JoKo: Asi myslíš "Pridaj výjazd", nuž, je to konzistentné so zbytkom stránky, ale je pravda, že napr. "Ulož výjazd" by znelo intuitívnejšie. Skúsime s tým niečo urobiť. Inak vďaka za ocenenie noviniek :-) zatiaľ sme ich uvidieli radšej len v tichosti, ešte testujeme resp. dolaďujeme.

GaliPe54: Určite sa nezabudlo, v zozname úloh má svoje viditeľné miesto, no žial ešte naň nedošlo.
21.11.2014 - 09:52:06
00
Ano, pomýlil som sa... Alzheimer začína vyhrávať!
21.11.2014 - 21:14:17
00
Po otestovaní a odladení noviniek dovoľte oficiálne uvedenie posledných zmien, aj keď zrovna tieto sú jedny z menej prehliadnuteľných... :-D A síce: v nadväznosti na posledný prieskum medzi používateľmi, ale aj námety v tejto téme (bimjeam, vikino1) sme presunuli Výjazdy zo sekcie Bikeri do horného menu ako samostatnú položku. Okrem tejto zmeny v navigácií, ku ktorej sa ešte vrátim, pribudol hlavne nový obsah sekcie, viď http://www.mtbiker.sk/vyjazdy, prípadne screenshot v prílohe.

Po novom má domovská stránka sekcie nasledujúce nové funkcie:

1. Rýchly prehľad vlastnej aktivity: po prihlásení v ňom nájdete "dashboard", ktorý graficky sumarizuje poslednú aktivitu a porovnáva krátkodobý (30-dňový) a dlhodobý (trojmesačný) priemer aktivity.

2. Vybrané výjazdy používateľov: sú miestom pre rýchlu prezentáciu výjazdov, ktoré veríme, že stoja za pozornosť a to či už destináciou, samotnou trasou, náročnosťou, kvalitou dokumentácie, alebo napríklad aj kvalitnou diskusiou (nie nutne intelektuálnou ;-)) pod výjazdom. Jednoducho snažíme sa všimnúť si a zvýrazniť čímkoľvek zaujímavé výjazdy. Ak (by) sme na niektorý výjazd zabudli - oceníme ak nám to pripomeniete - na stránke konkrétneho výjazdu nájdete tlačítko "Doporučiť medzi vybrané výjazdy". Len pre zaujímavosť, cieľom tejto aktivity je, okrem prezentácie výnimočných výjazdov, naučiť sa ich strojovo rozpoznávať. Ďalšia diskusia na túto tému je viac ako vítaná... :-)

3. Posledné výjazdy na mape: zobrazujú posledne uložené výjazdy pohromade na jednej mape. Samozrejme sa tam zobrazujú len výjazdy, ktoré majú čitateľný GPS tracklog.

4. Posledné výjazdy: naopak zhŕňajú úplne všetky posledne uložené výjazdy a odkazom pod tabuľkou je možné prepracovať sa ku kompletnému zoznamu. Myslíme si, že najväčší význam bude mať táto tabuľka pre používateľov, ktorí jazdia v teamoch a môžu si v tabuľke nechať zobrazovať len svojich teamových kolegov pomocou nastavenia v pravom menu (Zobrazovať len teamové výjazdy).

5. Najaktívnejší bikeri: pre súťažívých, alebo len tak pre zaujímavosť, sumarizujú aktivitu používateľov za posledných 30 dní. Znovu, tejto funkcii pridáva ďalší rozmer možnosť obmedziť ju len na teamových kolegov ako v predchádzajúcom bode.

Nachvíľu sa vrátim ešte k navigácií - už prezentované výjazdy a rebríčky nájdete pod hlavným menu "Výjazdy" spolu so súkromnými akciami, ktoré sa naopak z hlavného menu presunuli do kalendára a k výjazdom a v budúcnosti sa tešíme na ich užšiu integráciu. Zostávajúce sekcie - bikerov a teamy nájdete pod hlavným menu "Bikeri".

A v neposlednom rade prišli výjazdy ešte k jednej, aj keď menej zásadnej, zmene - konečne sme prepísali "závod" na spisovné "preteky" :-) a týmto ešte raz vďaka za opravu, rootovi.

PS: pretek->preteky zľahka poopravené 22:33 :-D

Prílohy:

vyjazdy-homepage.jpg
vyjazdy-homepage.jpg 753.56 KiB thumb_up0thumb_down

25.11.2014 - 21:13:39
02
stynk, ďakujeme! Už sme si všimli. Chválime ťa za tvoj počin. No nezaspi na vavrínoch. Ešte tam máš nejaké resty.
25.11.2014 - 22:55:42
00
Stynk, štatistika výkonu (posledný graf) je "paráda". K dokonalosti mu však ešte kúsoček chýba. Po nájdení myšou na graf ukazuje hodiny jazdy (mesačné). Keby že tak ešte ukazoval aj prejdené kilometre (mesačné). To by teda srdcia bikerov iste potešilo!
26.11.2014 - 21:11:39
01
Za túto vychytávku som tu už v minulosti loboval tiež, ale moje prosby neboli vyslyšané.
26.11.2014 - 21:59:45
00
Co tak prepojenie cez API Stravy, Endomonda ci Sports-Trackera?
27.11.2014 - 12:43:56
00
GaliPe54: je to tak, ako píše bimjeam, no žiaľ zatiaľ sa nepodarilo, ale myslím(e) na to.

hojko: Rozhodne je to v pláne. Už sme to aj na fóre (v tejto téme) preberali.
27.11.2014 - 15:55:53
01
pocujte MTBiker team nedalo by sa nejak inplementovat tapirik na vyjazdy sem ? nechce sa mi to tam davat manualne :D
dik
10.12.2014 - 13:03:16
00
Henry33: súhlas, určite dalo a aj keď to nie je úplne triviálne, tak v duchu volebného hesla "nikto vám nenaprogramuje to, čo vám my vieme sľúbiť" sľubujem, že dávkový resp. automatický import/export bude...
12.12.2014 - 17:23:37
00
Škoda že ste sa nepustili do menej farbičkového GUI. Ja som prestal svoje výjazdy ukladať pretože ma nebavilo skrolovať asi kilometer dolu kým som naťukal resp. naklikal tých 10 údajov k výjazdu. Na starom TRM to bolo celé kompaktnejšie čo mi vyhovovalo ooooveľa viac ako moderné "touch" prostredie. Ale nejaký jednoduchý CSV import by ste možno boli schopní dorobiť (myslím to tak že by ste nad tým nestrávili zbytočne veľa hodín).
12.12.2014 - 17:34:19
00
kiri: Ak máš CSV s dátami, tak ho pošli, prosím. Jednorázový import by sa dal spraviť relatívne rýchlo v rámci prípravy poctivejšieho synchronizačného nástroja, ktorý okrem INSERTovania musí vedieť aj UPDATE a DELETE... Plus maličkosť v podobe validácie / dočistenia údajov, čo ale u teba zrovna problém myslím nebude. :-)

Inak osobne s tebou musím súhlasiť v preferencii minimalistického ovládania, a la staré TRM, ale responzívny web má veľa iných výhod. No každopádne myslím, že tie sa tieto veci úplne nevylučujú a verím, že sa s aktuálnou podobou podarí ešte pohnúť ďalej v racionalizácii grafického prostredia a ovládateľnosťou formulára bez klikania, klávesnicou, ako sme sa už dávnejšie aj tu bavili.
12.12.2014 - 18:09:16
00
Ja mám údaje takto, ale samozrejme viem sa prispôsobiť akejkoľvek štruktúre, aj tak si budem musieť dorobiť export z XLS. Ešte mi tam chýba: typ výjazdu, čas začiatku, team a rozdelenie terénu a počasia - toto v denníku nevediem no nie je to už toľko doklikať manuálne. resp. typ výjazdu, team a bike by som si vedel predstaviť formou indexu v CSV [1-8].

Moja evidencia: Bike;Vzdialenosť;ČistýČas;MaxRýchlosť;NastúpanéM;NaklesanéM;MinHR;MaxHR;AvgHR;SpotrebaKCAL;AvgKadencia;MaxKadencia;PriemernáTeplota;NázovVýjazdu;Poznámka

Ďakujem za reakciu :-) tá validácia údajov bude nevyhnutná ak to má byť import pre verejnosť (ja si to očistiť zvládnem).
12.12.2014 - 18:26:43
00
Nakoniec sme po krátkej súkromnej diskusii s kirim rozbehli veľmi jednoduché REST API na automatizovaný zápis výjazdov. Niečo v zmysle toho, čo aj randy pred časom písal.

Ukážkový skript je k dispozícií na http://pastebin.com/DaSdrGNQ. Jedná sa o PHP implementáciu, ale URL (riadok č. 27) a štruktúra vstupných dát (riadky 29-65) su samozrejme všeobecné.

Zatiaľ je API v testovacej prevádzke a kto by mal záujem zapojiť sa, obratom pošlem vlastný API kľúč. Inak v pláne podpora ďalších endpointov na prácu s výjazdami a taktiež automatické generovanie kľúčov.
22.12.2014 - 12:25:58
00
Zdravím, bolo by možné spraviť jednorázový export všetkých mojich výjazdov (aj doplnkovej aktivity) do nejakého súboru? Prípadne ako je to s exportom výjazdov do dátových súborov? Potrebujem to pre import do iného nástroja evidencie výjazdov. Ďakujem.
03.01.2015 - 16:32:16
01
keyboard_arrow_up