Naši profesionáli. Aj v tomto roku budú viacerí odchovanci žilinskej cyklistiky jazdiť v profesionálnych tímoch.
Bratia Juraj a Peter Saganovci pokračujú v tíme najvyššej svetovej kategórie Pro team Cannondale. Peter je už v USA na prvých prezentáciách tímu. V príprave bude pokračovať na americkom kontinente a pretekársku sezónu začne 20. januára na 7-etapových Tour de San Luis v Argentíne. Potom sa presunie do Ázie a od 9. do 14. februára pôjde Okolo Kataru a hneď potom Okolo Ománu. Koncom februára už bude v Európe a predstaví sa na všetkých jarných klasikách, kde túži po víťazstve najmä na tých najvýznamnejších ako je Milano-San Rémo, Okolo Flandier a Paríž-Roubaix.
Aj Michael Kolář sa dostal do tímu najvyššej svetovej kategórie Tinkoff-Saxo. Ten po krátkej príprave v Monaku s Jurom začne svoju profesionálnu kariéru hneď na pretekoch World Tour v Austrálii od 21. do 26. januára. Potom by mal tiež štartovať v Ázii, kde sa možno na jedných pretekoch stretne aj Jurom a Peťom.
V novom slovenskom kontinentálnom tíme „epic janom greenway“ so sídlom v Dohňanoch bude mať Žilina silné zastúpenie. Hlavným trénerom tu je Martin Riška a mechanikom Jakub Bučo. Ku Robovi Malikovi, ktorý tu jazdil aj v minulej sezóne, pribudol prvoročiak Martin Dubeň. Tento tím vsadil na klasickú prípravu. V januári ide ešte na bežky do Jesenníkov a vo februári na bicykle do Chorvátska, kde potom už začne aj pretekársku sezónu.
Matej Vyšňa po viacerých sezónach v Dukle Trenčín bude v tomto roku pôsobiť v novom moravskom tíme Focus Cyclingteam Znojmo. Príprava bude prebiehať od konca januára na trojtýždňovom sústredení na Malorke. Pretekársky kalendár pre tento tím sa ešte upresňuje.
Austrálske slnko opäť roztočí cyklistické reťaze (Úvod k TDU)
Austrálski priaznivci cyklistiky sa môžu pozerať na tie najväčšie preteky počas celej sezóny len so smútkom a z diaľky, ale keď príde na rad začiatok tej nasledujúcej, tak im závidí celý svet, ako si dokážu v obrovskom počte užiť prítomnosť elitných cyklistov.....
Vynikajúca premiéra mladého Žilinčana Kolářa medzi elitou
Zo súboja nemeckých šprintérov na cyklistických pretekoch People´s Choice Classic v austrálskom Adelaide vyšiel víťazne Marcel Kittel.
V záverečnom špurte 50 km dlhého mestského kritéria, ktoré je tradičnou generálkou pred úvodným podujatím WorldTour v sezóne Tour Down Under, zdolal pretekár tímu Giant-Shimano krajana Andreho Greipela. Tretí skončil Austrálčan Caleb Ewan. Slovenský cyklista Michael Kolář sa vo svojej premiére v tíme Tinkoff-Saxobank medzi šprintérskou elitou v 135-člennom štartovom poli nestratil a obsadil 18. miesto so štvorsekundovým odstupom za víťazom.
Kolář skončil najlepšie z jazdcov tímu Tinkoff-Saxo. "Bolo to rýchle. Musím priznať, že je to veľký rozdiel v porovnaní s kontinentálnou cyklistikou, akú som doposiaľ robil. Vyskúšal som si to, ako to približne vyzerá v dojazdoch. Cítim však, že nie som ešte tak vyjazdený, nie som v pretekárskom rytme. Verím, že sa do toho postupne dostanem," sprostredkoval slová 21-ročného slovenského cyklistu mediálny manažér Jozef Korbel. "Premiéru som si užíval, páčilo sa mi to. Je to oveľa viac organizované po každej stránke, ide sa oveľa rýchlejšie a sám som sa čudoval, že nemám vôbec trému. A môj výsledok? Podľa mňa priemerný. Ani super, ale na premiéru ani zlý. Trému som nepociťoval a musím povedať, že som si to doslova užíval," objasnil svoje prvé kilometre medzi profíkmi bývalý pretekár Trenčína a Žiliny.
V pretekoch sa pelotón nevyhol ani nepríjemnému pádu. Talian Giovanni Visconti z Movistaru si zlomil nohu a tvrdosť austrálskych ciest okúsili aj Kolářovi kolegovia Juul Jensen a Jay McCarthy. "Spolujazdci jazdili okolo mňa, aby ma chránili a odviedli super prácu. Musím povedať, že som sa veľmi dobre cítil, že mám takých ľudí okolo seba. V cieli ma pochválili, že na premiéru medzi profíkmi to bolo skvelé. Dokonca kolega Nicki Sörensen mi povedal, že to mám v sebe, že to vidí. Slová takých pretekárov ma potešia a zaväzujú, aby som ich nesklamal," dodal slovenský cyklista Michael Kolář.
Kolář podpísal kontrakt s tímom Tinkoff-Saxobank v závere vlaňajšej sezóny. S vedením dánskeho zoskupenia sa dohodol na dvojročnej zmluve. Dvadsaťročný Žilinčan doteraz jazdil za Duklu Trenčín Trek, v Tinkoff-Saxo si ho všimli aj vďaka jeho štyrom víťazstvám v sezóne 2013.
Sánchezova neistota sa našťastie skončila už v nedeľu 2. februára, keď angažovanie španielskeho cyklistu potvrdil elitný tím BMC. "Cítim sa ako cyklista, ktorý podpísal svoju prvú profesionálnu zmluvu. Ďakujem celému tímu za privítanie, je to jeden z najvýznamnejších tímov vo World Tour. Môžem tu odovzdať svoje skúsenosti mladším jazdcom. A doteraz som síce jazdil proti Cadelovi Evansovi, no teraz ho budem podporovať," povedal skúsený 35-ročný vrchár pre oficiálnu stránku jeho nového tímu. Uvidíme ako Sánchezov príchod ovplyvní pozíciu Petra Velitsa. "Tešíme sa najmä na jeho podporu nových spolujazdcov na Ardénskych klasikách a na Grand Tours," okomentoval Sánchezove úlohy šéf tímu BMC Jim Ochowicz.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bratia Juraj a Peter Saganovci pokračujú v tíme najvyššej svetovej kategórie Pro team Cannondale. Peter je už v USA na prvých prezentáciách tímu. V príprave bude pokračovať na americkom kontinente a pretekársku sezónu začne 20. januára na 7-etapových Tour de San Luis v Argentíne. Potom sa presunie do Ázie a od 9. do 14. februára pôjde Okolo Kataru a hneď potom Okolo Ománu. Koncom februára už bude v Európe a predstaví sa na všetkých jarných klasikách, kde túži po víťazstve najmä na tých najvýznamnejších ako je Milano-San Rémo, Okolo Flandier a Paríž-Roubaix.
Aj Michael Kolář sa dostal do tímu najvyššej svetovej kategórie Tinkoff-Saxo. Ten po krátkej príprave v Monaku s Jurom začne svoju profesionálnu kariéru hneď na pretekoch World Tour v Austrálii od 21. do 26. januára. Potom by mal tiež štartovať v Ázii, kde sa možno na jedných pretekoch stretne aj Jurom a Peťom.
V novom slovenskom kontinentálnom tíme „epic janom greenway“ so sídlom v Dohňanoch bude mať Žilina silné zastúpenie. Hlavným trénerom tu je Martin Riška a mechanikom Jakub Bučo. Ku Robovi Malikovi, ktorý tu jazdil aj v minulej sezóne, pribudol prvoročiak Martin Dubeň. Tento tím vsadil na klasickú prípravu. V januári ide ešte na bežky do Jesenníkov a vo februári na bicykle do Chorvátska, kde potom už začne aj pretekársku sezónu.
Matej Vyšňa po viacerých sezónach v Dukle Trenčín bude v tomto roku pôsobiť v novom moravskom tíme Focus Cyclingteam Znojmo. Príprava bude prebiehať od konca januára na trojtýždňovom sústredení na Malorke. Pretekársky kalendár pre tento tím sa ešte upresňuje.
http://www.cys-zilina.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=495
www.cyclingnews.com/news/ballan-handed-two-year-ban-by-coni
https://www.youtube.com/watch?v=976sbrD3G4E
Lotto u mna vyhrava
Austrálski priaznivci cyklistiky sa môžu pozerať na tie najväčšie preteky počas celej sezóny len so smútkom a z diaľky, ale keď príde na rad začiatok tej nasledujúcej, tak im závidí celý svet, ako si dokážu v obrovskom počte užiť prítomnosť elitných cyklistov.....
http://www.cycling-info.sk/spravodajstvo-z-pretekov-clanky/1589-australske-slnko-opaet-roztoci-cyklisticke-retaze-uvod-k-tdu
FOTOGALERIA: http://www.velo101.com/photos/galerie/tour-down-under/231
2 Andre Greipel (Ger) Lotto-Belisol
3 Caleb Ewan (Aus) UniSA
4 Christopher Sutton (Aus) Team Sky
5 Jose Joaquin Rojas (Esp) FDJ
6 Julian Alaphilippe (Fra) Omega Pharma-Quick Step
7 Mark Renshaw (Aus) Omega Pharma-Quick Step
8 Jonathan Cantwell (Aus) Drapac
9 Elia Viviani (Ita) Cannondale
10 Jurgen Roelandts (Bel) Lotto-Belisol
11 Steele von Hoff (Aus) Garmin-Sharp
12 Neil Van Der Ploeg (Aus) UniSA 0:00:04
13 Sébastien Turgot (Fra) Ag2r-La Mondiale
14 Guillaume Boivin (Can) Cannondale
15 Marco Haller (Aut) Katusha
16 Geoffrey Soupe (Fra) FDJ
17 Anthony Giacoppo (Aus) UniSA
18 Michael Kolar (Slo) Tinkoff-Saxobank
..................................
.................................
.................................
Michal napravo
Tak tak stale asi nevedia kde je Slovensko a Slovinsko
http://www.cyclingnews.com/tourdownunder/peoples-choice-classic/results
Zo súboja nemeckých šprintérov na cyklistických pretekoch People´s Choice Classic v austrálskom Adelaide vyšiel víťazne Marcel Kittel.
V záverečnom špurte 50 km dlhého mestského kritéria, ktoré je tradičnou generálkou pred úvodným podujatím WorldTour v sezóne Tour Down Under, zdolal pretekár tímu Giant-Shimano krajana Andreho Greipela. Tretí skončil Austrálčan Caleb Ewan. Slovenský cyklista Michael Kolář sa vo svojej premiére v tíme Tinkoff-Saxobank medzi šprintérskou elitou v 135-člennom štartovom poli nestratil a obsadil 18. miesto so štvorsekundovým odstupom za víťazom.
Kolář skončil najlepšie z jazdcov tímu Tinkoff-Saxo. "Bolo to rýchle. Musím priznať, že je to veľký rozdiel v porovnaní s kontinentálnou cyklistikou, akú som doposiaľ robil. Vyskúšal som si to, ako to približne vyzerá v dojazdoch. Cítim však, že nie som ešte tak vyjazdený, nie som v pretekárskom rytme. Verím, že sa do toho postupne dostanem," sprostredkoval slová 21-ročného slovenského cyklistu mediálny manažér Jozef Korbel. "Premiéru som si užíval, páčilo sa mi to. Je to oveľa viac organizované po každej stránke, ide sa oveľa rýchlejšie a sám som sa čudoval, že nemám vôbec trému. A môj výsledok? Podľa mňa priemerný. Ani super, ale na premiéru ani zlý. Trému som nepociťoval a musím povedať, že som si to doslova užíval," objasnil svoje prvé kilometre medzi profíkmi bývalý pretekár Trenčína a Žiliny.
V pretekoch sa pelotón nevyhol ani nepríjemnému pádu. Talian Giovanni Visconti z Movistaru si zlomil nohu a tvrdosť austrálskych ciest okúsili aj Kolářovi kolegovia Juul Jensen a Jay McCarthy. "Spolujazdci jazdili okolo mňa, aby ma chránili a odviedli super prácu. Musím povedať, že som sa veľmi dobre cítil, že mám takých ľudí okolo seba. V cieli ma pochválili, že na premiéru medzi profíkmi to bolo skvelé. Dokonca kolega Nicki Sörensen mi povedal, že to mám v sebe, že to vidí. Slová takých pretekárov ma potešia a zaväzujú, aby som ich nesklamal," dodal slovenský cyklista Michael Kolář.
Kolář podpísal kontrakt s tímom Tinkoff-Saxobank v závere vlaňajšej sezóny. S vedením dánskeho zoskupenia sa dohodol na dvojročnej zmluve. Dvadsaťročný Žilinčan doteraz jazdil za Duklu Trenčín Trek, v Tinkoff-Saxo si ho všimli aj vďaka jeho štyrom víťazstvám v sezóne 2013.
http://sport.aktuality.sk/c/161446/vynikajuca-premiera-mladeho-zilincana-kolara-medzi-elitou/
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=276639189154140&set=a.276639159154143.1073741875.142364439248283&type=1&permPage=1
Rus Maxim Belkov (Katusha) a Angelo Tulik (Europcar)
http://www.cyclingnews.com/news/report-sagan-heading-to-team-alonso-for-2015 ; alebo si len portal takouto "kacicou" zvysuje sledovanost
* upravil som to k.
http://www.cyclingnews.com/news/bmc-signs-samuel-sanchez
http://www.cycling-info.sk/aktuality-zo-sveta-cyklistiky-clanky/1603-najdolezitejsie-udalosti-tyzdna-5-2014
Uz by to chcelo vycibrovat trosku tu anglictinu