Informujem sa ci by sa nasiel nejaky clovek ktory by sa nechal nahovorit na neoficialny xc maratonik po zoborskych cestach, trasa a ostatne by sme dohodli, navrhi, piste som zvedavy....
Pre info: Obídenie Lysca sa skomplikovalo. Na vrchole lesnej asfaltky ma zastavila želená brána. Je tam kusisko lesa ohradené plotom. Nápis súkromný pozemok. Miesto vyznačené červeným krížikom.
Náhradná trasa za veľa nestojí. je to kvalitná asfaltka po poliach. Vyznačil som ju bodkovane.
Treba si kúpiť rotopéd. Vo vlastnom byte možno bykovať bez obmedzení.
Au, au .. toto bude dobra vyzva pre domacich .. ja by som povedal, ze asi kdekolvek Tam sa da jazdit a jazdit .. ale pozor ! Len po Skycov. Dalej uz su
Z tých fotiek nie som moc múdrejší.
Existuje nejaká centrálna mapa trás s ich popisom?
Perfektne to majú spravené napr. v okrese Kežmarok. V meste (pri OD Tesco) centrálna mapa s popisom trás. Množstvo cyklistických odpočívadiel s mapami. Tlačená mapa sa dá zadovážiť zadarmo na informačných strediskách. K trasám sú info na webe: http://www.mountainbiking.sk/zoznam-cyklotras
Nuž, ale ako sa po príchode do NR zorientujú nie domáci?
Máme tu už dva roky značené cyklotrasy z Klokočiny (VITIS). Info o nich je takmer nulové a samozrejme následne aj ich využívanie.
Perfektne to majú spravené napr. v okrese Kežmarok. V meste (pri OD Tesco) centrálna mapa s popisom trás. Množstvo cyklistických odpočívadiel s mapami. Tlačená mapa sa dá zadovážiť zadarmo na informačných strediskách. K trasám sú info na webe: http://www.mountainbiking.sk/zoznam-cyklotras
Áno, to je pravda, chýba to a my to vieme. ALE! Mountainbiking pracuje s hotovým produktom, trasy majú hotové a najbližšie roky sa plánujú iba drobné zmeny. Naopak NR je na začiatku a do konca roku 2012 bolo v kraji iba 150 km značených cykloturistických trás, aj to iba v oblasti TO a Dunaja. Viac sa to rozbehlo v minulom roku, kedy sa začalo vo väčšom mapovať, legalizovať a značiť. Mapa je teda v pláne na budúci rok. Tento rok by nemala zmysel, keďže už na rok pribudne ďalších cca. 250 k trás. Aby sme zbytočne nevyhadzovali peniaze. Ale vieme, že to chýba. Samozrejme ešte je problémom aj to, že keď si spravia nejaké lokálne trasy niekde a nikomu nedajú vedieť. My totiž nemôžeme vedieť o všetkom a na pátranie nemáme peniaze.
Takisto by sme radi pokračovali v našom projekte cykloportálov a urobili i ten v NR kraji. Zatiaľ funguje ZA, TN a spustili sme TT.
Dnes som študoval smerovú tabuľu pri Liečebáku. Zistil som, že môžem ísť na drážovský kostolík a na Penhýbel (tuším 76 km, čo je až pod Vtáčnikom)
Ak sa chcem dostať na Zobor (čo je spravidla cieľom mnohých bikerov, ktorí k tomu účelu do NR prišli) zo smerovej tabule veru nezistím.
Prepáč "misto", Ja si vašu snahu a prácu vážim. Moja kritika smeruje k tomu, aby nevychádzali nazmar.
P.S. Ak by bol pracovný záujem o GPS záznamy z trás zjazdných s bikom v lokalite Zobor a Tríbeč, viem poskytnúť. (aj na mapovom podklade)
Chapem. Znacenie vsak realizujeme v zmysle STN a zasad znacenia, ktore praktizujeme v ramci celeho slovenska, najma aby znacenie nebolo vsade ine. Navyse STN je pre nas zavazna. Horny udaj vzdy popisuje najblizsi ciel, resp. najblizsi vyznamny ciel. A spodny udaj vzdy ukazuje, kde trasa konci. Samozrejme by k trasam vzdy mali byt mapy, aby to co pisem malo zmysel. Ver mi, ze keby slo vsetko tak akoby sme chceli, tak znacenie by vyzeralo uplne inak.
Co sa tyka gps, tak kludne posli, podkladov vsak uz mam dost vela a rad by som zvolal nejake stretnutie cez zimu s bikermi, co tam realne jazdia. Pretoze nie je v nasich silach vyznacit vsetko a ani to nema zmysel. Navrhli sme a zlegalizovali zakladnu siet ku ktorej by sme radi pridali dalsie trasy, ktore su v terene realne vyuzivane. A zahrnuli do legalizacie v roku 2015.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Náhradná trasa za veľa nestojí. je to kvalitná asfaltka po poliach. Vyznačil som ju bodkovane.
Treba si kúpiť rotopéd. Vo vlastnom byte možno bykovať bez obmedzení.
http://www.mtbiker.sk/sukromneAkcie/2014/68/jesenne-mtb-sustredenie.html
Ak sa chce niekto pridať, kľudne píšte volajte majlujte
co keby si si prelistoval toto forum trosku dozadu? myslim ze vsetko potrebne tu najdes....
Máme tu už dva roky značené cyklotrasy z Klokočiny (VITIS). Info o nich je takmer nulové a samozrejme následne aj ich využívanie.
Áno, to je pravda, chýba to a my to vieme. ALE! Mountainbiking pracuje s hotovým produktom, trasy majú hotové a najbližšie roky sa plánujú iba drobné zmeny. Naopak NR je na začiatku a do konca roku 2012 bolo v kraji iba 150 km značených cykloturistických trás, aj to iba v oblasti TO a Dunaja. Viac sa to rozbehlo v minulom roku, kedy sa začalo vo väčšom mapovať, legalizovať a značiť. Mapa je teda v pláne na budúci rok. Tento rok by nemala zmysel, keďže už na rok pribudne ďalších cca. 250 k trás. Aby sme zbytočne nevyhadzovali peniaze. Ale vieme, že to chýba. Samozrejme ešte je problémom aj to, že keď si spravia nejaké lokálne trasy niekde a nikomu nedajú vedieť. My totiž nemôžeme vedieť o všetkom a na pátranie nemáme peniaze.
Takisto by sme radi pokračovali v našom projekte cykloportálov a urobili i ten v NR kraji. Zatiaľ funguje ZA, TN a spustili sme TT.
Ak sa chcem dostať na Zobor (čo je spravidla cieľom mnohých bikerov, ktorí k tomu účelu do NR prišli) zo smerovej tabule veru nezistím.
Prepáč "misto", Ja si vašu snahu a prácu vážim. Moja kritika smeruje k tomu, aby nevychádzali nazmar.
P.S. Ak by bol pracovný záujem o GPS záznamy z trás zjazdných s bikom v lokalite Zobor a Tríbeč, viem poskytnúť. (aj na mapovom podklade)
Co sa tyka gps, tak kludne posli, podkladov vsak uz mam dost vela a rad by som zvolal nejake stretnutie cez zimu s bikermi, co tam realne jazdia. Pretoze nie je v nasich silach vyznacit vsetko a ani to nema zmysel. Navrhli sme a zlegalizovali zakladnu siet ku ktorej by sme radi pridali dalsie trasy, ktore su v terene realne vyuzivane. A zahrnuli do legalizacie v roku 2015.
Poznáme detailne miestny terén a jeho praktickú využiteľnosť pre bikerov. (ten terén si zavše aj upravíme)
Ak ťa niečo z týchto trás zaujme, daj vedieť. Sú to všetko trasy jazditeľné v sedle. http://mtb.waymarkedtrails.org/cs/?zoom=12&lat=48.44958&lon=18.39377&hill=0&base=0.995&route=0.985