najdi si v bazari nejaky predstavec.
Zobraziť komentár 20.06.2007 - 19:29:48
00
Kde som písal, že som tam vyrezával väčší závit? Ok, nerieš už.

P.S: Nechcel by si mi radšej napísať, prečo sa žiadny závit nevyrezáva?
Zobraziť komentár 20.06.2007 - 19:38:10
00
do predstavca sa ziadny vasci zavit nevyrezava.Keby si sa tejto problematike trosku viac venoval tak by si vedel preco.Najdi si v bazari nejaky predstavec.

počúvaj ma tu! ty asi nevieš veľa o opotrebovaní a únave materiálu. keď sa do takých vecí nevyznáš tak tu neraď ***** načo nový predstavec?
však to zdôvodni a potom báruj a keď nevieš tak zbytočne nezaberaj miesto. ty sa do toho vyznáš asi ako hus do piva.
Zobraziť komentár 20.06.2007 - 21:42:59
00
No podľa mňa to nieje také strašné keď si tam dal hrubšie skrutky ak tam dobre držia tak by to nemalo nijak vadiť. pravdaže ak si tam navŕtal nový závit aký mal byť na tie skrutky. Alebo si to tam nadrbal ako to bolo?

Pre upresnenie, nevrtal som tam hrubší závit. Ale keď si predstavíš dierku, ktorá má teraz tresnem sto závitov. A povedzme, že 40 z nich na začiatku je strhaných, tým pádom skrutka nevie chytiť tie ostatné. Tak som tam navrtal nový závit rovnakej veľkosti preto, aby mi šruba chytila zvyšné závity :)

Pôvodné skrutky boli krátke a siahali len do polovice dierky. Teraz som tam dal nové dlhé skrutky, ktoré zaberú celú dierku. Tým pádom vychádzam z toho, že je to ešte pevnejšie ako predtým.

Uvediem príklad
Staré šruby boli krátke - zabrali cca 50 závitov. Z toho 40 je potrhaných, takže šruba držala na desiatich závitoch.
Nové šruby sú dlhé a tak prejdú celou dierkou, čo je plných sto závitov. Z toho je 40 potrhaných, ale aj tak šruba ešte drží na 60 závitov.

Zdreté závity sú v dvoch dierkach zo štyroch.

Na fotke : červená čiara značí, pokiaľ siahali pôvodné skrutky - závity v smere šípky sú zdreté. Ak si všimneš, nové skrutky zaberajú celú dierku, takže zvyšné závity za čiarou sú v poriadku.

Vďaka za radu

www.imghosting.eu
Zobraziť komentár 20.06.2007 - 22:03:09
00
no môj názor na to je taký že to bude držať ešte lepšie ako pred tým viem ako to je robené, ale nič by sa tomu nestalo keby tam bol o číslo vačší závit ak by tam bolo dosť zmesi okolo toho závitu ale 1mm by tomu nespravil nič. ja by som to robil tak isto to nieje nejaká strašná vec ako napr. prehadzovač. o kúpe nového predstavca by som neuvažoval bola by to zbytočnosť.
Zobraziť komentár 20.06.2007 - 22:27:07
00
Urobil si to perfektne lepšie to nieje ani z výroby.
šikovný ľudia si vedia poradiť.
Zobraziť komentár 20.06.2007 - 22:28:52
00
keyboard_arrow_up