Chcel by som sa poradit pri kupe Specialized demo 8 FSR1 2013 alebo Specialized status2 2014. Neviem ktory z nich si mam vybrat lebo mam iba 14 rokov a som total zaciatocnik ale tento bike budem mat asi do 18-20 rokov.
Diki za rady
Ja by som volil niektorý z bike-ov, ktoré sem hodil Drasho - za tú cenu sú na úplne inej úrovni. Tiež bz som volil bike so vzduchovým pružením, nakoľko pri tvojej váho len ťažko zoženieš tie správne pružiny a ako budeš časom priverať, nebudeš musieť stále vyhadzovať € za pružiny, jednoducho fúkneš pár PSI do komory a máš vystarané. Tiež ti závidím tých 3000€ - nedostane sa to len tak hocikomu, tak poriadne zváž, ako s nimi naložíš. (podľa môjho skromného názoru je hlúpe a zbytočné kupovať jeden či druhý specialized)
Veľa šťastia
PS: ja by som určite volil tento - https://www.canyon.com/_cz/mountainbikes/bike.html?b=3272
Preco ? Naco ? Co chces jazdit ? Co jazdis ? Co si jazdil ? Uz si na niecom takom sedel ? Ake biky maju kamarati ? Aky bike si povedal kamaratom ze budes mat ?
Co si predstavujes pod pojmom geometria ? Kde chces jazdit ? S kym chces jazdit ?
Inak sa mi potvrdilo to co som si myslel, nabulikoval si kamaratom ze budes mat taky alebo taky bike, a preto vyber uz zmenit nemozes. Pritom si na tom nesedel a predpokladas ze to pojde tak ako na videach. Nuz ... ak sa budes ucit na jednom z tych dvoch bajkov, nebudes vyzerat krutoprisne ale skor smiesne. V meste bude ale cool faktor pri deme asi o nieco vyssi.
Na ucenie by som bral nieco kratsie (obratnejsie v zakrutach), s jednokorunkou (obratnejsie - mozes viac zatacat, lahsi predok - ocenis na dropoch), lahsie, ako bolo spominane tak so vzduchovym tlmenim. Takze uplne nieco ine ako si si vybral ty. Inak na poslednych majstrovstvach v zjazde v afrike skoncil treti gwin, na yeti sb 66c (am/en - 152 zdvih) s jednokorunkovou 180 vidlicou. Ano, je to pan, ale ako nazorna ukazka toho ze sa da jazdit i na "mensich" bikoch, je to priklad dobry. Inak ani na svetaku ani na majstrovstvach na prvych troch miestach specialized nebol.
To bolo zbytocne...preco tu cakate od dietata bez obcianky, ktore ma nadosah svoj sen aby uvazovalo racionalne??
Súhlas ! Nechajte ho nech sa nadrbe do toho Kaktus-u a tam mu úž nabijú niejaké kliny do hlavy ako na Deme zataví brzdy...Z toho , čo ste mu radili nič neberie , tak sa čudujem , že sa o to ešte snažíte... Česť!
uz som sedel na DH biku (status) aj som na nom jazdil a kamosi maju uplne u riti jaky si vyberem bike
odpevede na otazky: nizke tazisko a mimochodom s demom sa lahko zataca, v Banovciach nad bebravou mam hned za babkinim barakom 0,5km kopec potom u nas v BA na kolibe je trat, z mojho okolia nikto nejazdi takze sam (mozno bratranec)
akoze nechapem tu z toho specialized flameu. ak na to chlapec ma, preco nie? s demom urcite nikto neprohloupi. top bike podla mna. z uvedenych alternativ sa chyta jedine yt tues a mozno ten novy canyon. to ze zasielkovy bicykel je za danu cenu lepsie ohodene je jedna vec.
Ak si doteraz nejazdil, tak sa ti s tvojimi fyzickymi parametrami bude dost tazko bojovat s 20kg zjazdakom...
Rovnako, ako pisali pani uz skor mozes sa velmi rychlo "vytiahnut" Napr. ja som mal teraz "slabsi" vzrastovy rok, no aj tak mi pribudlo cca 5-7cm co sa odrazilo v tom ze som musel menit ram... Ale z tychto blabolov ta uz musi boliet hlava... Viem No na tvojom mieste, kedze si beginner by som si za tie penizky(ktorych nieje vobec malo) kupil dake vymazlene lahke (ovladatelne) ht-cko Zvysoka kasli na to, ze nebudes tak "cool" ale aspon sa nebudes trapit a ked presadnes neskor na full tak sa ti bude dobre jazdit
Mimochodom, viezol som sa par krat na kamaratovom deme, a je to fajn stroj... Teda na mna az prilis dobry
Ale ako som uz spomenul ja ten bike budem mat dlho od beinnera az po ... tak preto chcem nieco poriadne (demo) a prosim pomozte s farbou ani jeden neni modry iba zeleny a bielo cierny a nebertee ma ako idiotskeho zbohatlika lebo mama mi na bike neda nic a otec je cyklista a chce aby som bikoval lebo doteraz som bol hardcore gamer
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Veľa šťastia
PS: ja by som určite volil tento - https://www.canyon.com/_cz/mountainbikes/bike.html?b=3272
Inak sa mi potvrdilo to co som si myslel, nabulikoval si kamaratom ze budes mat taky alebo taky bike, a preto vyber uz zmenit nemozes. Pritom si na tom nesedel a predpokladas ze to pojde tak ako na videach. Nuz ... ak sa budes ucit na jednom z tych dvoch bajkov, nebudes vyzerat krutoprisne ale skor smiesne. V meste bude ale cool faktor pri deme asi o nieco vyssi.
Na ucenie by som bral nieco kratsie (obratnejsie v zakrutach), s jednokorunkou (obratnejsie - mozes viac zatacat, lahsi predok - ocenis na dropoch), lahsie, ako bolo spominane tak so vzduchovym tlmenim. Takze uplne nieco ine ako si si vybral ty. Inak na poslednych majstrovstvach v zjazde v afrike skoncil treti gwin, na yeti sb 66c (am/en - 152 zdvih) s jednokorunkovou 180 vidlicou. Ano, je to pan, ale ako nazorna ukazka toho ze sa da jazdit i na "mensich" bikoch, je to priklad dobry. Inak ani na svetaku ani na majstrovstvach na prvych troch miestach specialized nebol.
Súhlas ! Nechajte ho nech sa nadrbe do toho Kaktus-u a tam mu úž nabijú niejaké kliny do hlavy ako na Deme zataví brzdy...Z toho , čo ste mu radili nič neberie , tak sa čudujem , že sa o to ešte snažíte...
odpevede na otazky: nizke tazisko a mimochodom s demom sa lahko zataca, v Banovciach nad bebravou mam hned za babkinim barakom 0,5km kopec potom u nas v BA na kolibe je trat, z mojho okolia nikto nejazdi takze sam (mozno bratranec)
P.S.: na obe menovane "lokality" by bol vhodnejsi "mensi" bike. Napr. Specialized Enduro Evo ked uz musis mat spesl. za kazdu cenu
http://www.kaktusbike.sk/demo-8-fsr-i-8605
Teraz uz len vybrat farbu
Rovnako, ako pisali pani uz skor mozes sa velmi rychlo "vytiahnut"
Mimochodom, viezol som sa par krat na kamaratovom deme, a je to fajn stroj... Teda na mna az prilis dobry