Ahojte, mám novú navigáciu Holux 132. Rád by som na ňom používal vlastné mapy. Nainštaloval som teda do toho Holuxu OziExplorerCE + v počítači mám PC verziu Oziho. Mapu som si pripravil v Mobacu, pozaklikával som zoom levely, ktoré som chcel a vyrobil. Dostal som z toho súbory *.PNG a *.MAP, pre každý zoom level jedna dvojica súborov. Cez Img2Ozf.exe som to ešte previedol na *.ozfx3. Potiaľ v pohode. Ale neviem ten OziExplorer prinútiť, aby pri zoomovaní a odzoomovaní nejak automaticky vyberal exportované zoomlevely, vždy to zväčšuje a zmenšuje len ten jeden otvorený zoom level.

Podporuje to vôbec OziExplorer? Nejak si moc neviem predstaviť, ako by som bez toho plánoval trasu... V tej CE verzií mám podobný problém, ale tam sa dajú aspoň na jednej z obrazoviek ručne prepínať podrobnejšie a menej podrobné mapy.
29.03.2014 - 12:34:08
00
Formát máp OziExplorera také niečo neumožňuje. Zoom je naozaj zoom a nie prepínanie medzi mapami s rôznym rolíšením. Preto sa ti aj v MOBACU ak zaškrtneš 5 zoom levelov, vytvorí 5 nezávislých máp. V *.map súbore je niekde na jeho konci parameter MM1B, ten vyjadruje rozlíšenie mapy v m/pixel. Podľa neho sa mapy zoradia v poradí od najpodrobnejšej po najmenej podrobnú. Prepnúť sa však musíš manuálne, nie je problém v Ozim kliknúť na príslušnú ikonku a vybrať zo zoradených máp tú, ktorú chcem. Na tom nie je nič nepredstaviteľné. V OziCE si zase nadefinuješ tlačítka pre podrobnejšiu a menej podrobnú mapu. Nie je problém sa prepnúť. Skrátka, aj tu je zoom naozaj zoom a prepínanie medzi mapami s rôznou podrobnosťou je jednoducho prepínanie. Na plánovanie trás to nemá vplyv.

Pre OziCE si môžeš vyrobiť aj vlastné skiny k obrazu svojmu: cyklotrasy-navigacie/skiny-pre-oziexplorerce-2-upravte-si-vzhlad-programu-t19591.html?hilit=oziexplorerCE alebo http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,982.0.html
29.03.2014 - 16:24:50
00
Napred ďakujem za odpoveď, nejak som na to minule zabudol. Konečne som si našiel čas na nejaké praktické testy a zaujímalo by ma ešte pár drobností:

1 - Vyrobil som si v MOBACU 2 typy máp v rôznych zoom leveloch, pre identickú oblasť. Konkrétne googlemaps a Freemap hiking. Spravil som z nich ozfx3 a dal som ich na sd kartu Holuxu, oba typy do samostatných adresárov a v OziCE som pre oba adresáre nastavil samostatne cestu. A nechal zaindexovať. Ale keď si otvorím nejakú hiking mapu a chcem prepnúť na nejakú viac/menej podrobnú tak sa automaticky zvolí google mapa :/ Dá sa to nejak poriešiť? Neviem nájsť žiadne nastavenie, ktoré by sa toho týkalo. Naviac sa mi niekedy po chvíli sama zmení z hiking na google...
//edit: tak mi to asi došlo, musím proste vypnúť cestu k zdroju máp, ktorý práve nechcem použiť...

2 - Stáva sa mi, že keď len tak ťuknem do mapy alebo sa pokúsim mapu posunúť, na mieste mojej aktuálnej pozície sa mi vytvorí waypoint. Dá sa to poriešiť tak, že si zobrazím Hlavný panel a kliknem na screen control. Ale moc tomu chovaniu nerozumiem, dá sa to nejak trvalo vypnúť?

3 - Toto je už ozaj detail, natáčanie mapy prebieha po dosť veľkých skokoch a pôsobí to trochu neprirodzene, nedá sa nejak zmenšiť uhol, po akom sa má mapa pootočiť? Ten holux má dosť presný elektronický 3D kompas, bolo by to fajn ho takto využiť.
05.04.2014 - 13:35:24
00
1. V menu je nastavenie, ktoré máš nastavené tak, aby ti vždy, keď nájde pre dané územie mapu s lepším rozlíšením, tak na ňu prepne. Vypni to nastavenie.
2. Neviem, nepamätám sa - OziCE som už pár rokov nepoužil. Určite sa to dá vypnúť, ja som mal tuším tlačidlo na pridanie waypointu na HW tlačítku. HW tlačítka sa dajú definovať tuším to bolo tiež cez screen designer, tam sa dajú definovať aj SW tlačítka.
3. Je to vlastnosť OziCE.
05.04.2014 - 22:08:14
00
Keď v OziExploreri pre PC mením mapu, je možné nejak dosianuť, aby mi pohľad ostal na tom istom mieste ako na predchádzajúcej mape? Keď naimportujem novú mapu, vždy sa nastaví pohľad do ľavého horného rohu...
06.04.2014 - 12:44:43
00
... klik pravým tlačidlom myši ---- nájsť mapu na pozícii kurzora
06.04.2014 - 12:52:30
00
keyboard_arrow_up