presne tak.. cize zase z toho vychadza len to ze zakazuju vstup do lesa.
este by ma zaujimalo co napr v situacii ked lesna cesta zacne povedzme na sirke 4m a postupne sa zuzuje - napr v KE trasa Hresna -> VV .. to sa akoze mam v polke otocit? :lol:

no mozes tade behat hore doole kolko len chces
25.06.2007 - 20:10:45
00
Lesníci nevyháňajú cyklistov z lesa
http://www.land.gov.sk/slovak/aktuality ... _06_07.pdf

neviem ci to brat ako vysmech z ich strany...


heheeee.... snad aby sme hladali dialnice cez les.... tam sa skudom da bajkovat....

chlapik zrejme casto chodi na huby a dubaky to veru niesu... :oops:

zacina mi byt fakt luto, ze som sa zakorenil na tomto SK... Tupost, blbost, obmedzenost a hlupost ludi tu fakt nepozna hranice...
25.06.2007 - 21:26:07
00
No tazko nachadzat slova ale zacnem proti:
Pred casom ma skoro presiel byvaly kolega na mestskom terennom aute tojota raf 4 na ceste zo Zeleznej studnicky na Kacin, kedze je polovnik, moze si beztrestne lietat autom hore dole po hore ale budiz. Cesta je to dost siroka aby mohol ist po lavej strane, no mal som co robit abych sa ***** do jarku. Znacku ma ako policajt tak som vedel hned kto to je, strieborna plechovica, nepoviem keby to bolo vyslovene terenne auto s poriadnymi pneumatikami a nie s cestnym klasickym dezenom. Nevadi ved hlavne ze sa mi nic nestalo.

A teraz pre, prosim opravte ma ak sa mylim, nasledovna formulacia je brana ako priklad toho, ze som bohuzial kvoli pracovnemu vytazeniu nemal moznost cestovat po Slovensku alebo inych krajinach na bycikli v lese, tak to bude zhrnute na oblast Bratislavy. Doposial som nemal problem po ziadnej mojej trase na ktorej som bol s tym ze by to nebola lesna cesta, v mape su zaznacene vsetky, po ktorych som jazdil. Ak niekto bude namietat ze nema predpisane styri metre tak ho presvedcim o tom ze ten chodnik alebo lesna cesta je siroka 401 centimetrov a v pohode tade prejde aj traktor, popripade sa tam mesta vedla seba dve osobne auta.

V tomto bode sa vlastne rozchadzame v nazore a vyklade toho zakona resp. vyhlasky. Samosebou ze som pobureny, interpretacia je velmi nestastna "mimo vyznacenych ciest" ci co to tam je.
Na mojom poslednom vylete som nasiel tri stromceky padnute cez "nasu" bajkersku cestu, jeden strom sa dal obist dookola, druhy prekrocit s bicyklom na pleci a treti som musel vyslovene PRETLACIT cez husty porast. Neviem kde sa teda zobralo tvrdenie ze je MOZNE chodit mimo vyznacenej cesty. Pravdupovediac som si myslel ze budem musiet povolit predstavec a zhodit pedale aby tade bajk v pohode presiel.

Nuz a nakoniec mala perlicka, pri ceste domov zo Somara som na znamom mieste krizovatky "Pod salasom" zapocul v dialke REV motora bez tlmica vyfukovych plynov, vravim si reku postojime pockame, nerad by som totiz prisiel v nasledujucej zakrute o moju milovanu manzelku alebo moje zdravie kebu tak ten P.I.C.U.S v integrale s tmavymi lyziarskymi okuliarmi nevedel kam z konopy a rozhodol sa ma prejst hlava nehlava. Tymto pozdravujem partiu 4kolkarov, prvy maskacova 4kolka a maskacove oblecenie, druhy cely v ciernom a treti spolu s nejakou cickou na zadnom sedadle. Toho motorkara na krose v oranzovej kombineze smerom na Babu to je oproti tomu nic.

Sportu zdar a lovu na nadrbanych polovnikov duplom. 8)
25.06.2007 - 22:06:48
00
K tej znacke (B1), nebol som si naistom, ale dnes som sa bol pozriet na znacenu cyklo trasu z Riedkej na Mojtin (okr. PB). Uz som tam bol parkrat s mnazelkou a synom a vzdy som tomu nevenoval pozornost, ved je to cyklotrasa znacena v turistickej mape Strazovske vrchy (119). A co nevidim hned na zaciatku je Zakaz vjzadu vsetkym vozidlam, zavana to tam mastnou pokutou.
25.06.2007 - 22:53:29
00
29. júna sa bude v Kosiciach konat protestne stretnutie cyklistov CRITICAL MASS, toto stretnutie bolo planovane kvoli problemom s s cyklodopravou v samotnom meste, no teraz je nan aj dalsi dovod, vyzyvame cyklistov na celom slovensku, nech v tento den usporiadaju podobnu akciu aspon v najvacsich slovenskych mestach.

CRITICAL MASS je celosvetovo organizovana akcia cyklistov, ktory su nespokojny s cyklodopravou. Protest sa uskutocnuje kazdy posledny piatok v mesiaci. A jazdci na svojom protestnom "pochode" blokuju cesty v meste pod heslom: "My dopravu neblokujeme, my sme doprava".

LEN AK HLASNO A ZRETELNE DAME VEDIET SVOJU NESPOKOJNOT, MOZME NIECO OCAKAVAT.
25.06.2007 - 23:26:40
00
Dobry den,

precital som si vas letak "Lesníci nevyháňajú cyklistov z lesa" a musim konstatovat, ze nemate ani len sajnu o com rozpravate.

1. znacenych cyklistickych chodnikov je na Slovensku minimum (skuste si zistit kolko km)
2. Lesne cesty (ucelove komunikacie) nie su poprepajane, takze sa nie je mozne bez porusenia zakona cestovat z bodu A do bodu B. Vacsina ucelovych komunikacii vedie do lesa a tam konci, takze je potrebne sa vratit. Ci sa mame naucit skakat, alebo lietat?

Takze by som sa rad dozvedel vas nazor.
25.06.2007 - 23:27:35
00
Co sa tyka podpisov, moze ich byt poslane neobmedzenym poctom ludi (meno,adresa) z jedneho pocitaca?
25.06.2007 - 23:31:45
00
Co sa tyka podpisov, moze ich byt poslane neobmedzenym poctom ludi (meno,adresa) z jedneho pocitaca?


Ano, jeden počítač môžeš samozrejme použiť, je to akoby si na podpis papierovej petície viacerými ľuďmi použil jedno pero. Dôležité je, aby ľudia, čo sa pod internetovú petíciu podpisujú, s ňou súhlasili a prípadne svoj súhlas vedeli dodatočne aj potvrdiť.
25.06.2007 - 23:35:10
00
No konečne som sa dostal k tomu aj ja , synátor už po obede oboznámil všetkých čo sa dalo.
25.06.2007 - 23:51:10
00
Priatelia, aj dnes trvá petícia prezidentovi za vrátenie zlého lesného zákona a tak kto ešte nepodpísal, nech sa páči na http://www.ekoforum.sk/peticia/bicykel/. A tí, čo ste už podpísali, šírte túto výzvu ďalej a ďalej. Naša šanca je momentálne v kvantite.
26.06.2007 - 07:38:43
00
Ozaj, kto ma vlastne bude pokutovat, ci nahanat? Lenivi mestski policajti, ci ozratí lesníci? Na bikoch? Ak pojdem po lesnom chodniku, tak tam sa auto nevmesti, motorkou tam nesmu, ak budu peši, to ma nedobehnu, tak teda na biku? To bude sranda. *3*
26.06.2007 - 07:41:43
00
ako tu uz bolo pisane: zakony su nato aby sa porusovali...
inak s tou peticiou by to nemalo byt tak, ze aspon nech to "podpise" 10000 ludi, sice aj to je dost malo, ale menej uz byt podla mna nemoze
26.06.2007 - 07:43:04
00
hmmm ale fakt chcem vidiet ako nas budu nahanat :D
26.06.2007 - 07:47:23
00
... ze aspon nech to "podpise" 10000 ludi, sice aj to je dost malo, ale menej uz byt podla mna nemoze


Dnes ráno je tam viac než 3100 signatárov. Je to síce pekný štart, ale ako píše Martinux, treba oveľa viac. Takže sa snažte a posielajte informáciu čo najširšie.
26.06.2007 - 07:48:26
00
hmmm ale fakt chcem vidiet ako nas budu nahanat :D

Mam taky pocit ze cesky strazcovia si uz zohnali vlciakov, mestsky predsa maju pistolky a ked budu nervozny tak si aspon do vzduchu vystrelia a od lesnika mozes dostat akurat sekeru do cela :evil:
26.06.2007 - 08:30:19
00
keyboard_arrow_up