Apropo, ake su nazory na retaze so samo maznou konstrukciou ?
Zatial skusenost len s jednou .. jazdena v podstate cistom prostredi .. nutne mazat, inac desne chrcala .. predpokladam, ze ako aj tato co mam su ostatne tiez "samomazne" .. teda, ze sa sami nemazu, len maju ocko alebo ten cap, ci co to je s materialu, co je viac klzny .. len marketing to skvostne nazyva samomazna.
...Prave ak ste niekedy na spojku pouzili hrubu silu (klieste a pod.) tak ste ju tym vlastne poskodili a potom sa moze rozpojit pocas jazdy pri otrasoch. Pri spravnom pouzivani je minimalna sanca, ze by sa spojka samovolne rozpojila pocas jazdy...
Aj nepoškodená sa môže rozpojiť sama od seba, len musí nastať správna zhoda okolností
Apropo, ani nová spojka nemusí ísť len tak ľahko spojiť, už 2x sa mi pri SRAM-ke stalo, že jej bolo treba pomôcť rozjazdením.
Dakujem za rady. Kazdopadne som trochu rozpacity. 1) spojka sram 8sp funguje presne ako ste popisali - lahucko open/close 2) spojku sram 10sp aj pri pouziti daneho postupu nemozno v ziadnom pripade zavriet a otvorit len pouzitim prstov 3) spojku bbb 10 sp zavriem a aj otvorim, ale je potrebne pouzit vacsiu silu, kazdopadne jednou rukou to urcite nejde . Takze nie je asi spojka ako spojka.
Je mi jasne, ze kazda retaz potrebuje mazanie, len som bol zvedavy v com ma mat vyhodu "samomazna retaz".
Ludia...nosíte rychlospojky aj na cestakoch?? Mam cestny bike na 105 s trojprevodnikom, retaz je tam shimano 105 CN-5600. Musim si poriadne vycistit presmykac a bolo by vhodne rozpojit retaz...Rozpojit je veelmi jednoduche, len spojit je trosku horsie ( minule som sa na MTB biku snazil znitovat retaz.//radsej som kupil daku rychlospojku, myslim ze teraz nastane tiez ten isty pripad ). Nepoznam cloveka co nosi rychlospojku na cestnom bicykli...Je daky dovod preco sa nenosia?...A aka rychlospojka by pasovala na tu moju retaz shimano 105 CN-5600??
sramacka spojka ani mne nejde rozopnut bez pouzitia naradia.
narychlo som potreboval nedavno spojku a kupil som yaban. ta zasa ide bez pouzitia naradia. uplne zlahka len rukami. az mam z toho zly pocit
Ked tak nad tym rozmyslam.. Ono asi aj bohato staci ak ju rozopnem doma koli cisteniu. Tam naradie je. V terene nemyslim ze ju budem potrebovat rozopinat.
9sp spojka Sram na 10sp retazi Shimano CN-HG 74 funguje, len som musel doladit presmykac, lebo na najtazsom prevode sa on spojka suchala. Starsie spojky Sram Powerlink sa daju rozobrat len rukami, novsie Powerlock niesu urcene na rozoberanie. Ja som to vyriesil kupou 10sp spojky KMC, ktora sa da demontovat bez nastrojov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zatial skusenost len s jednou .. jazdena v podstate cistom prostredi .. nutne mazat, inac desne chrcala
Ale niekde som sem uz pisal, ze "samomazna" retaz moze mat vyznam v kombinacii so spravnym voskom (http://www.whitelightningco.com/products/index.htm) - mensie chytanie bordelu a vyssia vydrz na jedno namazanie.
Aj nepoškodená sa môže rozpojiť sama od seba, len musí nastať správna zhoda okolností
Apropo, ani nová spojka nemusí ísť len tak ľahko spojiť, už 2x sa mi pri SRAM-ke stalo, že jej bolo treba pomôcť rozjazdením.
Je mi jasne, ze kazda retaz potrebuje mazanie, len som bol zvedavy v com ma mat vyhodu "samomazna retaz".
http://www.koloshop.sk/retezy-spojky-a-nyty-251/KMC-CL-562-R-10-speed-rychlospojka-(2ks).html
http://www.koloshop.sk/retezy-spojky-a-nyty-251/Sram-PowerLock-rychlospojka-10-rychlosti.html
savings SRAM PowerLock rýchlospojka, 10-rýchl., čierna
2,89 € savings
MOC 6,09 €narychlo som potreboval nedavno spojku a kupil som yaban. ta zasa ide bez pouzitia naradia. uplne zlahka len rukami. az mam z toho zly pocit