mne to ešte chutí, keďže som len tento rok začal s cestnou cyklistikou a jar bola len taká pozvoľná.. našťastie počasie je teraz ok, tak sa dá ísť naplno a stačí sa vhodne obliecť a choroba myslím zatiaľ nehrozí... napríklad keby som si včera nezobral pláštenku a pustil sa dole taký krásne spotený, tak by to asi horšie dopadlo.
dnes som si dal odpoveď na nedávno položenú otázku o koľko by som mal lepší čas na javorinskej časovke keby som mal karbónový bicykel, pedále a tretry, je to cca o minútu a pol. tých 30s pripisujem lepšej forme a zbytok lepšej technike http://www.strava.com/segments/8075227
Kolky by si bol s tym casom?mal by si pouvazovat o systematickej priprave.mas zrejme solidne bunky
tuším ale ôsme miesto by to bolo, čiže nič moc tiež. na čas tohto ročného víťaza mám ešte čo robiť, ale tak viem v ktorých úsekoch strácam, potrebujem väčšiu silu do nôh nabrať, aby som nemusel ísť zo sedla a utočil to v sede
no veru, kebyze si zakus mladsi, urcite by z teba nieco bolo... teda aspon z mojho laickeho pohladu... si pred tym nerobil ziadny sport? beh, abo staci aj taka echt turistika... vyhodou moze byt, ze si pomerne lahky, ak si dobre pamatam, pisal si, ze mas okolo 60-70 kg... kamarat je tiez take fifipierko, len behaval, sadol na bic a hned ma v kopcoch rozbil na srot ale zas po rovinkach a brdkoch sa neudrzal...
a mam pocit, ze na svatojurskom blesku si startoval hned za mnou, si ma pomerne rychlo dobehol, potom siel za mnou, z coho som bol na vetvy, bo to nemam rad, som myslel, ze ma obehnes a aspon sa zavesim, ale ty si potom tak vystartoval, ze som sa nestihol ani zdvihnut zo sedla
tak nech ti to len vydrzi, hlavne nech ta to bavi a jazdis, druhym rokom sa urcite este ohodne zlepsis
robil som len ten bikejoring pár rokov, ale to som najazdil len okolo 500km ročne + v zime bežkovanie, keď boli podmienky a sem tam lyžovanie, ale všetko to bolo v len takej rekreačnej rovine.. každopádne na tom MTB som chytil taký slušný základ, na ktorý sa dobre nadviazalo.. aj vzhľadom k tomu, že sú tu pomerne výživné kopce, takže nejakú silu som do nôh nabral + mám pomerne fyzicky aktívnu prácu a bývať na dedine je tiež dobrá posilňovňa (snehy, sená..atď. ) hej, po zime som mal aj 74, teraz už mám len 64kg.
tak to si bol ty:) to si spomínam na tom blesku, že mi bolo dobre, že mi niekto udáva tempo, ale potom som sa cítil, že môžem ísť aj rýchlejšie. to bol vtedy môj prvý pretek na cestnom..
ďakujem za podporu
Bikejoring je pecka, ale všetko záleží na tom, akého máš psa, keď Ti pes nejde, môžeš sa aj potrhať... (a na pleci ho niesť nesmieš ) Keby si to chcel vidieť naživo, prelez Šturec a cez víkend je v Mošovciach Slovenský pohár..... Prípadne (ale to už bude asi na cestu zima) 8. - 9. 11. budeme aj pod Revišťom, to máš na skok....
mal som nemeckého krátkosrstého stavača, ten vedel dobre potiahnuť, ale od toho ako ťahajú profi psi cvičené za týmto účelom mal ešte ďaleko, teraz mám tú fenu tiež NKS a tá akonáhle zacíti len náznak toho že sa lano šponuje, tak poľaví.. jednoducho tá poľovnícka výchova čo dostávala predtým nepustí, lebo bola naučená chodiť pri nohe, ale tak ešte sa to stále môže naučiť, úplne by mi stačilo aj keby neťahala a išla aspoň tak predomnou, že by držala natiahnuté lano, lebo takto si ho furt musím strážiť, aby som ho nenamotal.
Na skok to moc nemám, ale porozmýšľam o tom
Myslel som skôr na donnyho Ten má napísaný Zvolenský okres, tak by to mal na skok, ak by to chcel vidieť, Ty to predsa poznáš Ja mám na cannicross (ten mám predsa len radšej) haskáča, ale na bikejoring a skijoring mám ESP (európsky saňový pes), tie boli vyšľachtené práve kvôli týmto športom, haskáči sú pomalší a keď to chcú dostať na olympiádu, musí to byť atraktívne a rýchle, takže teraz sa na MS idú všetci pozabíjať, tak to tam lieta Pleskáči (ESP) majú tú výhodu, že ich ťahanie proste baví, potrebujú to, a keď si pár dní nepotiahnu, tak sú doslovne chorí...
jáj tak, ja že si to myslel na mňa nech sa pozriem ako to vyzerá na profi závode, lebo predsa len ja to poznám tak ako som sa to sám naučil.. tak veru hentie plemená to majú aj v génoch to ťahanie.. inak keď som sa tu registroval, tak som aj založil tému o bikejoringu, tak by sme mohli presmerovať túto diskusiu tam, nech sme neni mimo témy. http://forum.mtbiker.sk/o-hocicom/bikejoring-t34363.html
Dnes mozno posledny velky svih tejto sezony; darmo, dni sa neznesitelne skracuju a teplota klesa. Ale som vdacny za takuto prijemnu jesen.
Zvolen - Lucenec - Levice - Zvolen. Vsetko fajn, len jedna kardinalna chyba - vykaslal som sa na Aladina, nepozrel som ako ma fukat a tak som bojoval s tym neviditelnym zato krutym superom od Lucenca skoro az po Tlmace. Este ze ten kraj az tak nepoznam tak som len pozeral co to tu mame. A teda ze pekny kraj, ako vsade
Hmm, buduci rok dam vediet dopredu. Usek ZV-LC bol na moje pocudovanie celkom v pohode. Hlavne od Krivana to bolo takmer prazdne. Cudoval som sa a tesil.
dnes sme dali s Matvejom Vieden plus vrch Kahlenberg hned vedla, cca 185 km plus minus. Ale som vydrncany teda riadne, isiel som to na ziletke a ti co to poznaju, tak vedia, ze trasa do Viedne je bud sotolinova, alebo vacsinou z dost nekvalitneho asfaltu. A na ten Kahlenberg vedie zase cesta z dlazobnych kociek, aj nahor aj nadol ani som si necitil ruky v zjazde
inak je Vieden dost bike-friendly, najma na pobrezi Dunaja a hlavne na Donau Insel, co je vlastne jedna obrovska rekreacna oblast v srdci mesta.
len ked to nabuduce budem chciet zopakovat, tak je lepsie tam ist radsej po okreskach, a nie po tej nekvalitnej "cyklotrase".
fotky: post879659.html#p879659
tak nech ti to len vydrzi, hlavne nech ta to bavi a jazdis, druhym rokom sa urcite este ohodne zlepsis
Môže to tak byť, ale nemusí, je to dosť individuálne, ale ja tiež každému prajem, nech sa mu darí a nech sa v tomto prípade kolesá krútia rýchlejšie ako včera ... Niekto má vysoký základ a veľmi sa už nezlepší, niekto ide z nižšej úrovne, ale môže sa zlepšovať dlhodobo a stabilne. Viď napr. majster sveta v skoku do výšky z roku 2011, či kedy to? Bahamčan, čo nemal páru o atletike, pripravoval sa na to špecializovane 6 mesiacov. Dosiahol tam svoj strop a odvtedy, čo sa už dlhodobejšie venoval skoku do výšky, sa už nikdy nezlepšil A V každom prípade, kým sa tým človek neživí a robí to pre vlastný dobrý pocit je to, čo som napísal, úplne bezpredmetné No je pravda, že cieleným tréningom by sa zlepšenie malo dostaviť prakticky určite. Len nikto nevie teraz povedať, aké výrazné to zlepšenie bude
Trošku závidím, čo ste tento víkend ešte čo to pochodili, ja som sa na bike už nedostal... včera 11 hodín zavretý v telocvični a dnes ešte ďalšie 3. A to som bol už v takom stave, že už sa mi ani nikam nechcelo ísť dnes aj napriek tomu, že počasie praje. Uvidíme dokedy, potešilo by ma, keby to ešte mesiac ako tak vydržalo
je to recht ako pises, bol som na 1dnom treningu co organizuje bratislavska tabata , ze nech mam prehlad ako sa to robi a uz to riesim vo vlastnej rezii doma. zaklad som sa naucil a to mi stacilo, ostatne spravia videa na youtube
Bikejoring skús interval Tabata a mal by si sa dostať bližšie k svojej maximálke...najlepšie na rovine proti vetru alebo do pozvoľného stúpania...pri cca štrvtom šprinte budeš síce nadávať, ale treba to dokončiť
ak nevieš čo je tabata interval, tak len v skratke: osem 20-sekundových šprintov na maximum s 10-sekundovým poľavením v priebehu 4 minút...najlepšie zaradiť tak 3-4 tabata intervaly za tréning- za hodinku si hotový (rátam s 15 minútovýmľahkým rozjazdením a vyjazdením a 4-minútovými ľahkými fázami medzi intervalmi
viac aj tu: http://britishcyclesport.com/2013/training/tabata-intervals/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Možno sa prejavuje "choroba" množstva našich športovcov (nielen cyklistov), tzv. "fazóna po sezóne"
Kolky by si bol s tym casom?mal by si pouvazovat o systematickej priprave.mas zrejme solidne bunky
a mam pocit, ze na svatojurskom blesku si startoval hned za mnou, si ma pomerne rychlo dobehol, potom siel za mnou, z coho som bol na vetvy, bo to nemam rad, som myslel, ze ma obehnes a aspon sa zavesim, ale ty si potom tak vystartoval, ze som sa nestihol ani zdvihnut zo sedla
tak to si bol ty:) to si spomínam na tom blesku, že mi bolo dobre, že mi niekto udáva tempo, ale potom som sa cítil, že môžem ísť aj rýchlejšie. to bol vtedy môj prvý pretek na cestnom..
ďakujem za podporu
Na skok to moc nemám, ale porozmýšľam o tom
Zvolen - Lucenec - Levice - Zvolen. Vsetko fajn, len jedna kardinalna chyba - vykaslal som sa na Aladina, nepozrel som ako ma fukat a tak som bojoval s tym neviditelnym zato krutym superom od Lucenca skoro az po Tlmace. Este ze ten kraj az tak nepoznam tak som len pozeral co to tu mame. A teda ze pekny kraj, ako vsade
inak je Vieden dost bike-friendly, najma na pobrezi Dunaja a hlavne na Donau Insel, co je vlastne jedna obrovska rekreacna oblast v srdci mesta.
len ked to nabuduce budem chciet zopakovat, tak je lepsie tam ist radsej po okreskach, a nie po tej nekvalitnej "cyklotrase".
fotky: post879659.html#p879659
Môže to tak byť, ale nemusí, je to dosť individuálne, ale ja tiež každému prajem, nech sa mu darí a nech sa v tomto prípade kolesá krútia rýchlejšie ako včera
Trošku závidím, čo ste tento víkend ešte čo to pochodili, ja som sa na bike už nedostal... včera 11 hodín zavretý v telocvični a dnes ešte ďalšie 3. A to som bol už v takom stave, že už sa mi ani nikam nechcelo ísť dnes aj napriek tomu, že počasie praje. Uvidíme dokedy, potešilo by ma, keby to ešte mesiac ako tak vydržalo
ak nevieš čo je tabata interval, tak len v skratke: osem 20-sekundových šprintov na maximum s 10-sekundovým poľavením v priebehu 4 minút...najlepšie zaradiť tak 3-4 tabata intervaly za tréning- za hodinku si hotový (rátam s 15 minútovýmľahkým rozjazdením a vyjazdením a 4-minútovými ľahkými fázami medzi intervalmi
viac aj tu: http://britishcyclesport.com/2013/training/tabata-intervals/