Kupil som si novy cestny bike, je dost drahy a tak sa trochu bojim, ci sa nemoze stat, ze ma niekto z neho zhodi a ukradne mi ho. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Robi sa to vobec na Slovensku?
To je jasne ze sa kradlo aj pred tym, ale FB a ine socialne siete tomu celkom napomahaju. Hlavne tym ako sa kazdy chvali co ma, co robi a kde je a zdiela to s co najvacsim poctom ludi a z nich mozno skutocne pozna ani nie polovicu.
Ale jasne, zlodej nesedi cely den na fb a nerozosiela friend requesty
Svojim prispevkom som chcel povedat len to ze niektori ludia su dost naivni a svojim spravanim napomahaju kradnutiu. Kradlo sa vzdy a aj sa bude. Ide o to ako sa k tomu stavia spolocnost a jednotlivci a u nas tomu vsetko praje co najviac a viac menej sa to toleruje vo vsetkych vrstvach spolocnosti (v porovnani napriklad s DE ci CH. Aj ked kradne sa aj tam ale aspon je tam vyspelejsia kultura naroda a kradnutie a podvadaznie nie je narodny sport).
Marinada - k tomu mprispevku... drbka by som sa spytal, ze ked my mame shitne platy a dovolime si bike za tisic eur a viac, ze preco mam drahsie zradlo, a drahsie aj biky ako v zahranici, ked v zahranici maju x krat vyssie platy... my si bohuzial s nasimi platmi na dom, novy bavorak tak skoro nenasetrime, tak si v tom nasom ubohom zivote doprajeme aspon skvely mobil, bomba bike. bo bohuzial, vdaka situacii aka u nas je, je to asi vsetko, co si mozeme dovolit.,. haa..
ale ne o tom som chcel.. v rodine nam vykradli pivnicu, komplet, ukradli lyze, biky, lyziarky a pod... o dva roky, v bazari asi 3bloky od miesta lupeze, sa cisto nahodou nasli lyze, s vyrytym symbolom, ktory sme mali aj odfoteny.. policii to trvalo polroka, kym to skoncilo znova v nasich rukach, trebalo x vypovedi, majitel sa toho nechcel vzdat, lebo jemu to predali aj s "blockom" a pod. otazka kto taha za kratsi koniec, majitel bazara ktory o tom mozno ani nevedel, alebo povodny majitel, ktory musel dokazovat polroka, ze to patri jemu?? tu su tak fakt robene zakony, ze je to strasne. kazdopadne chapem to aj naopak, keby stacilo prist ze aha tu su moje lyze, asi by sa taky biznis neoplatil... ale tym neobhajujem take shopy.
Su len 2 moznosti:
1. Totalny Saganov fanusik, co si to zavesi do obyvacky na stenu a pod tym bude pravidelne zapalovat sviecku.
2. Cisty kseft s komponentami a ram s vidlou znicia alebo prestriekaju.
verejne vyhlásiť zmenu zákona smerom ku stredoveku (za krádež, železnou tyčou na námestí dolámať ruky), potom nastražiť pár bikov po meste, nezamknúť, len ich nechať odložené a čakať..ak to niekto zoberie, chytiť dolámať ruky a hotovo..zopár krát takýto rozsudok zmedializovať a pokojne by si mohol nechať karbónový bike na námestí pred obchodom a ísť si niečo kúpiť..
verejne vyhlásiť zmenu zákona smerom ku stredoveku (za krádež, železnou tyčou na námestí dolámať ruky), potom nastražiť pár bikov po meste, nezamknúť, len ich nechať odložené a čakať..ak to niekto zoberie, chytiť dolámať ruky a hotovo..zopár krát takýto rozsudok zmedializovať a pokojne by si mohol nechať karbónový bike na námestí pred obchodom a ísť si niečo kúpiť..
vies kolko ludi by chodilo s dolamanymi rukami? ale hlavne tí co zakony maju dodrzovat No s takymto riesenim suhlasim aj ja, inac sa spolocnost nezbavi zlodejov
možno by to chvíľu trvalo, ale bohužiaľ slovák si zvykol, že ak ho nikto nechytí, tak vlastne ani nekradol..takže by sa hodilo dostať do hláv slovače, že každá krádež je automaticky potrestaná a ten trest si zapamätá navždy..nie nejaká trápna pokuta za krádež..
aj napriek podobnym zakonom sa v stredoveku kradlo. su krajiny kde maju trest smrti a aj tak sa tam vrazdi, ci pasuju drogy.....
kto nieco pacha, tak si mysli, ze ho nechytia
Ale kupodivu sú krajiny kde sa nekradne.
Syn bol na čundri v Nórsku. Vraj tam môžeš nechať svoje veci hocikde bez dozoru a neukradnú ti ich. Zamykať bajk či auto tam netreba.
Napríklad bol v oblasti, kde sú domy roztrúsené 1-2km od seba, podobne, ako naše lazy. Školopovinné deti z týchto domov ráno prídu na bicykloch k autobusovej zastávke. Tam nechajú nezamknuté bicykle, prilby a podobné veci len tak a odídu busom do školy. Popoludní ich autobus privezie späť a oni sa na svojich bajkoch odvezú domov.
No tu sa kradne z lenivosti a vypočítavosti. zarobíš a nikto ťa nepotrestá. Problém vidím aj v tom, že to majú komu predať. Keby nebol taký odbyt tak sa ani tak nekradne. Ruku na srdce páni, koľko krát si tu na bazári alebo inde kúpime súčiastky bez dokladov v dobrej viere, že nie sú z kradnutého bicykla?
no keby si aj tu mal platy jak v norsku ze z mesacneho platu si mozes kupit auto, tak by si nemal potrebu kradnut. proste co by si chcel to by si si kupil a pokoj
Platy ano v norsku tu ludia velmi dlhu dobu mat nebudu pretoze tento narod je zvyknuty na lenivost a predpoklady, ze sa vzdy o nich niekto postara.. zrejme pozostatky z cias komunizmu.
Kym sa toto nezmeni a ludia sa nebudu snazit aj sami nieco spravit tak sa nezmeni vlada, nezmeni sa financny stav statu, nezmeni sa situacia ohladom vzdelanosti a schopnosti ludi (...kazdy druhy pomaly ma titul a v skutocnosti nic nedokaze..) tak dovtedy sa samozrejme nezmenia ani platy
Vsetko je to v ludoch, nikto za nas nic nespravi musime si pomoct sami.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale jasne, zlodej nesedi cely den na fb a nerozosiela friend requesty
Svojim prispevkom som chcel povedat len to ze niektori ludia su dost naivni a svojim spravanim napomahaju kradnutiu. Kradlo sa vzdy a aj sa bude. Ide o to ako sa k tomu stavia spolocnost a jednotlivci a u nas tomu vsetko praje co najviac a viac menej sa to toleruje vo vsetkych vrstvach spolocnosti (v porovnani napriklad s DE ci CH. Aj ked kradne sa aj tam ale aspon je tam vyspelejsia kultura naroda a kradnutie a podvadaznie nie je narodny sport).
ale ne o tom som chcel.. v rodine nam vykradli pivnicu, komplet, ukradli lyze, biky, lyziarky a pod... o dva roky, v bazari asi 3bloky od miesta lupeze, sa cisto nahodou nasli lyze, s vyrytym symbolom, ktory sme mali aj odfoteny.. policii to trvalo polroka, kym to skoncilo znova v nasich rukach, trebalo x vypovedi, majitel sa toho nechcel vzdat, lebo jemu to predali aj s "blockom" a pod. otazka kto taha za kratsi koniec, majitel bazara ktory o tom mozno ani nevedel, alebo povodny majitel, ktory musel dokazovat polroka, ze to patri jemu?? tu su tak fakt robene zakony, ze je to strasne. kazdopadne chapem to aj naopak, keby stacilo prist ze aha tu su moje lyze, asi by sa taky biznis neoplatil... ale tym neobhajujem take shopy.
1. Totalny Saganov fanusik, co si to zavesi do obyvacky na stenu a pod tym bude pravidelne zapalovat sviecku.
2. Cisty kseft s komponentami a ram s vidlou znicia alebo prestriekaju.
vies kolko ludi by chodilo s dolamanymi rukami? ale hlavne tí co zakony maju dodrzovat
kto nieco pacha, tak si mysli, ze ho nechytia
Syn bol na čundri v Nórsku. Vraj tam môžeš nechať svoje veci hocikde bez dozoru a neukradnú ti ich. Zamykať bajk či auto tam netreba.
Napríklad bol v oblasti, kde sú domy roztrúsené 1-2km od seba, podobne, ako naše lazy. Školopovinné deti z týchto domov ráno prídu na bicykloch k autobusovej zastávke. Tam nechajú nezamknuté bicykle, prilby a podobné veci len tak a odídu busom do školy. Popoludní ich autobus privezie späť a oni sa na svojich bajkoch odvezú domov.
Absolutne nepredstaviteľné v našej krajine.
edit: Andrej ma predbehol.
Kym sa toto nezmeni a ludia sa nebudu snazit aj sami nieco spravit tak sa nezmeni vlada, nezmeni sa financny stav statu, nezmeni sa situacia ohladom vzdelanosti a schopnosti ludi (...kazdy druhy pomaly ma titul a v skutocnosti nic nedokaze..) tak dovtedy sa samozrejme nezmenia ani platy
Vsetko je to v ludoch, nikto za nas nic nespravi musime si pomoct sami.