zdravim vas. Bicykel sa mi vratil asi pred mesiacom zo servisu. Od vtedy sa vsetko nejako kazi. Tento krat je to prehadzovacka. Retaz strkoce, stabarcuje. Nerozumiem co to moze byt. Ci je prehadzovacka uz opotrebovana ci co. Ked prejdem po hrbe riadny rachot. Ako keby buchalo zelezo o zelezo. A ked prejdem po väcsom hrbe retaz spadne zo spodneho koliecka co je na prehadzovacke. Prehadzovacka je nastavena tak, ako ma byt. Tak nerozumiem co stym moze byt.
no dobre. Tak skusme nieco, co vydrzi aspon obrubnik. Na bicykli neskacem. Jazdim slusne ale obcas davam bicyklu riadne zabrat. Prudke rozbiehanie. To robim velmi casto. 40km/h mam asi za 20sekund mozno pol minuty. Ale nerozbieham sa tak, ze mam na najtahsom a rozbieham sa postojacky. Radim tak, ako treba. Plus nejake kopce. Casto chodim do kopca a trapim bicykel. Takze potrebujem nieco, co vydrzi aspon toto.
Osku, podľa mňa, je najvhodnejšie objedanť osobne cestou cyklopredajne. Majú tam katalógy a hneď zistíš aj cenu. Vedia objednať a do 2-3 dní to máš. Bolo by vhodné, ukázať im aj tvoje zadné koleso- náboj.(resp. im povedať o aký náboj sa presne jedná, jeho označenie a rok výroby) Ak by ti pasovalo Shimano, odporúčam min. základnú radu Deore. Predpokladám 8,9 € len samotná oska bez konusov a guličiek.
Ako som pozrel tvoj CTM Terrano - pri jeho výbave sa pripav na príchod ďalších problémov.
tmax. Na prehadzovacke su dve koliecka. Retaz sa okolo nich kruti. Pravdepodobne su umele. Tak spodne koliecko zhadzuje retaz ked prejdem po väcsom hrbe. V servise mi menili kluku aj s prevodnikmi. Bicykel som si bol vyzdvihnut a prehadzovacka zadna bola totalne rozstelovana.
Masto retaz ma najazdene asi cca 1500km. Bicykel ma asi rok a pol a najazdene ma 9 000km. Este som si vsimol ze mam asi krivu zadnu osku. Moze to mat vpliv na prehadzovacku? A prehadzovacka zacne trosicku skakat ked idem rychlo. Na prednom prevodniku mam na vrchnom a v zadnu mam na najmensom pastorku. Idem asi 50km/h a prehadzovacka skace. A na bicykli jazdim kazdy den asi cca do 40km.
Pokiaľ ide o vyťahanie zeťaze tak ju odmeraj posuvným merítkom.. cez 11 očiek by mala mať 132,2 (nová) až 132,9 (meniť - to už zvykne strieľať pri radení). Ja ju zhadzujem keĎ má 132,6 (najazdených cca. 1000km) potom dávam novúna tej spravím cca. 2000 km a znova zakladám tú čo som zložil. Pošetríš drahú kazetu a prevodníky ktoré stoja viac ako reťaz.
Ak ti padá reťaz zo spodnej kladky ( naozaj je z plastu) tak je asi fakt tá reťaz voľná. Alebo je zohnuté ramienko na prehadzovačke ... pozri sa zo zadu v smere osi biku či neuteká na stranu ak áno vyrovnaj ju. Poprípade je zohnuté ramienko na kostre na ktorom je prehadzovačka ale to by ti zle radilo a strieľali by prevody pri zábere.
Unavená pružina to asi nebude, predsa len 9 000 km nie je až tak veľa.
Aký terén jazdíš ? Viac cestu a ťaháš ťažké prevody alebo skôr terén a krútiš ľahké ?
Galipe54 kupoval som bicykel v CTM takze moj bicykel velmi dobre pozna. No vzdy ked idem po nejaku suciastku hned vytiahne tu najlacnejsiu. Som skor pre stredne drahu triedu. Komponenty nieco vydrzia. Na tu navissiu triedu nemam. Tak vzdy beriem strednu triedu. Osku za 9€ by som kupil. Nieje to az tak draha investicia. A s mojim bicyklom som zatial spokojny. Nieje to nejaka kvalita ale na moje jazdenie si myslim ze vyhovuje.
Masto retaz volna nieje. Pozeral som to dnes. Sice som ju nemeral. Zajtra ju zmeram a uvidim. Retaz nestriela ani v zabere ani ked som uz rozbehnuty a idem kludne. Vsetko ide ako ma okrem tej kladky. Ono ked idem kludne nic sa nerobi. Ale ked pridam a zacnem namahat retaz tak ta kladka trosilinku skace. To padanie som uz vyriesil. Tie dva plechy som trosku stlacil k sebe pri tom spodnom koliecku. Boli dost od seba. Na bicykli jazdim len cestu. Ked sa rozbieham mam vzdy na prednych prevodnikoch na najnizsom a na zadnych pastorkoch mam na trojke. Ked sa uz rozbehnem radim najprv prednou prehadzovackou postupne az kym retaz nieje na najvissom prevodniku a v zadu radim podla potreby. Väcsinou jazdim po ceste v predu na vrchnom prevodniku a v zadu 3,4,5 a ked idem s kopca tak 6,7 jazdim slusne a seriozne. Ziadne skakanie ci nadmerne hrboli. Obcas idem po nerovnom terene. Neudrziavana cesta strk, mensie kamene a nejaka ta jama. Nic extremne. Jazdim len tadial kde by sa dalo vojst alebo prejst autom. Takze naozaj ziadne extremi.
Mohol by si spraviť fotku ramienka prehadzovača, ako máš tade prevlečenú reťaz? Lebo nech rozmýšľam, ako rozmýšľam, neviem si predstaviť, ako by mohla reťaz padať z kladky. Pokiaľ je správne prevlečená.
Skus pozriet toto video http://www.youtube.com/watch?v=NYKvCLC23ww a popis to viac.... alebo ako pise tmax supni sem foto. A pozri to ramienko ak je s kríža reťaz nenabieha priamo na kladku a môže to tancovať no padať si predstaviť neviem keďže je vedené v plechovej klietke.
Ahojte, mám taký problém s prehadzovačkou: všetko radí úplne normálne hore - dole bez problémov, okrem jedného. Keď zaradím najväčší predposledný pastorok, tak mi reťaz začne strielať a je to dosť nepriíjemné, hlavne v prudkom stúpaní. Napadlo ma, že by to mohla robiť pätka, tak som kúpil novú, ale je to stále to isté
Vedel by mi s týmto niekto poradiť? Ja už neviem čo s tým...
Ano ten je naštelovaný dobre. Na poslednom najväčšom pastaroku ide reťaz v pohode, problém je akurát s tým druhým najväčším - tam mi striedavo preskakuje medzi najväčším a tým pod ním.
Skontroluj ešte, či nemáš ten kritický pastorok nahodený v opačnom smer. Na niektorých kazetách je to možné i takto popsuť pri nakladaní pastorkov na orech.
Skontroluj nastavenie B-skrutky. Na najväčšom pastorku to môže byť OK a pri predposlednom zaradenom môže drieť najväčší o ramienko prehadzovačky. Ak hej, tak ju trochu pritiahni a hotovo.
ved si prehod na druhy najväčši pastorok a pozri sa či je kladka presne pod nim ak nieje a vychiluje sa k poslednemu pastorku tak lanko trochu povoľ alebo napni aby si to mal presne pod .
Dneska som sa s tým chvílu hral, už mi ten predposledný radí, len zase mám celé radenie posunuté o jeden nahor - čiže keď mám zaradený najväčší pastorok tak sa mi dá ešte raz na radení kliknúť Ale zaujímavé že na najmenší pastorok radí úplne v pohode. To je nejaká záhada toto, budem musieť skočiť do servisu nech mi pozrú, či sú osy kazety a kladky rovnobežné.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ako som pozrel tvoj CTM Terrano - pri jeho výbave sa pripav na príchod ďalších problémov.
Masto retaz ma najazdene asi cca 1500km. Bicykel ma asi rok a pol a najazdene ma 9 000km. Este som si vsimol ze mam asi krivu zadnu osku. Moze to mat vpliv na prehadzovacku? A prehadzovacka zacne trosicku skakat ked idem rychlo. Na prednom prevodniku mam na vrchnom a v zadnu mam na najmensom pastorku. Idem asi 50km/h a prehadzovacka skace. A na bicykli jazdim kazdy den asi cca do 40km.
Pokiaľ ide o vyťahanie zeťaze tak ju odmeraj posuvným merítkom.. cez 11 očiek by mala mať 132,2 (nová) až 132,9 (meniť - to už zvykne strieľať pri radení). Ja ju zhadzujem keĎ má 132,6 (najazdených cca. 1000km) potom dávam novúna tej spravím cca. 2000 km a znova zakladám tú čo som zložil. Pošetríš drahú kazetu a prevodníky ktoré stoja viac ako reťaz.
Ak ti padá reťaz zo spodnej kladky ( naozaj je z plastu) tak je asi fakt tá reťaz voľná. Alebo je zohnuté ramienko na prehadzovačke ... pozri sa zo zadu v smere osi biku či neuteká na stranu ak áno vyrovnaj ju. Poprípade je zohnuté ramienko na kostre na ktorom je prehadzovačka ale to by ti zle radilo a strieľali by prevody pri zábere.
Unavená pružina to asi nebude, predsa len 9 000 km nie je až tak veľa.
Aký terén jazdíš ? Viac cestu a ťaháš ťažké prevody alebo skôr terén a krútiš ľahké ?
Masto retaz volna nieje. Pozeral som to dnes. Sice som ju nemeral. Zajtra ju zmeram a uvidim. Retaz nestriela ani v zabere ani ked som uz rozbehnuty a idem kludne. Vsetko ide ako ma okrem tej kladky. Ono ked idem kludne nic sa nerobi. Ale ked pridam a zacnem namahat retaz tak ta kladka trosilinku skace. To padanie som uz vyriesil. Tie dva plechy som trosku stlacil k sebe pri tom spodnom koliecku. Boli dost od seba. Na bicykli jazdim len cestu. Ked sa rozbieham mam vzdy na prednych prevodnikoch na najnizsom a na zadnych pastorkoch mam na trojke. Ked sa uz rozbehnem radim najprv prednou prehadzovackou postupne az kym retaz nieje na najvissom prevodniku a v zadu radim podla potreby. Väcsinou jazdim po ceste v predu na vrchnom prevodniku a v zadu 3,4,5 a ked idem s kopca tak 6,7 jazdim slusne a seriozne. Ziadne skakanie ci nadmerne hrboli. Obcas idem po nerovnom terene. Neudrziavana cesta strk, mensie kamene a nejaka ta jama. Nic extremne. Jazdim len tadial kde by sa dalo vojst alebo prejst autom. Takze naozaj ziadne extremi.
Vedel by mi s týmto niekto poradiť? Ja už neviem čo s tým...