Zdravím!
Dá sa skombinovať prehadzovačka Shimano (npr. XT) s radením SRAM (npr. Attack)? Fungovalo by to? Má s tým niekto skúsenosť? Vedeli by ste mi poradiť? Vďaka
SRAM Attack ma radiaci pomer 2:1 a je ako jedine sramacke radenie kompatibilne s prehadzovackami Shimano.
Edit: Ale osobnu skusenost nemam. Podla mna je jediny rozumny dovod pouzivat radenie SRAM - a to pouzivat ho aj s ich prehadzovackou, aby sa vyuzili vyhody, ktore SRAM ponuka. Dufam, ze z toho nebude flame.
aaa sory, toto radenie nepoznam. ale klasicke packove nie je kompatibilne.
klasické nie, ale presne ten attack na ktorý sa pýta je pre shimano..
ale tiež nevidím dôvod to motať dokopy, buď jedno alebo druhé..
Asi som to napisal zmatene, ale chcel som tym povedat len tolko, ze tu na fore sa ako klasicky packovy SRAM berie radenie X.3 az X.X, ktore nie je Shimano kompatibilne.
Mozno by sa dalo povedat:
klasicky SRAM - radenie s prevodom 2:1
klasicke packove radenie - kazde "neotocne" radenie.
Ale to uz trepem OT a nikomu to nepomoze.
No preto by som to dal dokopy, lebo mám šalter XT ale 8kolo a potrebujem k tomu neaké normálne radenie, ale na od rady Deore sa už vyrába len na 9kolo a myslím si, že SRAM Attack (ináč čo chcem kúpiť, je páčkové) je od radenia Shimano Alivio trošku kvalitnejšie. Ináč by som na to dal Deore ale nevime zohnať také na 8kolo. Takže teoreticky by mal fungovať dobre ten Sram Attack s Shimano XT šalterom? Lebo ja sa v tom radiacom pomere 1:1 a 2:1 nevyznám...
fleuretista: 8 a 9 kolový orech je rovnaký ak sa nemýlim.. prehadzovačku máš ok, radenie chceš kúpiť nové, takže ak priložíš tak 20€ na novú kazetu máš na biku 9speed
CraObs: to viem, lenže tak by som si musel kúpiť aj nové prevodníky, reťaz na 9kolo má iné rozmery ako na 8kolo, a ževraj sa môže "lepiť" na prevodníky. A neviem prestne, mám asi kluky, na ktorých nemožno meniť prevodníky.Takže by som musel kúpiť aj nové kluky Ale ak by mi to fungovalo dobre s radením Alivio, tiež nie je čo riešiť, lenže mi radili, že k šalteru XT by som mal dať minimálne Deore radenie... Preto sa pýtam na ten ATTACK
no fungovať bude aj alivio, len to alivio s XT šaltrom bude jak päsť na oko, low vs high end..
najlepšie by si mal chytiť to niekde na biku a vyskúšať ergonómiu, ktoré radenie ti lepšie sadne do ruky
CraObs: no hej, mal by som to vyskúšať, kamoš má na svojej Meride skombinované XT prehadzka s Alivio radením, ešte som nemal možnosť vyskúšať, ale poprosím ho
Peppito: ako to myslíš, že sa dá odradzovať iba palcom? Funguje to opačne, ako klasické Shimano radenia?
No shitmano to ma tak ze nadradzujes palcom a podradzujes bud tiez palcom alebo ukazovakom zo zadu(viac preferovane je to s ukazovakom) a attack to ma tak ze oboje davas len palcom.
Jaj áno, viem na čo myslíš, ja som si poplietol palec a ukazovák No to som nevedel... V živote som také neskúšal, takže zatial neviem čo z toho bude CraObs má pravdu musím to vyskúšať, lenže ešte neviem, kde, koho poznám bikera, nikto nemá také... Ale keď to funguje s tým Attack-om, tak fajn, ešte sa poobzerám na internetových bazároch, možno že nájdem niekde Deore na 8kolo, ak nie, kúpim si radšej ten Attack, Alivio tam asi nedám. Ďakujem za rady, a ak by niekto mal na predaj Deore 8speed, alebo videl niekde na nete, ozvite sa prosím Ešte raz vďaka
caute. mam komplet vybavu shimano. radenie je acera a prehadzka deore 9kolo. chcel by som prehadzovacku vymenit za sram x7. bude to možné alebo treba ešte niečo navyše menit? ďakujem
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Edit: Ale osobnu skusenost nemam. Podla mna je jediny rozumny dovod pouzivat radenie SRAM - a to pouzivat ho aj s ich prehadzovackou, aby sa vyuzili vyhody, ktore SRAM ponuka. Dufam, ze z toho nebude flame.
proste toto http://www.sram.com/sram/mountain/products/sram-attack-twist-shifter a toto http://www.sram.com/sram/mountain/products/sram-attack-trigger-shifter ti so shimanom pôjde
Asi som to napisal zmatene, ale chcel som tym povedat len tolko, ze tu na fore sa ako klasicky packovy SRAM berie radenie X.3 az X.X, ktore nie je Shimano kompatibilne.
Mozno by sa dalo povedat:
klasicky SRAM - radenie s prevodom 2:1
klasicke packove radenie - kazde "neotocne" radenie.
Ale to uz trepem OT a nikomu to nepomoze.
Máte skúsenosti s radením Sram Attack? Aký to má chod a pod.
A ak to dobre chápem, radit dole sa dá iba palcom?
najlepšie by si mal chytiť to niekde na biku a vyskúšať ergonómiu, ktoré radenie ti lepšie sadne do ruky
Peppito: ako to myslíš, že sa dá odradzovať iba palcom? Funguje to opačne, ako klasické Shimano radenia?