Pričom ten lock na riadítka by som nebral ako výhodu - v prípade ak máš teda radšej jednoduchosť/spoľahlivosť a nevyžívaš sa v zamykaní/odomykaní vidlice 30x za výjazd.
Zdravím všetkých.
Mám otázku do pléna. Kúpil som si bike s druhej ruky po prvom majiteľovi. Nakoľko je chalanisko cca o 15kg ľahší, potrebujem nastaviť na svoju váhu a štýl jazdy(87kg, XC) tlmič a vidlu. S tlmičom som to zvládol v celku v pohode podľa rád tu na fóre, no a s vidlicou je to problém. Je to Rock Shox Recon 335 Solo Air U-turn. (85-130mm). Nie som si celkom istý tak ma prosím opravte. Podľa návodu to chápem tak, že treba rozobrať ľavú nohu a tak sa dostanem k ventilu na fúkanie? Pretože podľa priložených pokynov som sa mal po odstránení ovládača zdvihu vidlice dostať k ventilu ale, tam žiadny nie je. Asi to pôsobí komicky, mám ju rozoberať ako pri servise? Za pomoc vopred ďakujem.
Nie je to pružinová verzia? U-Turn Solo Air neexistuje, možno to bola Solo Air verzia (ak to je niekde napísané na vidlici napr.) a majiteľ tam hodil U-Turn vnútornosti do ľavej nohy.
No som teraz úplne mimo. Na nohe sú tabulky s tlakmi a označením solo air. A na vnútornej nohe je označenie u-turn a stupnica veľkosti zdvihu. otáčaním as mení výška zdvihu.
Ak bude nejaký problém, tak až potom by som mu to otrepal o hlavu.
Ak bude v dobrom stave a nikdy vyslovene netvrdil že je to solo air a že sa dá dofúkať, tak by som sa zameral na to či je tá tvrdosť pružiny OK alebo nie. Ak sadne tvrdosť pružiny (ak je tam štandardná tak by to malo sadnúť), tak to bude možno aj lepšia voľba ako Solo Air - malo by to byť cítiť na citlivosti, spoľahlivosť bude vyššia a možno aj priebeh sa ti bude viac páčiť.
Asi máš pravdu. Volal som s nim a potvrdil, že ako to kúpil tak to predal. Je to buď chyba výrobcu alebo predajcu. Možno je to štandard lepiť na každú vidlicu všetky info aj keď nie sú pre daný model.
Ano je to tak ako si spomenul žihadlo. Hned mi bolo divé, že ten ventil nie je ľahko prístupný. No dnes človek nikdy nevie. Radšej som sa uistil. A všetkým ďakujem. Hádam to nebude až taký problém. Sice som sa tešil, že si odskúšam aj vzduchovú vidlicu no teraz budem jazdiť to čo mám.
Tento U-Turnový Recon chodí podstatne lepšie a citlivejšia ako kopec vzduchových vidlíc. Kamoš doteraz plače keď presadne na svoj starý HT, aký parádny bol oproti aktuálnemu vzduchovému Talasu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.kupkolo.cz/rock-shox-packa-poploc_z3050/ ?
rozdiel je len váha no a pushlock pri Rebe
Pričom ten lock na riadítka by som nebral ako výhodu - v prípade ak máš teda radšej jednoduchosť/spoľahlivosť a nevyžívaš sa v zamykaní/odomykaní vidlice 30x za výjazd.
Mám otázku do pléna. Kúpil som si bike s druhej ruky po prvom majiteľovi. Nakoľko je chalanisko cca o 15kg ľahší, potrebujem nastaviť na svoju váhu a štýl jazdy(87kg, XC) tlmič a vidlu. S tlmičom som to zvládol v celku v pohode podľa rád tu na fóre, no a s vidlicou je to problém. Je to Rock Shox Recon 335 Solo Air U-turn. (85-130mm). Nie som si celkom istý tak ma prosím opravte. Podľa návodu to chápem tak, že treba rozobrať ľavú nohu a tak sa dostanem k ventilu na fúkanie? Pretože podľa priložených pokynov som sa mal po odstránení ovládača zdvihu vidlice dostať k ventilu ale, tam žiadny nie je. Asi to pôsobí komicky, mám ju rozoberať ako pri servise? Za pomoc vopred ďakujem.
Keby to je vzduchová verzia tak by ventil bol ľahko prístupný, U-Turn dual air to má takto hore: http://mos.bikeradar.com/images/blogs/DSC08279-606-100-500-70.JPG + jeden ventil je ešte dole.
Ak bude nejaký problém, tak až potom by som mu to otrepal o hlavu.
Ak bude v dobrom stave a nikdy vyslovene netvrdil že je to solo air a že sa dá dofúkať, tak by som sa zameral na to či je tá tvrdosť pružiny OK alebo nie. Ak sadne tvrdosť pružiny (ak je tam štandardná tak by to malo sadnúť), tak to bude možno aj lepšia voľba ako Solo Air - malo by to byť cítiť na citlivosti, spoľahlivosť bude vyššia a možno aj priebeh sa ti bude viac páčiť.