Zdravím páni. V rámci tohtoročného mapovania som čerstvo absolvoval modrú TZT z obce Uhliská až do Tlmáč. Ako tu viacerí píšete tak modrá TZT v niektorých úsekoch prakticky neexistuje a celkovo som tlačil a vôbec hľadal značku cca. 6 km. Niektoré úseky som obišiel po lesných cestách. Keď to zhrniem:
1. úsek Uhliská - Krížny Buk je v pohode, akurát tesne pred Krížnym Bukom značka vedie niekde do lesa, ja som to obišiel po dobrej lesnej ceste.
2. úsek od Križneho Buku až pod Ťatiar je okey, skutočné trápenie začína pod Ťatiarom, kde modrá odbáča rovno do lesa na starý chodník, ktorý je na
biku totálne neprejazdný. Tento úsek má cca. 800 m - 1 km. Potom na krátku chvíľu znova lesná cesta. Po asi 500 m. značka znova odbáča do lesa a neexistujúci chodník a tu sa začína orientačný boj

až na lúky nad lokalitou Močiare je to boj doslova. Samé tlačenie, občas sa dá miestami nasadnúť a ísť.
3. od spomínaných lúk som sa napojil na lesnú cestu a šiel po nej okolo lokality Močiare, nádrže s pekne upravený okolím. Táto cesta stúpa až na križovatku so zelenou TZT severne od Priesiľa. Tu je aj oranžové sprejové značenie a po peknom singli som vyššiel až na Priesiľ i keď záver je na tlačenie. Z Priesiľa však opäť väčšinou tlačenie a hľadanie trasy. Žiadny chodník. Takto sa človek dostane až na Osičanské lúky, kde konečne začínajú lesné cesty.
4. Osičanské lúky až Krivín sa dá celý tahať i keď kúsok pred Krivínom lesná cesta končí, ale chodník je v pohode.
5. Krivín - amfiteáter pod Krivínom je na tlačenie. Možno nejaký zurvalec by to dal.
6. Amfík - Tlmače už pohoda.
Myslim si však, že zlé úseky na modrej TZT by sa dali kľudne obísť po lesných cestách, ktorých je neúrekom. Škoda však, že po chodníku už nie je ani stopy, nakoľko by to mohla byť super trasa. Toľko moje postrehy.