Alebo Lanskeho sadu na ostrenie nozov kde su vsetky potrebne uhly
http://www.kvalitninoze.cz/brousky-lansky/brusna-sada-deluxe-5ks-lanskyToho carbonu sa netreba bat nieje to az take haklive, aj umyt vo vode to mozes len to treba potom utriet do sucha. Inox aj ked nechas spinavy umyjes ked si spomenies, niekedy staci aj olyznut a nechat tak(teda podla toho co sa nim rezalo) carbon aj po olyznuti treba este utriet do sucha.
Rozdiel vo vykone je cca dvoj az troj nasobna vydrz ostria pre carbon a carbon sa da lahko natiahnut na ocielke (nie diamantovej ale klasickej co pouzivaju masiari) co setri cepel a predlzuje zivotnost. Na tej ocielke sa da natiahnut aj inox ale da to viac prace.
Mam ocielku Viktorinox a kuchynske
noze na nej obtahujem uz stvrty rok a z cepeli prakticky neubuda, ak budete brusit z cepele stale ubuda.
Pozor diamantova ocielka vlastne ani nieje ocielka ale jemny diamantovy pilnik a ten odbrusuje ale je dobra na zanedbane noze kde ocelova ocielka uz nestaci.