Caute, 4 roky dozadu som si kupil GT avalanche 1.0 (2010) model bez kotucov, vtedy som este nebol nejaky aktivny cyklista a chodil som mozno raz do tyzdna na bicykel. Podla toho som si aj vybral aby mal ako taku slusnu vybavu, vidlicu a ze kotuce nepotrebujem, nevyuzijem. Za posledny rok som pomaly kazdy den na bicykli a zacinam pocitovat chybajuce kotucovky a rovnako citlivejsiu prednu vidlicu. Mam moznost kupit novy a sucasny posuniem dalej nech sluzi...

4 roky je dlha doba odkedy som si vyberal takze sa v tom uz nejako extra nevyznam. Co vyrobca to ponuka namakane 29ky co rozhodne nechcem. Da sa este kupit zaujimava 26" alebo uz len 27.5" a 29"? Mam 21 rokov, 176cm a 80kg.

Chcem co najviac kvalitny ram, slusnu vybavu a ak vyrobca ponuka dozivotnu zaruku (na ram) budem len rad. Uprednostujem kamenny obchod.

ps: rozmyslam aj ci nepockat na nove modely 2015, oplati sa?

dakujem Juraj
26.08.2014 - 21:22:52
00
podla tvojich preferencii by ti tento mal padnut ako uliaty. Posledna 18.5ka ram. vzhladom na tvoju vysku ti sediet bude. kvalitna znacka. kvalitny ram. dozivtna zaruka. velmi dobra vidla a slusne osadeny. Predajna sice je v bratislave ale za tu cenu ho inde nezozenies. Je to model 2013 ale kedze moc nechces 27.5 alebo 29 palcove kolesa tak 2014 modely uz moc na 26 neficia. http://www.bajkula.sk/e-shop/vsetky-kategorie/bicykle/panske/horske-26%C2%B4%C2%B4/elite-8-6-2013-cierno-sedy
26.08.2014 - 21:35:11
01
27.5" akceptujem :) Len ma zaujimali 26" ci su este nejake lepsie zohnatelne pretoze ako som si prezrel zopar vyrobcov tak 26ky ak nejake aj boli koncili zvacsa na 400eur a vybava mizerna samozrejme. Tento ale vyzera velmi slubne co si mi dal na neho odkaz aj cena dobra. Budem uvazovat.
26.08.2014 - 21:54:50
00
Trosku vyssia cena ale je to super ram so super výbavou http://velosprint.sk/shop/c.224_1219/giant-xtc-27-5-1-gray-2014.p.33702
27.08.2014 - 14:31:05
00
Trosku...
27.08.2014 - 23:29:10
00
26-ka, sice starsi model, ale ja by som bez vahania bral. Myslim, ze v kamennom obchode AUTHOR sa bude dat bez problemu objednat.
http://www.sport-core.sk/sportove-potreby/bicykle/bicykel-horske-mtb/1329-bicykel-author-sector-2012.html
28.08.2014 - 09:39:21
01
_jR - mozno rada trochu mimo, ak nenahanas kazdu sekundu a nevadil by ti bazar tak by som sa na nove HT za taku cenu vybodol a bral tohto fulla http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-celoodpruzene/210562/ghost-rt-actinum-7500.html , z toho co sa da videit na fotkach vyzera vo velmi dobrom stave, osadenie je komplet XT. Je to verzia 100/100 takze ziadna hupacka, je to bajk urceny primarne na XC ale rozdiel v pohodlnosti jazdy bude oproti HT vyrazny. ked potom po niakom case sadnes na HT a pojdes len po polnej ceste, nebudes chapat ako si na tom niekedy mohol vobec jazdit. AJ ked to je 48ka a mozno by bola pre teba lepsia 44ka. zalezalo by hlavne od dlzky noh.
28.08.2014 - 10:56:46
01
Caute, 4 roky dozadu som si kupil GT avalanche 1.0 (2010) model bez kotucov, vtedy som este nebol nejaky aktivny cyklista a chodil som mozno raz do tyzdna na bicykel. Podla toho som si aj vybral aby mal ako taku slusnu vybavu, vidlicu a ze kotuce nepotrebujem, nevyuzijem. Za posledny rok som pomaly kazdy den na bicykli a zacinam pocitovat chybajuce kotucovky a rovnako citlivejsiu prednu vidlicu. Mam moznost kupit novy a sucasny posuniem dalej nech sluzi...

4 roky je dlha doba odkedy som si vyberal takze sa v tom uz nejako extra nevyznam. Co vyrobca to ponuka namakane 29ky co rozhodne nechcem. Da sa este kupit zaujimava 26" alebo uz len 27.5" a 29"? Mam 21 rokov, 176cm a 80kg.

Chcem co najviac kvalitny ram, slusnu vybavu a ak vyrobca ponuka dozivotnu zaruku (na ram) budem len rad. Uprednostujem kamenny obchod.

ps: rozmyslam aj ci nepockat na nove modely 2015, oplati sa?

dakujem Juraj

Ja by som na tvojom mieste počkal, keď som videl nejaké nové modely na nete ;) . 26" HT nejaké nové asi už nezoženieš (iba ak výpredaj) a do budúcna by bolo pre teba asi lepšie uvažovať o 27,5" pokiaľ si 29inu celkom vylúčil. Napr. Trek bude mať na sezonu 2015 skoro všetky bicykle či už HT alebo fully v 27,5 aj 29" a klasické 26 už vôbec nanájdeš. Dizajnovo myslím krok vpred a pár vylepšení ako napr. vnútorne vedenie laniek. Takže ak chceš niečo novšie, modernejšie tak sa oplatí počkať.
28.08.2014 - 12:50:35
01
_jR - mozno rada trochu mimo, ak nenahanas kazdu sekundu a nevadil by ti bazar tak by som sa na nove HT za taku cenu vybodol a bral tohto fulla http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-celoodpruzene/210562/ghost-rt-actinum-7500.html , z toho co sa da videit na fotkach vyzera vo velmi dobrom stave, osadenie je komplet XT. Je to verzia 100/100 takze ziadna hupacka, je to bajk urceny primarne na XC ale rozdiel v pohodlnosti jazdy bude oproti HT vyrazny. ked potom po niakom case sadnes na HT a pojdes len po polnej ceste, nebudes chapat ako si na tom niekedy mohol vobec jazdit. AJ ked to je 48ka a mozno by bola pre teba lepsia 44ka. zalezalo by hlavne od dlzky noh.

Uvazoval som aj nad fullom no uz keby, tak rozhodne novy. Neviem ci je to chyba, ale nepozeram az tak dopredu co bude a nejazdim nejake sialenstva kde by som ocenil vlastnosti fulla a preto mi pride vhodnejsie HT. Pohodlie by bolo plusom, ale tak som este mlady :) no je to zaujimava alternativa. Dlzka noh (vnutorna samorejme) cca 78-80cm +/- 2cm odchylka, tazko sa mi samemu meraju.
_____

imro1: Na moju vysku mi pride ovela vhodnejsia 27.5" ako 29".. no skusim sa este raz na tej 29" previezt. A pravda pojdem s dobou takze 26" NIE.
Ma uz niekto 2015 modely? i ked asi nie.. kedy budu priblizne dostupne? aspon udajmi...
28.08.2014 - 21:12:53
00
Ak by ti nevadil priamy predaj skús pozrieť napríklad aj Radony. http://www.radon-bikes.de/bikes/mountainbike/hardtail/zr-team-275/zr-team-275-80-le/ (2015, za tú cenu bezkonkurenčne osadený)
29.08.2014 - 08:47:43
00
_jR - vobec neviem cim to je ze strasne vela ludi ma taky nazor ako ty, ze vlastnosti fulla nevyuzije lebo nejazdi ziadne sialenstva... vlastnosti spravneho fulla vyuzijes plne na beznej polnej alebo lesnej ceste dokonca aj na hrbolatom asfalte. Mam pocit ze ludia si myslia ze medzi fullom a HT nieje v pohodlnosti takmer ziadny rozdiel pokial nejdes do drsneho terenu. Ale to je absoutne najvacsia hlupost. Rozdiel je to obrovsky a clovek si to uvedomi az ked sa na fulle prevezie. Ked sa bavime o XC/trail fule tj 100-120mm proste budes jazdit to co jazdis teraz na HT uplne rovnako, a ver ze ten full bude dostatocne vyuzity. Pochopis to hlvne ked po dlhsej dobe presadnes na HT. To co pises ty ze ho nevyuzuijjes by platilo keby si pisal z chces jazdit polnacky a ja ti tu radim enduro full so 160-170 mm. To by bola pravda
29.08.2014 - 11:47:05
00
_jR - vobec neviem cim to je ze strasne vela ludi ma taky nazor ako ty, ze vlastnosti fulla nevyuzije lebo nejazdi ziadne sialenstva... vlastnosti spravneho fulla vyuzijes plne na beznej polnej alebo lesnej ceste dokonca aj na hrbolatom asfalte. Mam pocit ze ludia si myslia ze medzi fullom a HT nieje v pohodlnosti takmer ziadny rozdiel pokial nejdes do drsneho terenu. Ale to je absoutne najvacsia hlupost. Rozdiel je to obrovsky a clovek si to uvedomi az ked sa na fulle prevezie. Ked sa bavime o XC/trail fule tj 100-120mm proste budes jazdit to co jazdis teraz na HT uplne rovnako, a ver ze ten full bude dostatocne vyuzity. Pochopis to hlvne ked po dlhsej dobe presadnes na HT. To co pises ty ze ho nevyuzuijjes by platilo keby si pisal z chces jazdit polnacky a ja ti tu radim enduro full so 160-170 mm. To by bola pravda

Chapem no.. na fulle som este nejazdil to je pravda, nemal som zatial ani moznost. No bolo by to dost cez rozpocet. Pohodlie je plusom, ale hovorim som mlady nezalezi mi na tom az tak. Rychlostne by som bol na tom ako oproti HT? presuny po asfalte.. rovnom podklade, slapania do kopcov???

Od akej sumy sa da zohnat novy full na bezne xc aby to aj fungovalo ako ma? Niesom uplne v prehlade, zacal som to riesit len teraz.
_____

whitemamut: radon som si uz prezrel a tiez aj canyon, ale niesom stotozneny velmi s priamym predajom. V pripade reklamacie atd. som bez bicykla a cakam. Z hladiska ceny a vybavy je to ale TOP.
29.08.2014 - 19:55:39
00
Ak zoberieš dobrý full tak rozdiel na rovinke a do kopca bude malý, ale samozrejme niekomu to môže vadiť. Z kopca tú hmotnosť navyše a nižšiu efektivitu šlapania hobíkovi full na 99% vynahradí.

Už som ho tu na fóre spomínal a neviem či je ešte aktuálny a v akom je stave, ale páči sa mi tento http://sport.bazos.sk/inzerat/39789686/Merida-Ninety-six-3000.php :)
29.08.2014 - 20:04:07
00
Zdravim,prosim o radu,potreboval by som poradit pri vybere HB .rozhodujem sa medzi http://www.lyze-bicykle.sk/bicykle-1/mtb27,5?product_id=2097 a. http://ckdmarket.sk/inshop/bicykle-prislusenstvo/mtb/mtb-full/%5Bid-TYKE%2050%202014%5D-bicykel-kellys-tyke-50-2014.html
Ktory by bol lepši? Dakujem

Naposledy upravil alanko dňa 31.08.2014 - 18:17:04, celkovo upravené 1 krát.

31.08.2014 - 18:12:52
00
bazarovku chlapi nechcem preto som aj pisal, ze ked uz tak rozhodne novy... od akej sumy ma cenu uvazovat o novom fulle?
31.08.2014 - 18:13:29
00
keyboard_arrow_up