SHIMANO zvolava chybne rychloupinaky na vymenu.
viac info najdete na
http://cycle.shimano-eu.com/publish/content/cycle/seh/nl/en/news___info/voluntary_recall.-MainContent-0025-DownloadFile.tmp/SK.pdf.pdf
P.S. Chcel by som sa podakovat Janovi Brunovskemu, ktory ma na to upozornil.
P.S.2. Cervo mozno by si to mohol hodit aj na hlavnu stranku
U tlmiča climb mód ani nikdy nemôže byť tuhý, pretože to je len propedal nie lock. Mal by si cítiť rozdiel medzi jendotlivými polohami páčky v odozve tlmiča. Je však možné, že niekto menej skúsený tento rozdiel cítiť nemusí, resp. si ho doteraz neuvedomoval. Takže podľa všetkého máš vidlu a tlmič v poriadku.
Inak ta zvolavacia akcia na evolution vidlice nebola o tom ci ta CTD patrona v nich funguje/nefunguje dobre ale preto, ze tie vidlice boli nebezpecne. Bol minimalne jeden zdokumentovany pripad ked sa niekto zranil. Vobec to nebolo take dobrovolne ako sa Fox tvari.
Tu su podrobnosti (EN):
http://www.cpsc.gov/en/Recalls/2014/Fox-Factory-Recalls-Evolution-Mountain-Bike-Suspension-Forks/
U tlmiča climb mód ani nikdy nemôže byť tuhý, pretože to je len propedal nie lock. Mal by si cítiť rozdiel medzi jendotlivými polohami páčky v odozve tlmiča. Je však možné, že niekto menej skúsený tento rozdiel cítiť nemusí, resp. si ho doteraz neuvedomoval. Takže podľa všetkého máš vidlu a tlmič v poriadku.
dakujem za názor a radu včera som si to premačkal a zistil som tie rozdiely v pružení, len ma zaujala táto téma že prečo dávali obchody kontrolovať vidlice ktoré sa toho vlastne ani netýkali
áno aj tie novo vymieňané patróny vo vidliciach mali už v podstate tuhý lock, u tlmičov to však tak nikdy nebolo (iba ak RPL verzie).
K tej zvolávacej akcií len toľko, že menia práve tie kazaice sa "nebezpečné" patróny. Takže ja by som celkom tej oficiálnej správe neveril. Nečítal som nikde, že by niekomu tá vidlica spravila niečo nebezpečné, zato o tom, že prestala tlmiť písal takmer každý.
//edit: ide o to, ze sa piestnica v olejovej patrone moze "separovat" od piestu. Co samozrejme znefukcni cele CTD. Ked si ale uvazime ze spodne nohy su vlasnte pripevnene k zvysku vidlice prave o tie piestnice, tak tymto oddelenim drzia spodne nohy uz len na vzduchovej strane. Zrejme to tak dlho nevydrzi a spodne nohy sa mozu oddelit od zvysku vidlice uplne, co sa zrejme stalo aj tomu nestastnikovi v taliansku.
Nie je to oficialne potvrdene Shimanom ale urcite serie pedalov XTR Trail M985 maju problemy s oskou a tesnenim.
Na mojich sa po par dnoch jazdenia zvlieklo tesnenie na lavel strane a na pravej strane mi vytekala vazelina.
Reklamaciou boly pedale vymenene ale vazelina stale vyteka z tesneni.
Z dovodu bespecnosti pouzivam starsiu verziu pedalov XTR.
V extremnych pripadoch hrozi vytrhnutie tela pedala zo samotnej osky :
youtube.com/watch?v=i3NyXufWZI8&t=0
Dalsie informacie poskytne Google.
Merida zvoláva modely S-PRESSO z modelových rokov 2008-2012 kvôli výmene prednej vidlice.
Ako výrobca produktov vysokej kvality, vedomý si zodpovednosti, podrobuje MERIDA všetky svoje modelové skupiny bicyklov aj po ich uvedení do predaja opätovným dôkladným skúškam. Len tak sa dá trvale zabezpečiť bezpečnosť a spoľahlivosť našich vysokohodnotných bicyklov. V súvislosti s týmito intenzívnymi internými a externými kontrolami kvality z hľadiska konštrukcie a výroby sa MERIDA rozhodla pristúpiť ku dobrovoľnej a preventívnej zvolávacej akcii modelov MERIDA S-PRESSO z modelových rokov 2008 až 2012. Napriek dodržaniu všetkých relevantných skúšobných noriem, môže za určitých nepriaznivých okolností pri týchto bicykloch dôjsť počas jazdy ku uvoľneniu spojenia medzi korunkou vidlice a nohami prednej vidlice, pričom pád s možnými vážnymi následkami nie je možné vylúčiť.
Vášho predajcu bicyklov MERIDA sme už o tejto zvolávacej akcii informovali. Predajca očakáva, že v krátkej dobe bude realizovať výmenu Vašej vidlice.
Prosíme zoberte na vedomie: Váš bicykel MERIDA S-PRESSO je do náležitej výmeny prednej vidlice považovaný za nebezpečný pre používanie, preto Vám odporúčame nechať okamžite dotknutý diel Vášho bicykla vymeniť. Samozrejme, Vám ako zákazníkovi značky MERIDA, bude vidlica vymenená za novú bezplatne a to vo farebnom vyhotovení pasujúcom ku Vášmu bicyklu S-PRESSO. Prosím, kontaktujte Vášho predajcu bicyklov MERIDA pre konkrétne dohodnutie si výmeny Vašej vidlice a v tejto súvislosti si prosím pripravte výrobné číslo Vášho bicykla S-PRESSO (uvedené na ráme bicykla).
Chceli by sme sa Vám na tomto mieste za vzniknuté nepríjemnosti ospravedlniť a zároveň Vás ubezpečiť, že MERIDA bude naďalej vynakladať všetko úsilie nato, aby svojim zákazníkom mohla ponúkať len produkty s overenou kvalitou.
Ďakujeme Vám za Vašu dôveru.
Dalsie priklady na nemeckom fore: tu a tu
http://www.imgup.cz/images/2014/09/17/2014-01-25-2954.jpg