ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Pripomínam, že tam platia určité pravidlá (tabuľky sú v strede a na oboch koncoch)
Podobne tabulky by mali byt aj na ostatnych singletrackoch a VELKYMI pismenami upozornenie pre chodcov. V nedelu som skoro zrazil maleho psika na zltom singli od "Pod Chlmcom" smerom k asfaltke od Snezienky. Panicka ostala stat ako prikovana, ze ako co sa stane - spomalil som, pohodlne sme sa s psikom obisli. Na moje pokrutenie hlavou a jemne zavzdychnutie panicka reagovala, ze "sme tu vsetci" . Neviem, ci ma pocula, ale zavolal som na nu, ze je na cyklochodniku. A to sa mi nestalo prvykrat a prave v tejto casti - davnejsie bola rovno za ostrou zakrutou cela rodnika s detmi.
Podotykam nesla som doraz ale standard pricom ma este spomalili dvaja bikeri ktori isli predomnou a nemali chvilu kam uhnut.
Bolo to 33min a 15 sek. myslim ze som isla dostatocne bezpecne
podotykam moj cas nebol az dole k veronike ale iba po tabulu kde sa cerovka napaja na zvaznicu
ano cesta bola skvela ornica, takze tam som dnes radsej spomalila
k parkovisku sa neviem vyjadrit ja chodim z Race-cerovku-vydricu-5bojara-singel na Peknu cestu k horarni a zjazd po modrej na kupko v Raci, tot moje singloidne kolecko
Podla garmina je cerovka po znacku 9,6 km (teda priemerka pod 18 pre Silvu) a ten strava segment je 10,6 dole k Veronike.
PS: Platí to aj pre tú Pezinskú Babu.
Ved OK, nikoho nevyhanam, ani som nikoho neohrozil. Jazdim opatrne a pri strete s chodcami spomalim. Ale myslim, ze teda ked je to spolocne, aj chodci by sa mali spravat obozretne, neobmedzovat a neohrozovat ostatnych aj seba /pripadne svojich psikov/. To je cele.
Pripomínam, že tam platia určité pravidlá (tabuľky sú v strede a na oboch koncoch)
milsu - mozno na zamyslenie - ak si precitas pravidla jazdy na cerovke tak ziadne z pravidiel ti rychli neporusili - jazdia podla svojich moznosti a vzhladom na to ze nikoho nezrazili sa da povedat ze jazdili aj dostatocne predvidavo. neorganizovali preteky ani hromadne sportove podujatie.
ci by zastavili alebo sa vyhli v 100% pripadoch na kazdom metri to vedia oni a ty od pocitacu nedokazes nijako posudit.
ale hlavne ze sirime paniku.
napriklad ja ked si chcem zamakat, tak si dam casovku po niektorej asfaltke do vrchu, ci uz Raca-BK, alebo Jur-BK, Snezienka - Kamzik, alebo Limbach-3 kamenne kopce a tak podobne. tam cestou nahor nehrozi ze nahodou vrazim do ineho bajkera, alebo turistu, a pritom idem najrychlejsie ako mozem.
alebo zakazme trening na maratony - ved vtedy sa tiez jazdi rychlo.
alebo dajme na kazdy jeden singel rychlostne obmedzenie - aha ani to nepomoze - cloviecik co jazdi 2 roky na hradzi a mysli si aky je technik by na singli MPR asi rovnako bezpecne nedal ako niekto kto tusi co na biku v lese robi.
tak ostava len to co doteraz - zdravy rozum ze ked treba tak biker zastavi. ci tak pani rychlici jazdili sa neda od pocitacu posudit.
tusim coho je kondicne/technicky schopna aktualna dvojka na strave na cerovke od maleho slavinu. to nie je o jazde naslepo...
Ako napajas cerovku a vydricu? existuje nieco lesom, ci len po asfaltke?