Čauce mrauce no nebudem chodit ako pes okolo horucej kaše ale pojdem hned k veci nomám moje malé čierne fullko ktoreho fotku nedám lebo sa hambím a pádá ma na nom na zjazde retaz ked zaradím na najtažšie ps mam len 6 prevodovu kazetu na klukach mam len jedno prevod takže asi tak no no ale ked dám na najmenšie zaradím tak ked idem zjazd furt my padne retaz alebo ked idem klasika po ulici a mam na najtažšiom tak my fuuurt preskakuje retaz ale robí to len na najtažšom prevode inak na ostatních prevodoch ne newiete my pls poratit ? Dikes Nehehe
Napinák nemám lebo sa my pokazila le kím som ho mal tak my ani raz nepadla ale sa my pokazil napínak al idem kupit druhy tak uvidím či to bude ako predtím
Ahoj chcem vymenit retaz,lebo mam neviem ako dlho a pouzivala,kupil som starsi bike a zda sa mi ze kazeta je ok,ale neviem aku mi treba.Ma to 24 prevodov a kazeta ma teda 8 koliecok.Neviem ako sa to kupuje,ci na dlzku alebo na pocet prevodov a aka je dobra?Je tam Shimano Alivio,prehadzovac.Diik.
len taka podotazka a ked je vytahana retaz ,jasne ze kupim novu 20 ecek neni problem,ale keby som z tej vytahanej ubral neviem dva diely,nepojde zas lepsie na cas,nez kupim novu?Neviem ci retaz nici aj nejak z bokov a ak som vas rozosmial laickov oyazkov tak je to tiez dobry vysledny efekt
Ok,nepotrebujem namahat seba hlavne,frcim pre novu retaz .Az by to preskakovalo,tak asi pojde aj kazeta ze?uvidime potom co to bude robit.To len ako prve ,used bike na jar pojde cely na genaralku,to som tu uz prebral dik.
Podľa mňa ti stačí reťaz aj za 10€. (Shimano HG50) A prečo ju chceš meniť? Meral si ju? Ak máš doma posuvné meradlo (šubler), tak ho nastav na 130mm a vsuň ho do článkov napnutej reťaze. Nuž a potom pekne súmerne v strede článkov zmeraj. Nová reťaz má 132mm. Ak nameriaš viac ako 132,8 či 133 reťaz vymeň za novú.
Nuž, ale ak bola na staršom bajku zanedbaná, tak ju vymeň tak či tak.
Pozeram ze je tam retaz Taya a ta sa co citam pouziva skor na BMX,alebo moze byt aj na MTB? Ma 112 clankov sram pc 850 ma 114,tak neviem ako je hore pisane robia ju dlhsiu,tak dam dva dole.A este tu vidim vshope clark za 16 euro,tami asi staci,ale zmeriem to s tou sublerov.
Môže byť. Však si zisti správnu dĺžku napríklad tak, že opásaš reťazou najväčší prevodník a najväčšie koliesko kazety a pridáš dva články. To je správna dĺžka. Ak použiješ spojku, tak samozrejme pridáš len jeden článok, lebo druhý bude spojka. Pri tomto zisťovaní neprevliekaš reťaz cez ramienko prehadzovačky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Reťaz sa predáva dlhšia, ako budeš potrebovať, preto je potrebné ju skrátiť. Ja doporučujem spájať reťaz rýchlospojkou, oceníš to pri jej čistení a mazaní. Tu máš návod: http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/vymena-retezu/
a tu spojku http://www.suncycle.sk/sk/produkt/spojka-sram-powerlink-8sp/5152
Nuž, ale ak bola na staršom bajku zanedbaná, tak ju vymeň tak či tak.