chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Uplne nove na zlahka poprsanom terene v Malych Karpatoch sa mozno da. V Malej Fatre po ilovitom mokrom chodniku a namoknutych sutrakoch nie Inak ja mam made in Taiwan. Inak aj tu vidlu co mas, by som rad vyskusal v Malej Fatre
Ja som ju skusal na brncalke, tam dostala nazrat Plaste detto lebo zjazd bol v dazdi, tak preto viem ze na mokrom drzia. No a tie plaste v blate samozrejme nemozu excelovat, to nerobili ani mountain kingy II, tiež sa zalepili a nedržali.
Sak toto, ked sa to zalepi, tak je nanic. S tym mokrom ale neviem .. UST ckova verzia nie je oznacovana ako black chili, co to je, asi ani srnka netusi. Inak samozrejme som spokojny s plastom, kedze na tu vahu poskytuje velmi dobry vykon.
Tak to by bol dost fail, UST plaste byvaju tie najdrahsie .. Schwalbe mavalo najlepsiu zmes prave na USTckach. Geax ma zase specialnu zmes na mokro. Ale to je fuk, za mokra nejazdim .. 200g tazsie Trail Kingy kvoli tomu vozit nebudem
Tak som dnes vymenil 8 rocne, zjazdene, drotene Karmy 26x2" za kevlarove Maxxis Beaver 26x2". Po nahodeni som bol trochu v soku, v porovnani s Karmami totiz aj napriek uvadzanym 2" vyzerali skor ako 1,75". Nedalo mi to a premeral som oba plaste:
Podobne aj Michelin Country Mud a Michelin Country DRY2, verzia do blata je užšia napriek rovnakému označeniu. Tieto plášte do blata majú nejaké svoje číslovanie
Pri pláštoch Michelin WildGrip´r mám v pribalenom návode že pri váhe 100 kg (vratane biku) mám mať natlakované plášte na 3,0 bar predný a 2.9 bar zadný a to je stredné odporúčané hustenie. Doteraz som jazdil na 2,4 vzadu 2.6 vpredu max. čo je dosť výrazný rozdiel. Viem že čo sa týka hustenia tak je to čo cyklista to názor , ale až také tlaky mi predsa môžu ubrať na komforte jazdy a na vlastnostiach pláštu nie? A ešte k tomu si myslím že pri presunoch po asfaltke mi to rýchlejšie zoderie dezén....nemýlim sa?
Preto lebo som si pri pisani prispevku pomylil predne zo zadnym. Posmiali sme sa ok. Teraz fakt nieje 2.9 vpredu a 3.0 vzadu vela? V minulosti som jazdil nobby nic na 2.6 vzadu a 2.4 vpredu pred vyzuvanim som si pozrel na kolko boli natlakovane a po obuti ma napadlo pozriet na prilozeny papier a vsimol som si prilozenej tabulky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kenda Karma 26x2,0" drot / Maxxis Beaver 26x2,0" kevlar
Rozvinuta sirka: 145mm / 125mm
Sirka bez stoplov: 50mm / 45mm
Vyska bez stoplov: 50mm / 45mm
Takze ich rozmery fakt odpovedaju skor 26x1,75
a citim sa ako na cestaku