to bol taký problém viesť oba rebríčky súčasne s tým, že podľa starého rebríčka by sa ešte nasadzovalo na MS a OH tak, ako to bolo spomínané v článku pri zavedení nového rebríčka??? :n: :x
26.01.2015 - 11:16:14
00
Len tak pre informáciu - do reformy špičkovej cyklistiky a snahy vytvoriť kastu najlepších formou Pro Tour (spískal to najmä Verbruggen) fungoval svetový rebríček (ranking) na obdobnom princípe, ako sa to zavádza v tomto roku. Ak sa dobre pamätám, tak sú tam drobné modifikácie.

Napr. bolo 10 jednorázových pretekov vo forme Svetového pohára, ktorý sa hodnolit zvlášť mimo rebríčka, avšak výsledky jednotlivých pretekov sa započítavali aj do rebríčka. Svetový pohár obsahoval 5 jarných klasík(napr. San Remo, Roubaix, Vlaanderen, Amstel, L-B-L, ...) 3 preteky v lete (Hamburg, San Sebastian a Zurich) a 2 na jeseň (Lombardia a Paris-Tours). Tímy TT/1 (terajšie World Tour) mali účasť zabezpečenú (max 22 tímov) plus do 25 na divokú kartu organizátora. Okrem Majstrovstiev sveta boli v rebríčku kategórie GT (Grand Tours), Svetový pohár (jednorazovky), HC (jednorázovky aj etapáky a ďalej kategórie 1 až 5 (jednorázovky a etapáky) a národné majstráky. Najprv bola vypustená kategória 4, neskôr zrušená kat.5 a preteky popresúvané vyššie, podľa finančných možností organizátora.

Do rebríčka jednotlivcov sa započítavali všetky výsledky za posledný rok (napr. pretekári v prvej stovke mali zabezpečenú účasť na majstrákoch sveta automaticky.

Do rebríčka tímov za započítavali iba výsledky určitého percenta pretekov a to tie najlepšie. Napr. z troch GT sa započítavali len dva najlepšie výsledky výsledky (výsledok bol súčtom bodov všetkých pretekárov tímu štartujúcich v konkrétnych pretekoch). Tímy TT/1 mohli štartovať aj na pretekoch 5. kategórie, ale len v krajine registrácie tímu a započítavali sa len najlepšie výsledky z max. 10% vypísaných pretekov. To percento započítaných pretekov sa postupne znižovalo so znižujúcou sa kategóriou pretekov. Tímy TT/2 (teraz pro-conti) a TT/3 (teraz conti) mali započítavané body z vyššieho percenta pretekov.

Do rebríčka krajín sa započítavali výsledky 10 (alebo 12?) najlepších pretekárov registrovaných v krajine, avšak bez bodov z národných majstrákov. Body z národných majstrákov sa prideľovali podľa umiestnenia krajiny v predchádzajúcom roku. Rebríček krajín slúžil na určovanie počtu štartujúcich pretekárov krajiny na majstrákoch sveta a na OH.

Taký rozsiahly príspevok dávam len preto, aby bolo vidieť, že Cookson a partia okolo neho nevymyslela nič nové, len oprášila a mierne zmodifikovala to, čo tu už bolo pred pár rokmi.

Mne osobne sa ten starý systém hodnotenie jednotlivcov, tímov a krajín páčil viac, ako systém po vytvorení Pro Tour (platný s modifikáciami do konca minulého roka) a predpokladám, že sa mi bude páčiť aj ten tohtoročný. Ďaleko viac si všímam rebríčky na http://www.cqranking.com (pokračovanie rebríčkov UCI z éry pred Pro Tour) ako rebríčky na http://www.uci.ch


Naposledy upravil JoKo dňa 27.01.2015 - 23:04:14, celkovo upravené 1 krát.

27.01.2015 - 21:58:42
01
no ale uz to neplati , novy system sa odklada na dobu neurcitu :) takze zostava vsetko po starom http://cycling-info.sk/aktuality-zo-sveta-cyklistiky-clanky/2210-uci-predviedla-prvotriedny-chaos-s-novym-systemom-bodovania-pretekov-a-jazdcov
27.01.2015 - 22:21:26
00
Taký rozsiahli príspevok dávam len preto, aby bolo vidieť, že Cookson a partia okolo neho nevymyslela nič nové, len oprášila a mierne zmodifikovala to, čo tu už bolo pred pár rokmi.

A je to o to smutnejšie, keď ani to oprášené a mierne zmodifikované, ktoré v praxi pred x rokmi fungovalo, nedokážu uviesť do praxe :fubar:
27.01.2015 - 22:55:18
00
kratky rozhovor s Cooksonom ohladadom Kreuzigera .. http://supercycling.cz/novinky/domaci-zpravodajstvi/sef-uci-brian-cookson-roman-kreuziger-a-detektor-lzi-je-to-irelevantni/#.VMpmONKG91Y .. Cookson proste veri tomu, ze Kreuziger dopoval, Kriziak zase prejde detektorom .. zaujimave .. prejst dektorom lzi sa predsa neda len tak ? ci sa mylim ?
29.01.2015 - 18:22:33
00
,,UCI nikdy neprohrála případ s biologickým pasem a neumím si představit, že bychom prohráli tento." tu je odpoveď, to by neprežili keby prehrali súd. Preto keď sa do toho obuli nechcu už nič uznať aj keby mal svätožiaru nad hlavou. Proste potrebuju vinníka.
29.01.2015 - 18:34:40
00
Nemýliš,čítal som niekoľko zaujímavých štúdii o polygrafe,keďže ma táto téma dosť zaujíma a odborníci na túto tématiku sa zhodujú v tom ,že netrénovaný človek nemá šancu polygraf oklamať,pretože v tele človeka pri klamstve prebiehajú určité špecifické reakcie,ktoré ten citlivý prístroj hneď zaznamená.To dokážu iba trénovaní ľudia,ktorí prejdu špeciálnym výcvikom,ľudia ktorí nemali s týmto prístrojom nikdy do činenia(kde smelo môžeme zaradiť aj Kreuzigera) a prejdú testom,tak neklamú,pretože hodnovernosť polygrafu je viac ako 90%.Dokonca niektorí radikálnejší odborníci z tejto oblasti tvrdia,že je nemožné aby bežný netrénovaný človek prístroj oklamal,pretože niektoré fyziologické reakcie proste človek nie je schopný ovplyvniť a tým vlastne oklamať prístroj.Myslím že aj niektoré štáty tejto metóde na súdoch prikladajú veľkú váhu,zase naopak v niektorých štátoch je táto metóda úplne ignorovaná.
29.01.2015 - 18:44:24
00
a k tomu ho mal este na starosti nejaky odbornik na detektor lzi .. bud je to tak, ako pise fofo, ze jednoducho mu nic ine neostava a musi tvrdit, to co tvrdi .. uz ked sa do to tej bitky pustili, alebo cookson je uprimne presvedceny , ze dopoval .. potom sa objavuju spekulacie, co by ma mozno ani neprekvapilo, keby kriziak nieco bral a nevedel o tom .. tym padom by presiel aj detektorom lzi .. a samozrejme je tu aj ta moznost, ze bol proste cisty .. som zvedavy ako to dopadne .. ale na jeho psychiku to musi byt narocne, ta neistota .. plus sa v takom rozpolozeni pripravovat na novu sezonu, hm, nezavideniahodna situacia ..
29.01.2015 - 19:28:03
00
,,UCI nikdy neprohrála případ s biologickým pasem a neumím si představit, že bychom prohráli tento." tu je odpoveď, to by neprežili keby prehrali súd. Preto keď sa do toho obuli nechcu už nič uznať aj keby mal svätožiaru nad hlavou. Proste potrebuju vinníka.


Pokial sa nemylim, tak zatial UCI nikdy neriesila sudnou cestou "vinnika", ktoreho hodnoty boli v biologickom pase v norme a nikdy neprekrocili hranicne hodnoty tak ako je to u Kreuzigera.
29.01.2015 - 19:34:04
00
Aj iní mali hodnoty v norme a potom sa priznali, že sypali... Aj keď vtedy ešte biologické pasy neboli a neprišlo sa na nich ani testami.

Ale tu asi nejde len o prekročenie stanovených maximálnych hodnôt, ale aj o ich pohyb v určitom časovom intervale a vzájomné súvislosti v kolísaní rôznych hodnôt.

Uplynula dosť dlhá doba od jeho podozrivých hodnôt v bio-pase a oficiálnym vyslovením podozrenia, takže bol asi dlhšiu dobu podozrivý a viac sledovaný. Napríklad sa mohlo stať, že v Astane si občas prisypal a v Saxe nie, resp. niečo iné, a zrazu pred pretekmi a aj po pretekoch sú niektoré hodnoty iné v jednom období ako v druhom období, resp. niekedy sa pohyb niektorých hodnôt nápadne podobá pohybu hodnôt jazdcov, ktorých prichytili, resp. sa dokonca aj priznali.

Pokiaľ sa dobre pamätám, tak biopasy sa zavádzali práve pre dlhodobé sledovanie a zisťovanie zmien v organizme nezapríčinených chorobou, ale skôr dopingom, ktorý ešte nie je pre laboratóriá známy, resp. zachytiteľný. Takto pred rokom chytili na podozrivých hodnotách v biopase Tiernan-Lockeho zo Sky a ten sa ani nejako veľmi nebúril...
29.01.2015 - 20:25:00
00
tie bio pasy su asi skor na odhalenie toho krvneho dopingu, transfuzii , apon som to tak pochopil podla tohto clanku .. uryvok 1 a 2 .. plus odkaz na tu spominanu etapu .. https://www.youtube.com/watch?v=dakRW9G8SwE

Prílohy:

cast_1.PNG
cast_1.PNG 66.46 KiB thumb_up0thumb_down

cast_2.PNG
cast_2.PNG 29.5 KiB thumb_up0thumb_down

29.01.2015 - 21:08:43
00
Mozno donho v astane nieco sypali, ani o tom nevedel, to by vysvetlovalo, tu vyhru v tej etape a ten detektor.
29.01.2015 - 21:16:09
00
Transfuziu by si hádam všimol :)
29.01.2015 - 21:25:14
00
Tak to ano :D, bohvie co maju vymyslene o com zatial nevie ani UCI...
29.01.2015 - 21:31:16
00
Pekne video z neutralneho auta Shimano. Santos Tour Down Under

A ride with Shimano neutral service at the 2015 Santos Tour Down Under thumb_up0thumb_down
01.02.2015 - 22:34:59
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Cestné)
keyboard_arrow_up