urcite XTR o dakolko rad vyssie nez LX, a k tym "archelogickym vykopavkam", Vcka su voela lahsie co uvita vela jazdcou a ked uz, mechanicke kotuce su nahovno lebo treba vela udrzby, ked tak tak hydrauliku
Mýliť sa je ľudské Ani zďaleka nedosahujú niektoré hydr. brzdy úroveň V-čiek a teraz nemám na mysli systém ktorým pracujú. O cene by sa dalo tiež polemizovať napr. V- brake AVID SD ultimate stoja cca 9 500- 10 000 Kč.
Plny suhlas, kvalitne V brejky brzdia rovnako ako niektore lacne kotucovky.
Paralelogram som videl vždy rozhasený, s vôľou ktorá spôsobovala hrkotanie a dosadanie gumičiek na ráfik s istým rozptylom ktorý sa mi nepáčil. Takže by som volil radšej klasickú jednoduchú konštrukciu V brzdy.
Tak preco to vobec shimano vyraba ked je to na ho...
akože z niektorých komentov mi tu je zle...myslím že LX a XTR sa porovnať nedaju xtr su jednoznačne najvyššia tireda....a ktým "archeologickým vykopávkam" by som dodal, že véčka používajú jazdci ktorým ide o váhu maju o dosť nižšiu váhu a tie kvalitné sa dajú porovnať aj s hydraulikami...určite nie s mechanickými
Keď si už vykopal túto tému tak musím povedať , že som mal možnosť vyskúšať Hydrauliky HAYES HF-X 9 a porovnať ich s mojimi V-Brake SHIMANO Deore v blate , daždi , suchu len som už nikde nemohol zohnať mráz a brzdia úplne rovnako ak nie lepšie "TIE V-BRAKE" a mám na nich gumičky LONGUS
cc, len si nefandi, skusil si nejake nepodarene brzdy a chces to porovnavat? Kolkymi prstami brzdis v extrmne prudkych zjazdoch? Podla foto aspon 3 -mi.
Keby si skusil poriadne brzdy (napr code) tak by sa ti zdalo ze nic voci tomu nebrzdi.
cc, len si nefandi, skusil si nejake nepodarene brzdy a chces to porovnavat? Kolkymi prstami brzdis v extrmne prudkych zjazdoch? Podla foto aspon 3 -mi.
Keby si skusil poriadne brzdy (napr code) tak by sa ti zdalo ze nic voci tomu nebrzdi.
V zjazdoch nebrzdím a poriadne brzdy mi nikto ešte nedal ochutnať
Cody som dlhodobo nejazdil(pri vozeni po asfaltke sa zdali fajn) ale mam Juicy 7(180 a 160mm) a predtym som mal HFX9(203 a 160mm) a Avidacke vecka s KCNC packami mna ubrzdia rozhodne lepsie. Na J7 musim paku v prudsich zjazdoch drzat dvoma prstami a kedze mam malu/slabu ruku tak ju musim aj poriadne zmacknut. O HFX9 sa nejdem radsej ani vyjadrovat.
Skladam kamosovy lacny bajk. Mam tieto brzdy shimano LX s paralelogramom. Ale problem je ten, ze tá tyčka, čo ma brzdy roztahovat, ich neroztahuje. pritom som ju aj naspanoval srobkou, ale stele je to malo. prikladam foto, tam vidno, že ta tycka zastala vlastne kolmo a uz viac nechce roztahovat. Neviem ci to mam nejako zle zriadene, ale som to rozobral a dal ako ma byt.
jasne, vidla ma len 1 dierku. no a na tychto brzdach ide opacny koniec pruziny este do takeho medzi kusu a az dalsi do dierky vo vidle, ale spravil som to tak, ze na spalikoch som dal ku spaliku tensiu podlozku a ku matke hrubsiu, tym padom su brzdy viac do seba, pritom su aj tak dost od seba, tak akurat a uz to pruzi trochu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nizka vaha (absolutne najlahsie brzdy co shimano robi), nizka cena, pekny vzhlad a solidny brzdovy ucinok aj s gumickami co boli pri nich
http://www.kupkolo.cz/produkty/Komponenty-horske_29/Brzdy-vecka_30/Brzdove-celisti-Shimano-XT-BR-M770_3034.html
vdaka, vies som v tom, ze ostanem pri veckach XT 2008/ Avid SD 7
doposial ssú na biku jednoduché v-čka od ú, ale s Author 3CC gumkama
i keď uz som zvažoval aj hydrauliku, ale to je väčsia investicia ( brzdy, kolesá )
a tak pri kombinácii bŕzd XT 2008 / Avid SD 7 s pačkami Avid FR 5 dosiahnem váhovú úsporu
Plny suhlas, kvalitne V brejky brzdia rovnako ako niektore lacne kotucovky.
Ked uz kotucovky tak radsej Hydry a nie mechaniku!!
Hm Hm zvlastna tato dnesna mlades
Tak preco to vobec shimano vyraba ked je to na ho...
opat musim dodat, ze: presne taaaaaaaaaaak
ne
ne
dobrá otázka
ne
lubik: sranduješ
cauapistemi: ano
Cody som dlhodobo nejazdil(pri vozeni po asfaltke sa zdali fajn) ale mam Juicy 7(180 a 160mm) a predtym som mal HFX9(203 a 160mm) a Avidacke vecka s KCNC packami mna ubrzdia rozhodne lepsie. Na J7 musim paku v prudsich zjazdoch drzat dvoma prstami a kedze mam malu/slabu ruku tak ju musim aj poriadne zmacknut. O HFX9 sa nejdem radsej ani vyjadrovat.