ahojte, v tomto odvetvi komponentov sa vobec nevyznam, preto by som si radsej chcel nechat poradit. Potreboval by som spolahlivy cyklocomputer, ktory by zaznamenaval:
- rychlost
- prejdene km
- nadmorsku vysku(stacilo by max min), ale keby zaznamenal aj profil bolo by ok
- a mozno aj sklon terenu
dajte nejake typy, ani nie uplne lacne a ani uplne drahe
dik
Zdravím vás, vyberám nové tacho, neviem čo všetko možné je na trhu, chcel by som už niečo málo lepšejšie, mám zopár veci ktoré tam proste chcem mať:) a to teplomer, výškomer a aby bol bezdrôtový. Samozrejme okrem iných samozrejmostí ako sú max rýchlosť aatď. Zatial som našiel :https://www.mall.sk/tachometre/sigma-s-bc-1412-sts-alti . Nič inšie som nenašiel, viete o niečom? Moj strop 60 €
NO ak planujes dobuducna nejake vykonne svietidlo na bike typu solarstorm, tak by bolo dobre premyslat nad tachometrom, co ma digitalny prenos signalu zo senzorov do tachacu...Analogove tachometre totizto su tymito svetlami rusene a potom su nepouzitelne.....Ale ked nechces ziadne svetlo a jazdit za tmy, tak povazuj moj prispevok za pasé..To len tak pre info pre teba, aby si to mal na pamati.
Ďakujem za rady:) po tme jazdievam, solarstorm vlastním ale nosievam ho na prilbe. pulsmeter naozaj nechcem, to mi skor bude vadit, podobne ako porovnávanie max a priem. rýchlosti, bude to niečo cez čo sa budem otravne musieť preklikať. v čom je ten M6 WL lepší?
no ja mam pocit ze moj solarstorm by moj tachac ciclosport CM 4.2 rusil , aj keby bolo svetlo na hlave....Najblizsie ja osobne kupujem daco s digitalnym prenosom signalu.
...zdravim chalani...chcem sa opytat, mam CC Sigmu BC 16.12 STS a teraz ked je uz chladnejsie mi zacala blbnut....vsimol som si ze ked je teplota zhruba menej ako 12 - 11°C tak meria prerusovane...chvilu meria chvilu nie...a ked je uz menej ako 10°C tak uz nemeria vobec, blika 0...je to tou nizkou teplotou predpokladam? robilo by to aj na kablikovej verzii? vdaka za odpovede
...zdravim chalani...chcem sa opytat, mam CC Sigmu BC 16.12 STS a teraz ked je uz chladnejsie mi zacala blbnut....vsimol som si ze ked je teplota zhruba menej ako 12 - 11°C tak meria prerusovane...chvilu meria chvilu nie...a ked je uz menej ako 10°C tak uz nemeria vobec, blika 0...je to tou nizkou teplotou predpokladam? robilo by to aj na kablikovej verzii? vdaka za odpovede
Ja mám tiež tento model. No musím povedať, že som takýto problém ešte nemal (teda pozorovaný pri takejto teplote - asi to bude tým, že som pri takejto teplote ešte nejazdil ).
Stalo sa mi však, že na jednom výjazde, keď sme museli asi na 15 min. zastaviť kvôli oprave kamarátovho bicykla, som po nasadnutí zistil, že mi zmizol údaj o aktuálne prejdenej vzdialenosti - resp. začínal som od nuly.
Zdravim
Mate skusenosti s modelom Sigma Rox 6.0. Co som cital o tomto modeli, tak podporuje ulozenie iba jedneho logu. Ak chcem zacat novy tak je potrebne vymazat stary. Aka je presnost vyskomeru?
Ja som z mojim BC 16.12 STS tiež žiaden problem nemal ani pri 0°C použivam na 2 bajkoch...a bateriu si to odomna poprosilo o vymenu už po polroku použivania (prijmač)
Vlado stáva sa to aj mne , dokonca mi blika nula a neráta vôbec nič mal som už 3x Sigmu na každej niečo blblo momentálne mám 16,12 Sts tiež blbne
...no presne ako pises...aj mne to robi...blika nula a nerata alebo uz mi pisalo asi 2-3x ze transport...ked bolo minule tak chladnejsie ratalo to v pohode, potom nie...teraz sa to ustalilo a rata to...ktovi co je za tym...kurde
Ja som si zakúpil momentálne sigmu 14.12 a s funkciami spokojnosť, výskomer ešte neotestovaný poriadne ale mám jeden problém a to je podsvietenie, zapnem ho stlačením dvoch tlačidiel a napíše "Light ON" ale je to vlastne iba zapnutie podsvietenia na pár sekúnd pri stlačení nejakého tlačidla, je možné zapnúť osvetlenie permanente ked idem v noci aby mi svietilo neustále? Mal som čínsky tachometer za doslova pár eur pri ktorom som pri jazde stlačil tlačidlo na pár sekúnd a svietil mi celú dobu jazdy a kedže jazdím často v noci tak som chcel cyklopočítač s podsvietenim a dúfam že to len neviem zapnúť aby to svietilo neustále lebo ak by som to mal v noci zakaždým stláčať ked potrebujem niečo vidieť na tacho tak sklamanie...
Chápem že je to kvôli šetreniu batérie ale ked mi v činskom tachu ide baterka stále a odhadom mi tachometer počas jázd v noci svietil už asi okolo 15 hodín jazdy a to nepočítam hodiny ktoré nesvietil...čiže tá batéria zas nemá tak slabú výdrž
No nič troška ma to sklamalo, ale tachometer je na druhú stranu perfektný...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
NO ak planujes dobuducna nejake vykonne svietidlo na bike typu solarstorm, tak by bolo dobre premyslat nad tachometrom, co ma digitalny prenos signalu zo senzorov do tachacu...Analogove tachometre totizto su tymito svetlami rusene a potom su nepouzitelne.....Ale ked nechces ziadne svetlo a jazdit za tmy, tak povazuj moj prispevok za pasé..To len tak pre info pre teba, aby si to mal na pamati.
Ja mám tiež tento model. No musím povedať, že som takýto problém ešte nemal (teda pozorovaný pri takejto teplote - asi to bude tým, že som pri takejto teplote ešte nejazdil
Stalo sa mi však, že na jednom výjazde, keď sme museli asi na 15 min. zastaviť kvôli oprave kamarátovho bicykla, som po nasadnutí zistil, že mi zmizol údaj o aktuálne prejdenej vzdialenosti - resp. začínal som od nuly.
Mate skusenosti s modelom Sigma Rox 6.0. Co som cital o tomto modeli, tak podporuje ulozenie iba jedneho logu. Ak chcem zacat novy tak je potrebne vymazat stary. Aka je presnost vyskomeru?
Prečo si sa rozhodol znova pre Sigmu, keď si mal už 2x s nimi zlé skúsenosti?
Ja som inak s touto zatiaľ spokojný.
...no presne ako pises...aj mne to robi...blika nula a nerata alebo uz mi pisalo asi 2-3x ze transport...ked bolo minule tak chladnejsie ratalo to v pohode, potom nie...teraz sa to ustalilo a rata to...ktovi co je za tym...kurde
No nič troška ma to sklamalo, ale tachometer je na druhú stranu perfektný...