Zdar cyklisti,

tato tema mi pride vhod, hladam cestak tak do 1400. Teda asi hlinik s karbonovou vidlicou, radsej nech komponenty su kvalitne.

V com nemam jasno - babska geometria - je to dolezite?
Riskli by ste objednat si bicykel bez toho ze ste na nom jazdili? Ako sa uistim ze ma na nom nebude boliet chrbat alebo cojaviem co..
A tiez, mam trocha chaos v znackach.

Zatial sa mi nakopilo zopar:Author, Bianchi, Blue, Bmc, Cannondale, Canyon, Caterham, Cervélo, Colnago, Cube, De Rosa, Duratec, Eddy Merckx, Felt, Focus, Fuji, Giant, Kemo, Ktm, Lapierre, Look, Merida, Norco, Orbea, Pells, Pinarello, Radon, Raleigh, Ridley, Scott, Sintesi, Specialized, Strada, Wilier..

Na ktore mam pozerat? Nemusi to byt ferrari (ale zas ani trabant), nie som Marianne Vos, ale ked nieco najazdim, tak casom aj amaterske preteky chcem skusit.

Po ktorych znackach ale pozerat?

Diik vopred za vas input.
06.09.2014 - 19:12:17
00
Ahoj,
Tu je jeden krásavec od Bianchi:
http://www.azbike.sk/Cestne70.html?vyhledavani=&vsude=&list=3&xmlid=776111, má vyslovene dámsku geometriu.
Áno tá geometria je podstatná záležitosť. V podstate aj šaty si kupuješ na svoju postavu, tak je to aj pri bicykloch.
Každý z nás má rozdielne parametre tela a nie vždy je rozhodujúca pri výbere výška lebo je rozdiel aj v dľžke rúk aj nôh ako aj v trupe tela.
Rozdiel je ale aj v geometrii dámskeho bicykla, keďže tie sa robia kratšie vzhľadom na kratšiu dĺžku trupu žien.
07.09.2014 - 11:29:01
00
Len taka poznamocka. Pri cene 1400 eur by som urcite hladal carbon na 105, kde nie je problem s vyberom. Ten bianchi je slusne predrazeny, si myslim. napr: http://www.focus-kola.cz/silnicni-kola/236-focus-izalco-donna-20-compact-20-g-2014.html . treba ale vediet priblizne velkost aby si mohla hladat konkretny bicykel. Potom v "panskych" bikoch je samozrejme vacsi vyber.
07.09.2014 - 12:23:45
00
za 1400 si už určite vyberieš už aj karbon. bianchi su síce krásne ale tak krásne predražené. mne sa páči napríklad tento: http://www.trekbikesbb.sk/cestne-bicykle/haibike-challenge-life-2014-damsky/
07.09.2014 - 12:39:55
00
Ahojte, este raz dakujem vsetkym za rady. Tie focusy ma tiez zaujali, ale vraj su uz vsetky vypredane. A tiez som zabudla napisat, ze skor by som volila 10kolecko.

Radia mi Duratec pretoze robia ram na mieru - aby som predisla tomu ze geometria nebude sediet.
Ale zaujimalo ma ake velke je riziko ze babsky ram od hociktorej znacky mi nesadne. A navyse, ani to meranie nemusi simulovat podmienky ake su ked sa skutocne jazdi.. Ale mozno to beriem zbytocne komplikovane.
08.09.2014 - 14:20:09
00
Lea: do 1400 € kúpiš bez problémov karbón. Ale treba sa rozhodnúť na čo ten bicykel chceš,resp koľko na ňom nabeháš. Myslím si že je zbytočné kupovať na začiatok tak drahý bicykel ak ho nemáš poriadne využiť.Tým chcem napísať to že kupiť drahý karbon ako prvý bicykel nie je možno dobre riešenie, na koľko nevieš ešte aká velkosť ti bude vyhovovať,resp aká geometria. Optimálne je kúpiť nejakú jazdenku z bazáru.(Dajú sa tam nájsť pekné kúsky za rozumnú cenu-ale musiš sa vyznať aby si nekúpila vrak) K tej geometrii , možno by si nepotrebovala vyložene dámsky bike, kludne aj menší pánsky. Treba vyskúšať. Osobne by som si nedovolil kúpiť bike cez net.Jednak vzhlad, reklamácie, servis atd.Lepšie je si to ohmatať a poskúšať. A ešte by som dodal k tým značkám, tiež som mal velkú dilemu akú značku, ale pochodil som vela obchodov, vela čítal o bicykloch, tak isto sa rozprával s veľa ľudmi. Na 99% na značke nezáleží (samozrejme nehovorím o olprane) ale je to len nápis na kostre, Dôležitá je výbava. Ale počítaj s tým že pri lídroch ako cannondale,Bianchi atd. priplatíš pár stovák za značku.To čo som napísal je akože najlepšie riešenie- Mne radili toto isté ale zbadal som jeden bicykel v predajni a vedel som že ho chcem-pomer-kvalita-cena super. A nakoniec som ho aj kúpil. Takže toto je teoretická časť, záleži už len na tebe ako sa rozhodneš :)
08.09.2014 - 21:25:19
00
keyboard_arrow_up