Mam na novom biku nove naboje co maju z nejakeho dovodu volu. Mam moznost to reklamovat, len je to kupovane cez net tak sa chcem najskor pozret ci to nejsom schopny sam opravit. Az ked nie tak to poslem kurierom. su to tieto kolesa: http://www.sun-ringle.com/mtb/wheelsets/charger-expert/ Je to pevna oska. Neviete mi poradit v com moze byt problem? pochybujem ze nove lozisko bude mat volu. nemoze tam byt nejak zle narazene alebo co?
kazdopadne, nikdy som priemyselne naboje neservisoval. na ivele je len servis hodne stareo typu. preto budem rad za hocijake rady ake mi k tomu date... zajtra sa tomu budem venovat, dnes musim zistit ako to funguje. Tak ma niekto nejaky navod alebo pod?
diki moc
posledný komentár: 3. 7. 2025 o 12:07
posledný komentár: 19. 5. 2025 o 9:45
V ramci zimnej nudy som rozobral zadny naboj a okrem priemyselnych lozisk mi drhne aj freehub. Chapem ze to lozisko sa pouziva len ked tocim dozadu cize skoro vobec ale lezi mi to na dusi.
Vyzera to asi takto:
pojde to nejak rozobrat? Bojim sa tu osku nejak chytat do zveraku. Islo by potencialne ten zavit na druhej strane chytit dvoma matkami a povolit tu na strane freehubu ?
Takisto ako dostanem von priemysly z naboja je tam hladka oska? (12 x 142mm maxle)
dik za odpovede.
Podla foto sa zda, ze loziska v orechu su posunute, citaj tu: post863037.html#p863037
Otazka 2: ako ich vyberiem von ? maju rovnaky priemer ako cela oska a nemam ich o co zapacit keby ich chcem vylisovat.
Otazka 2: ako ich vyberiem von ? maju rovnaky priemer ako cela oska a nemam ich o co zapacit keby ich chcem vylisovat.
ja by som s tym skocil radsej do servisu, maju na to specialne tycky a valceky s ktorymi sa loziska vyberaju a aj lisuju naspat
Tie z orechu logicky niecim, co ma o 1mm vacsi priemer ako povodna oska. Mozno stara 9 alebo 10mm oska s konusom by sa tam hodila.
Na tie v naboji potrebujes kupit klestinu na to urcenu alebo aj takto sa da:
post883551.html#p883551
na prednom náboji sa mi objavila mierna vôľa a ložiská už aj pekne hučali, tak som ich rovno vymenil.
problém je však v tom, že vôľa sa mi tam po výjazde objavila znovu, ložiská som skúsil dolisovať ale nepomohlo, jediné čo na chvíľu pomôže je že jeden konus o niečo zapriem a po druhom buchnem gumeným kladivom, ale po nejakom čase je vôľa naspäť... osku som skúsil o niečo viacej pritiahnuť, no výsledok bol rovnaký
niekto nejaký tip čo môže robiť zlobu ? alebo ako predísť tomu neustále sa vracajúcemu vaklu ?
Tie naboje, kde su loziska priamo na oske a oska sa da vybrat bez ich demontaze tu distancnu rurku spravidla maju. Bez rurky po dotiahnuti naboja resp. po jeho montazi do ramu/vidly sa kolesa mozu tazko tocit (a loziska rychlo znicis) alebo sa naboj moze povolovat.
Presne tak ako to opísal tu náš kamarát. Pri vybraní distančnej trubky sa ti bočný tlak rozkladá iba na kôš jedného ložiska.