Caute, 4 roky dozadu som si kupil GT avalanche 1.0 (2010) model bez kotucov, vtedy som este nebol nejaky aktivny cyklista a chodil som mozno raz do tyzdna na bicykel. Podla toho som si aj vybral aby mal ako taku slusnu vybavu, vidlicu a ze kotuce nepotrebujem, nevyuzijem. Za posledny rok som pomaly kazdy den na
bicykli a zacinam pocitovat chybajuce kotucovky a rovnako citlivejsiu prednu vidlicu. Mam moznost kupit novy a sucasny posuniem dalej nech sluzi...
4 roky je dlha doba odkedy som si vyberal takze sa v tom uz nejako extra nevyznam. Co vyrobca to ponuka namakane 29ky co rozhodne nechcem. Da sa este kupit zaujimava 26" alebo uz len 27.5" a 29"? Mam 21 rokov, 176cm a 80kg.
Chcem co najviac kvalitny ram, slusnu vybavu a ak vyrobca ponuka dozivotnu zaruku (na ram) budem len rad. Uprednostujem kamenny obchod.
ps: rozmyslam aj ci nepockat na nove modely 2015, oplati sa?
dakujem Juraj
Ja by som na tvojom mieste počkal, keď som videl nejaké nové modely na nete

. 26" HT nejaké nové asi už nezoženieš (iba ak výpredaj) a do budúcna by bolo pre teba asi lepšie uvažovať o 27,5" pokiaľ si 29inu celkom vylúčil. Napr. Trek bude mať na sezonu 2015 skoro všetky
bicykle či už HT alebo fully v 27,5 aj 29" a klasické 26 už vôbec nanájdeš. Dizajnovo myslím krok vpred a pár vylepšení ako napr. vnútorne vedenie laniek. Takže ak chceš niečo novšie, modernejšie tak sa oplatí počkať.