Lokalizácia
Formulár sa odosiela
nejako mi unika zmysel tohto. splasla hypotekarna bublina tak sa vytvara dalsia? ono je sice pekne ze si na tom par ludi a mnoho spekulantov zarobi ale nejako mi uchadza zmysel co sa tymto tazenim vlastne vytvori???

niekto vytvori nejaky skript s tym ze potrebujes GPU vykon aby ti z neho vypadlo nejake "vajicko" za virtualnu hodnotu trebars $1.. nejaky obchodnik alebo burzovy makler v tom vidi moznost ze bude tato virtualna hodnota rast tak to od teba odkupi za $3 a on to preda $7 a tak dalej. lenze niekde to musi skoncit ale stale sa nevytvorila ziadna hodnota, cize hodnota vznikne len teoretickou uvahou ze hodnota tohto by mala narastat a preto maju o to obchodnici zaujem? alebo som uplne mimo?:)
Zobraziť komentár 11.02.2014 - 09:19:01
01
tak zľahka si prečítaj o čom to je
Zobraziť komentár 11.02.2014 - 09:23:53
00
princip tazenia vizemene chapem. to preco to ma hodnotu je len spekulacia na burze. argument ze pocet bit alebo neviem akych coinov je konecny je blbost
Zobraziť komentár 11.02.2014 - 09:34:00
00
moj skromny nazor na toto je ako to rychlo prislo a narastlo tak to aj rychlo zmizne a splasne...
Zobraziť komentár 11.02.2014 - 09:38:39
00
nejako mi uchadza zmysel co sa tymto tazenim vlastne vytvori???

Dost vela CO2. :)
Zobraziť komentár 11.02.2014 - 09:45:40
01
myslim ze to nieje cista spekulacia. dovodov preco to ludia chcu je niekolko, co viem je napr:
- anonymita pri plateni/tansakciach (aspon oficialne)
- lacnejsie pladby/prevody oproti penaznym prevodom cez bankovy ucet
- oficialne neexistuje velky brat/absolutna autorita/centralna banka, ktora menu ovladala, hodnota bitcoinu a spol. by sa mala odvijat cisto od dopytu/ponuky - neexistuje "centralna banka", ktora by umelo znizila hodnotu meny / dotlacila dalsie bankovky, atd... podobne ako to bolo nedavno v cechach ci smutne znama mena penazi v CSSR v 1953.

Jedno zo zakladnych pravidiel ludi co nevedia co s peniazmi hovori o rozdeleni majetku (peniaze/akcie/dlhopisy/nehnutelnosti/zlato) a do tohoto "tradicneho" portfolia vtrhli virtualne meny - to samozrejme poriadne rozkyvalo ich hodnotou.

neviem, niesom ziaden ekonom, len sem tam daco precitam, ak sa mylim ci som nieco zabudol pls doplnte :)
Zobraziť komentár 11.02.2014 - 09:45:43
00
este doplnim vyznam poloziek:
- anonymita - dolezita hlavne pre podsvetie/nelegalne nakupy, alebo proste ludi, ktory chcu byt anonymny
- lacnejsie platby - dolezite pre firmy, ktore maju mnozstvo hlavne cezhranicnych transakcii
Zobraziť komentár 11.02.2014 - 09:52:02
00
su to presne take spekulacie ako pise mnavak, nic hodnotne sa nevytvori, vsetci do toho hupli s tym ze to budu predavat, akurat sa k tomu pribalil dalsi ktori kupia lacnejsie a idu tiez predavat drahsie atd, kolecko nabera na obratkach :). podla mna vsetci sa na tom chcu len nabalit, nejake nekontrolovane platenie no neviem... ta mena je hodne nestabilna na to aby to bolo bezpecne

cize nic uzitocne sa nevytvori, je to cista spekulacia ako napr cela burza, vsetci chcu zarobit sedenim na zadku :)
Zobraziť komentár 11.02.2014 - 09:54:01
00
presne tak, ako hovorí janooo je to virtuálna mena, ktorá ma niekoľko výhod oproti bežným menám...a keď sa s niečím obchoduje, vždy sa nájdu špekulanti

edit:
capulo...papierové peniaze majú akú hodnotu, okrem hodnoty samotného papiera a ilúzie?

Naposledy upravil dotm dňa 11.02.2014 - 09:57:29, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 11.02.2014 - 09:54:50
00
- lacnejsie platby - dolezite pre firmy, ktore maju mnozstvo hlavne cezhranicnych transakcii

By ma zaujimalo, ktore firmy funguju na bitcoinoch.
Zobraziť komentár 11.02.2014 - 09:56:21
00
takto, aby som to uviedol na pravu mieru, nechcem znevazovat canopusovu pracu, klobuk dolu fakt chlape! nakonfigurovat to a prevadzkovat nie je ziadna sranda, ak na tom vies zarobit tak ti nezavidim, sikovnym praje svet, uzi si prachy;)

ale cele mi to pride take... *****. pride mi to ako z filmu Vlk z Wall street. kde nie su hodnoty tak treba vytvarat zisky handlovanim tychto veci medzi sebou a kazdy si na tom prihodi nejake to percento a zarobia na tom. na konci vsak zostane niekto kto bude mat cierneho petra v rukach. to uz je vsak jeho vec.

na druhej strane, nastartoval sa s tym biznis s PC komponentami ktory stagnuje, vyrobi sa viac elektriny co znamena viac zisku pre elektrarne a distributorov, umelo sa nastartuje ekonomika.

reci o anonymite a decentralizacii meny.. pridu mi to take detske sny a konspiracie o tom ako su vlady zle zle zle a vsetci nas sleduju tak nas nieco taketo zachrani a spasi. v kratkodobom horizonte radsej budem mat majetok v eurach, kde sice moze prist k zmenam, tie su vsak kontrolovane a nemozu byt len tak hajbuk, ako v nejakej virtualnej mene ktora moze z hodiny na hodinu uplne stratit hodnotu, ale na druhej strane mozem sa tesit ze ked si za 1000 bitcoinov pojdem zaplatit pikogram kokainu.. tak platba bude nevysledovatelna!!!
a z dlhodobeho hladiska ... nemam vestiacu gulu..

Naposledy upravil mnavak dňa 11.02.2014 - 10:03:50, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 11.02.2014 - 10:00:57
04
Mne ta vynosnost "dolovania" ktoru spominal canopus v inej teme nejde do hlavy. Keby je to skutocne take terno, davno by stredna vrstva nepracovsla ale dolovala...ved zainvestujem 30k a som za vodou. Alebo mi nieco uslo?
Zobraziť komentár 11.02.2014 - 10:02:38
00
je to ako zlatá horúčka v USA, ani tam celá stredná vrstva nehľadala zlato
Zobraziť komentár 11.02.2014 - 10:22:04
00
tak na burze sa spekuluje so vsetkym - hypotekami, zlatom, obilim, ropou, aj virtualnou menou. s tym nic nenarobime. mysliet si ze bitcoin je cista spekulacia je blbost. je to proste dalsi druh platidla - proste okrem USD, EUR, CZK, HUF, JPY, ... je tu nieco nove. to nove si hlada svoje miesto. kym si to miesto bude hladat bude to nestabilne. lenze cim dlhsie tu virtualna mena bude, tym viac dovery ziska. navyse je presne - matematicky znamy algoritmus ziskavania novych coinov (narozdiel od tlacenych penazi - nikto nepozna "algoritmus" vzniku novych dolarov ;)). neda sa teda spekulovat s vytvaranim novych coinov - podobne ako sa neda spekulovat s vytvaranim napr. kukurice!

PS: co sa stane ked koli suchu padne polovica urody kukurice? je to nieco nove, nieco necakane - zacne sa s jej cenou spekulovat :)
Zobraziť komentár 11.02.2014 - 10:28:17
00
no mam 100 dogecoinov? :) co s tym?
Zobraziť komentár 11.02.2014 - 10:48:17
00
keyboard_arrow_up