Kategórie
Bike-techPrechod na 1x7 / 1x8 / 1x9 / 1x10 / 1x11 / 1x12 # prevody # výmena dielov # upgrade # poradenstvo # prevodník # kazeta # kompatibilita # technické otázky
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Výpredaj -19% Truvativ Stylo 6K Eagle DUB pravá kľuka, 175 mm, 1x12, 34T, Cannondale Ai
82,99 €
-19%
MOC 127 €
savings Shimano SLX FC-M7120 HT II kľuky, 175 mm, 1x12, Boost, bez prevodníka, bez ložiska
79,99 €
savings
MOC 115 €
-20% SRAM X01 Eagle DUB Superboost+ Carbon kľuky, 1x12, 32T, Lunar/Oxy Red
od 404 €
-20%
MOC 539 €
savings Shimano náhradný pastorok pre 12-kolo kazetu CS-M9100, 14T
4,90 €
savings
MOC 8,39 €
savings SRAM PG-1210/1230 náhradné pastorky kazety, 11T/13T/15T
16,79 €
savings
MOC 35,99 €
V prípade, že chcete iba 1x10 , tak je úplne jedno či GS alebo SGS, napnutie to zvládne.
Prehadzovačka bez trecej spojky je rovnako použiteľná na 1x10, len potom sa vytráca zmysel použitia 1x10
Tá spojka (plusko/type II) je tam logicky preto, aby reťaz z jednoprevodníku nepadala.
Čiže kombináciu SGS (bez plusu) by som skôr videl na použitie dvojpredovník + wide range 11-40 kazeta, keď chce niekto nahradiť 3x9/10 a zachovať si porovnateľný rozsah prevodov.
Pri prekopaní na systém 1x10 by som rozhodne volil prehadzovač typu plus/type II (stačí stredné ramienko GS)+ narrow wide prevodník
Na údaj max. 36z by som nehľadel - to sa vyrieši zašrobovaním B-skrutky nadoraz, resp. jej ahradením dlhšou skrutkou alebo jej otočenie hlavičkou k dorazu
btw,neviete, kde sa da kupit one up?
Od one up by som bral maximálne to ich "tuning" ramienko na úpravú offsetu hornej kladky, cena myslím okolo 30 USD (ale zatiaľ robial len GS, na to bacha)
Použiteľné to bude aj bez narrow wide prevodníku, ak tam chceš dať za každú cenu vodítko.
Najlacnejší N/W prevodník máš od superstar components.
Od one up by som bral maximálne to ich "tuning" ramienko na úpravú offsetu hornej kladky, cena myslím okolo 30 USD (ale zatiaľ robial len GS, na to bacha)
Použiteľné to bude aj bez narrow wide prevodníku, ak tam chceš dať za každú cenu vodítko.
Najlacnejší N/W prevodník máš od superstar components.
Oplati sa pri prerabke na jednoprevodnik posuvat retazovu linku viac ku stredu kazety? ak ano, akymi podlozkami, skrutkami to riesit?
Na to už si musí odpovedať každý sám. Záleží od tvaru samotného prevodníka, aj od zadnej stavby.
Skurtky nechať pôvodné, v 1x10/9 setupe to nebude vôbec problém.
Podložky normálne z nejakého železiarstva, prípadne zbrúsiť o 2mm matice a je to vybavené
marina_militare...dakujem ti velmi pekne za odpoved.Toto ma velmi zaujima lebo mam Spesl Status a aj ked to neni enduro bajk a asi vela ludi si potuka na celo...rad by som ho poladil tak aby som na nom co to vyslapal. Tiez davam semace, ruzomberky a pod a nerad by som v kuse riesil spadnutu retaz. Este raz vdaka za odpoved na jej zaklade zacnem tento setup pomali riesit. Cize ti stacil len nepadajuci prevodnik nic viac? Ziadne horne voditko ani spodny sponer ktory pojme 40 pastorok na kazete?
este raz: NEMAM NAPINAK!
ziaden. ani hore ani dolu.. ani Jerome Clementz nema napinak... (uz ma lebo sram spravil na xx1 tak to tlacia, ale nemal doteraz!!!)
RETAZ NEPADLA... zatial 0, nula, zero, niente, null, nada...
PODMIENKA JE SALTER S BRZDOU - type 2 alebo shadow plus...
JENDA VEC: prosim ta, ak pojdes do one up, MUSIS kupit XT alebo XTR kazetu, pripadne niektory sram co odporucaju. na SLX napr. to nieje mozne namontovat. ja viem ze je to drahsie, ale nemas moc na vyber.
henta vec na zadnej stavbe cez ktoru mas prevlecenu retaz sa teda ako vola?
https://www.canyon.com/mountainbikes/bike.html?b=3560
https://www.canyon.com/mountainbikes/bike.html?b=3560
Ak predas to 1x11 radenie tak nove 2x10 nebude drahsie. Ale nerobil by som to, 1x11 ma rovnaky rozsah ako 2x10, len mas vacsie rozostupy medzi prevodmi. Vymenit treba radenie, kluky, prevodniky, kazetu, prehadzovac + dorobit vnutorny bowden pre predny presmykac. Podla mna je zbytocne kupit 1x11 a robit z neho 2x10. (btw Spectral 7.0 ma 2x10)
Nie, to nepojde. XX1 salter nevie fungovat s dvoma prevodnikmi. Dlzka/napnutie retaze hra totiz klucovu rolu pre jeho spravne fungovanie.
neoplatí sa to,vymeniť treba ešte XD orech za klasický-ktovie či je náboj zadného kolesa kompatibilný,potom ešte treba namontovať prešmyk ...
nechal by som 1 x 11 , ale prevodník menší-asi 32 alebo 30 z. podla terénu ...