Moje priority:-cyklo použitie, záznam tras. bodov s mojimi poznámkami, nadmorská výška-barometrická, funkcie tachometra, kompas, rozumná veľkosť, funkčné mapy/hehe/, ľahká dostupnosť nahrávania trás od iných užívateľov.
Nevyznám sa v GPS vôbec /používam zatiaľ len auto navigáciu Garmin/tak sa mi nesmejte. hehe
Ak sa chces dozvediet viac o pristroji v anglickom jazyku je na toto vyborny startovaci bod tuna
http://garmindakota.wikispaces.com/
velmi vela veci je rovnakych ako v oregone na ktory najdes odkaz na vyssie spomenutej linke
este jedna vec k dakote:
Garmin je taky ako je, ale jedno sa neda odskriepit a to ze cez firmware postupne odstranuje chyby a z casu na cas doplna nove funkcie. Teraz do dakoty pridal moznost dodat bitmapove (sken, z GE, letecke snimky) mapy ale v limitovanom rozsahu a dalsia funkcia co sa ti zide je ze ak ides podla naplanovanej trasy (nie autorouting ale podla niekym prejdeneho zaznamu) tak sa ti zobrazuju dalsie informacie - smer pohybu, profil co ta caka zdolat.. na to si ale musis nahrat novy BETA firmware z linky https://buy.garmin.com/shop/store/downloadsUpdates.jsp?product=010-00781-01&cID=145&pID=30926 (beta 2.41)
Posledna vec - prejdene streky si mozes zalohovat na webe na stranke (vie to aj po slovensky)http://connect.garmin.com/
kde sa musis zaregistrovat a potom ti to vypluje vselijake statistiky. No a taktiez na tej stranke si mozes stiahnut aj trasy od inych ludi - staci ak povolili verejny pristup a ty si das vyhladat pre urcitu lokalitu dostupne udaje. Potom staci si odtial streku siahnut do gps a vyrazit na bike
Lebo podľa mňa sú oba displeje malé. Mám totiž toľko rokov čo ty a k tomu prislúchajúci zrak. Čítať viem len s okuliarmi. Ja mám Garmin Vista HCx s podobným displejom a bez okuliarov sa veľmi trápim, preto uvažujem o zmene. Najväčší problém sú popisy na mape. Žiaľ bude treba priplatiť.
Taký displej Oregonu (hociktorého) má až 2,5-krát viac pixelov, čiže (čo sa plochy týka) dokáže zobraziť 2,5-krát väčšie územie. Keby som mal kupovať teraz navigáciu na bicykel, rozhodne by som bral OREGON 600, aj keď je tá cena oproti Dakota/eTrex oveľa vyššia. Hlavne kvôli displeju, ktorý je väčší a kvalitný. Ale hlavne kvôli jeho veľkosti. A keď už mám taký displej, tak by som si do Oregonu zadarmo vyrobil rastrové mapy, napr. z Cykloatlasu a doplnil ich vektorovou vrstvou lesných ciest.
Edit: Oregon 600 má lepšiu čitateľnosť displeja ako Oregon 450. Ja mám Oregon 450, dokonca čítam s okuliarmi, ale s navigovaním (bez okuliarov) ani so 450-kou problém nemám . Keby som nemal 450-ku, kúpil by som si určite 600-ku.
On je čitateľný dobre, hlavne na tom nedotykovom eTrexe. Problém je v počte pixelov. Tak, ako som písal vyššie.
...... Taký displej Oregonu (hociktorého) má až 2,5-krát viac pixelov, čiže (čo sa plochy týka) dokáže zobraziť 2,5-krát väčšie územie.
Jednoducho povedané, na displeji eTrexu zobrazíš v tej istej mierke 2,5-krát menšiu časť mapy ako v hociktorom Oregone. A stým neurobíš nič. Je to tak za jazdy, aj po zastavení, aj bez okuliarov, aj s okuliarmi.
Nakoniec, ani ten Oregon nemá bohvieako veľký displej. Ja keď si chcem pozrieť lepšie okolie trasy, zastavím a radšej si vytiahnem z vaku starý Samsung Galaxy S2 a pozriem si to na jeho 4,3" displeji s rozlíšením 480x800 pixelov. ... čo je 4-krát viac ako u Oregonu. Takže na tom telefóne vidím 4-krát väčšiu časť mapy ako na Oregone a 10-krát väčšiu časť mapy ako na eTrexe.
Tieto fakty pri rozhodovaní sa treba mať tiež na pamäti. Ak ti však vadia rozmery Oregonu, určite neurobíš chybu ani s eTrexom, alebo Dakotou. Prípadne s Edge 800 alebo 810 (ale pozor, tam sa nedajú meniť baterky). Mne veľkosť Oregonu nevadí, nosím ho na predstavci.
Ale nie je to s Etrexom úplne zlé. Ja keď som si kupoval Vistu, tak som bol spokojný. Potom sa mi zrak dosť zhoršoval a začínal mi ten displej vadiť. Preto som sa hneď pozrel do tvojho profilu, že či ťa to tiež čaká.
Teraz hovoríš, ža chceš len navigovať po trase, ale určite to nebude vžy tak. Budeš chcieť trasu zmeniť, alebo ju jednoducho nebudeš mať vopred pripravenú a mapa nebude routovateľná, alebo...
Proste využitie je mnohostranné. Ja GPS na bajku využívam len okrajovo. Hlavné využitie pri lietaní a turistike. (núdzovo aj v aute, ale tam mám automobilového Garmina)
Ak si žilinčan, tak využi, že tam sídli Garmin a choď si omrknúť mašinky vlastnoručne. Pozerať web nestačí
Ciboo, prosím ťa, vieš mi povedať čo je to za mapu Europy s týmto Oregonom 600:
http://www.garmin.sk/oregon-600t-europe-sk-topo_d3422.html
Nevidím ju ako samostatný produkt. Asi to nebude tá Garmin Recreation map of Europe v4. Alebo sa mýlim?