Ja som nepochopil celkom tie titánové bicykle, to je tak na zvezenie sa na pivo do susednej dediny a je to viac cool ako hliník, aby som sa mohol pochváliť kamarátom, ze mám drahšiu masinu ako oni, ci sa mýlim?
Este si nesedel na titane, ze?
Titan nie je drahsi ako karbon a urcite nie je na zvezenie na pivo do susednej dediny. Da sa na nom normalne pretekat, robit dlhe tury, chodit do prace, cokolvek. Je lepsi ako hlinik, lepsi ako ocel a dovolim si tvrdit, ze lepsi ako karbon. Komu nevadia zvary (zavisi od penazenky a technologii vyrobcu, ako su prevedene), ma rad kov, ktory nepodlieha poveternostnym vplyvom (cize cloveku staci jeden bicykel na cely rok, nepotrebuje zimaka), nechce byt tuctovy a ma rad v principe klasicku geometriu, nehlada aero, ale nadcasovost, pride si na svoje vsetkymi dvadsiatimi
Nie nesedel, preto som aj napisal trocha taky ustipacny komentar a cakal, ze sa toho niekto chyti a vysvetli nam pointu. Stale neviem v com je lepsi, je pohodlnejsi nie? V com este okrem toho? V dnesnej dobe, ked quintana ma na 16km kopci s priemerom 8% aero prilbu na hlave, tak na pretekanie tie okruhle trubky musia byt uplne super. Nehovorim, ze sa mi tie bicykle nepacia, aj ten Kristinin vyzera perfektne, bral by som ho na take pojazdenie si pre potesenie, ale nevidim pointu mat nieco take, ked sa jedna o trening a sportove vykony. Mozno sa ale mylim a preto sa seriozne pytam na vyhody titanu.
mozno sa mylim ale aero prilba to nutne nemusela byt , na catlike prilby sa da dokupit shield proti dazdu , potom to vyzera ako ta aero prilba , resp ak to aj bola aero tak ju mal proti dazdu
Nie nesedel, ... V dnesnej dobe, ked quintana ma na 16km kopci s priemerom 8% aero prilbu na hlave, tak na pretekanie tie okruhle trubky musia byt uplne super. ... ale nevidim pointu mat nieco take, ked sa jedna o trening a sportove vykony. Mozno sa ale mylim a preto sa seriozne pytam na vyhody titanu.
.
A prečo potom jazdíš na svojom haibajku? Veď má tiež okrúhle trubky Nie je to aero rám?
Pokiaľ nie si vyložený špurtér, ktorý potrebuje ultra tuhý rám typu Venge tak titanový poskytuje všetko čo od kvalitného rámu očakávaš. Pohodlný rám so skvelou schopnosťou pohlcovať vibrácie. Nepomerne lepšia životnosť oproti karbónu. Navyše aero efekt, ktorý ti na okrúhlych trubkách chýba fakt nepocítiš pri bežných rýchlostiach 30 - 35km/h. Alebo chceš povedať, že jazdíš vyššie priemery?
Je však pravda, že titanové alebo oceľové rámy sú špecifické svojim jednoduchým tvarom. A to sa každému nepáči. A to je dobre
Praveze po novom jazdim Venge a dovolil by som si protirecit, ze pri tych rychlostiach nepocitis rozdiel medzi ramami z aero hladiska, ale tu vidim ten rozdiel v tom ci cloveku ide o sekundy a planuje na tom bicykli zavodit a je kvoli tomu ochotny obetovat aj z pohodlia. Lebo mozem povedat, ze napriklad ten Venge je oproti Haibiku naozaj riadne tvrdy a zdaleka nepohlcuje tak nerovnosti. Dobry titanovy ram musi byt este pohodlnejsi, ale musi byt aj citelne pomalsi na rovinke, ale ked ho clovek ma na jazdenie pre radost tak si viem predstavit, ze to je to prave orechove co chce. Vsak niektory jazdia aj Roubaix za to ze je pohodlny a ten je omnoho skaredsi ako napriklad ten tvoj titanovy.
Takze zaver mozme zhrnut nejak tak, ze titanove ramy su dlhotrvacne pohodlne ramy s klasickymi tvarmi ako alternativa k modernym aero ramom, ktore su stale dost nepohdlne a urcene skor na pretekanie ako vozenie sa. Cim sa ale dostavame k tomu, ze moj prvy prispevok na tuto temu nebol odveci .
reeller_sk Ano, je pohodlnejsi. (vyhoda oproti oceli) Ale nie na ukor tuhosti. (nie je zuvacka v akceleracii, vyhoda oproti hliniku). Nezlomi sa ako karbon. Spaja plusy hlinika, ocele a karbonu dohromady. Tazsie sa vsak zvara (technologicky).
Aero nie je alfa a omega. Viem, marketing ukazkovo masiruje ludom hlavy, ale bezny clovek ho nepotrebuje. Moze mat aero bicykel, ale pokial to nema v nohach, v plucach a krvi, nepomoze mu ani svatena voda. Chapem vsak, treba nieco predavat a robit obrat. O tom je reklama
aku ma karbonovy ram zivotnost? neporovnavajte neporovnatelne, titan je skor pre fajnsmekrov a je to viac o prestizi, karbon je viac komercny ale no vykonovej cyklistike si myslim ze lepsi (uz len kvoli tej hmotnosti ked uz v nicom inom nie je podla vas lepsi)....inak ten foooor, ze pri titanovom biku nepotrebujes zimak bol dobry to neberte ze odsudzujem titan, tie ramy su krasne, len to uz dnes nie je top material
Podla marketingovych podkladov, cim pomalsie ides, tym viac usetris na aeroveciach casu . Ako nechcem sa hadat, ale toto nie su argumenty co si dal, nezlomi sa ako karbon, pochybujem, ze pri pade ktorom zlomis karbonovi ram, by si neohol, neprehol, nepreliacil titanovy ram, tak ze by si ho nevedel uz opravit. Sam od seba karbon nema tendenciu lamat sa . Aero nie je alfa a omega to je jasne, ale ked mas rovnako tuhy aero ram a ram s gulatymi rurami, tak sa mozme asi zhodnut, ze na tom aero pojdes rychlejsie. Jediny argument co znie rozumne z tohto vsetkeho je to, ze to je pohodlne a sucastne tuhe pri slapani, co si myslim, je dost na to aby si to clovek kupil. Ale vsetko ma svoje pre aj proti tak aj titan nie je holly grail a rozhodne nie je urceny prioritne na zavodenie na ceste, inak by sa na nom vozili aj profici.
a rozhodne nie je urceny prioritne na zavodenie na ceste, inak by sa na nom vozili aj profici.
Profíci jazdia to čo sponzor chce predávať. A neviem o tom že by C-dale, Spešl, Focus, Colnago, ... že by niektorý výrobca World tour teamu mal vo svojej ponuke aj titanové rámy. Takže asi tak Ale keď sa napríklad pozrieš na niektoré preteky v JúEsEj tak tam pomerne bežne jazdia a pretekajú na titane aj pomerne výkonnostne silní amatérsky pretekári.
Pod tou životnosťou čo som napísal, treba rozumieť porovnanie titánu a karbónu pri rovnakom dlhodobom zaťažení, keďže karbón má všetky únavové charakteristiky lepšie ako titán, je jasný víťaz, no a čo sa odolnosti pri náraze týka, to by chcelo otestovať.
Ja osobne by som titánový rám bral hneď, krásne zvary, jednoduchý dizajn a nerozšírenosť
Profíci jazdia to čo sponzor chce predávať. A neviem o tom že by C-dale, Spešl, Focus, Colnago, ... že by niektorý výrobca World tour teamu mal vo svojej ponuke aj titanové rámy. Takže asi tak Ale keď sa napríklad pozrieš na niektoré preteky v JúEsEj tak tam pomerne bežne jazdia a pretekajú na titane aj pomerne výkonnostne silní amatérsky pretekári.
No z carbonu je mozno vyrobit pevnejsi, lahsi a aerodynamickejsi ram ako z titanu, to si myslim, ze jasne hovori o tom preco sa na tom momentalne jazdi na profi urovni, netvrdim, ze titan je uplny smejd oproti tomu, ale ked sa hrotia veci na doraz tak tam proste momentalne carbon vyhrava, ma neporovnatelne lepsi pomer pevnosti k vahe.
A nie je tomu momentalne takto iba v cyklistike, staci sa pozriet z coho sa vyrabaju najvykonnejsie auta, motorky a podobne a tam nejde o sponzorov. Toto bol zasa taky argument neargument v prospech titanu, ja som bol skor zvedavy na realne fakty a pocity z jazdy na titanovom rame, lebo som na nom este nesedel.
Profici vela titan nejazdily aj v casoch ked jazdili na znackach ktore tie ramy v ponuke mali . Pre mna ma titan vyznam na horskom kole ,cyklokrose. A pre hobika ktory rad pohodlie aj na ceste. Ale pretekar proste potrebuje masinu kde sa nestrati ziaden z jeho tazko vydretych watou .
aku ma karbonovy ram zivotnost? neporovnavajte neporovnatelne, titan je skor pre fajnsmekrov a je to viac o prestizi, karbon je viac komercny ale no vykonovej cyklistike si myslim ze lepsi (uz len kvoli tej hmotnosti ked uz v nicom inom nie je podla vas lepsi)....inak ten foooor, ze pri titanovom biku nepotrebujes zimak bol dobry to neberte ze odsudzujem titan, tie ramy su krasne, len to uz dnes nie je top material
Fulli, lahsi bicykel nie je vzdy lepsi. Fyzika je jedna vec, jesitnost ludi mat lahsie bicykle druha
V com je to for? Akosi nechapem. Chod na karbonovom bicykli na zasolenu cestu v zime a na titanovom. Realita je taka, ze na karbone sa agresivna sol prejavi naozaj ukazkovo. A to nehovorim o skalkach. Titan? Sol mu nevadi, voda mu nevadi, skalky nevidiet. Chapem, ze nevedomost brani porozumiet, ale to je nie for, tvoja reakcia je for
reeller_sk Tam, kde karbon zlomis, titan preliacis. Zasada kovu vs. lepenej zivice.
Argumenty to su, ale pre cloveka, ktory nikdy nesedel na titane a na ktoreho platia zakladne marketingove postupy, je to zbytocne vysvetlovat bez urazky.
Svet profikov je jedna obrovska medialna masineria plna reklamy. Vidim to denne, coho je reklama a marketing schopny, zivi ma. Takze ho vobec neber ako svaty gral a najvyssi stupen. V prvom a poslednom rade tam ide o obchod a predaj O nic viac. Profik jazdi na tom, ake moznosti ponukne sponzor. Kedze vyroba titanovych ramov nie je masova zalezitost, predaje nie su masova zalezitost, tazba titanu nie je masova zalezitost, v profi pelotone ani nebudu. Ani v ziadnom, kde sa tocia peniaze. Nema ich jednoducho kto zaplatit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Titan nie je drahsi ako karbon a urcite nie je na zvezenie na pivo do susednej dediny. Da sa na nom normalne pretekat, robit dlhe tury, chodit do prace, cokolvek. Je lepsi ako hlinik, lepsi ako ocel a dovolim si tvrdit, ze lepsi ako karbon. Komu nevadia zvary (zavisi od penazenky a technologii vyrobcu, ako su prevedene), ma rad kov, ktory nepodlieha poveternostnym vplyvom (cize cloveku staci jeden bicykel na cely rok, nepotrebuje zimaka), nechce byt tuctovy a ma rad v principe klasicku geometriu, nehlada aero, ale nadcasovost, pride si na svoje vsetkymi dvadsiatimi
A prečo potom jazdíš na svojom haibajku? Veď má tiež okrúhle trubky
Pokiaľ nie si vyložený špurtér, ktorý potrebuje ultra tuhý rám typu Venge tak titanový poskytuje všetko čo od kvalitného rámu očakávaš. Pohodlný rám so skvelou schopnosťou pohlcovať vibrácie. Nepomerne lepšia životnosť oproti karbónu. Navyše aero efekt, ktorý ti na okrúhlych trubkách chýba fakt nepocítiš pri bežných rýchlostiach 30 - 35km/h. Alebo chceš povedať, že jazdíš vyššie priemery?
Je však pravda, že titanové alebo oceľové rámy sú špecifické svojim jednoduchým tvarom. A to sa každému nepáči. A to je dobre
Takze zaver mozme zhrnut nejak tak, ze titanove ramy su dlhotrvacne pohodlne ramy s klasickymi tvarmi ako alternativa k modernym aero ramom, ktore su stale dost nepohdlne a urcene skor na pretekanie ako vozenie sa. Cim sa ale dostavame k tomu, ze moj prvy prispevok na tuto temu nebol odveci
Aero nie je alfa a omega. Viem, marketing ukazkovo masiruje ludom hlavy, ale bezny clovek ho nepotrebuje. Moze mat aero bicykel, ale pokial to nema v nohach, v plucach a krvi, nepomoze mu ani svatena voda. Chapem vsak, treba nieco predavat a robit obrat. O tom je reklama
Profíci jazdia to čo sponzor chce predávať. A neviem o tom že by C-dale, Spešl, Focus, Colnago, ... že by niektorý výrobca World tour teamu mal vo svojej ponuke aj titanové rámy. Takže asi tak
Ja osobne by som titánový rám bral hneď, krásne zvary, jednoduchý dizajn a nerozšírenosť
No z carbonu je mozno vyrobit pevnejsi, lahsi a aerodynamickejsi ram ako z titanu, to si myslim, ze jasne hovori o tom preco sa na tom momentalne jazdi na profi urovni, netvrdim, ze titan je uplny smejd oproti tomu, ale ked sa hrotia veci na doraz tak tam proste momentalne carbon vyhrava, ma neporovnatelne lepsi pomer pevnosti k vahe.
A nie je tomu momentalne takto iba v cyklistike, staci sa pozriet z coho sa vyrabaju najvykonnejsie auta, motorky a podobne a tam nejde o sponzorov. Toto bol zasa taky argument neargument v prospech titanu, ja som bol skor zvedavy na realne fakty a pocity z jazdy na titanovom rame, lebo som na nom este nesedel.
Fulli, lahsi bicykel nie je vzdy lepsi. Fyzika je jedna vec, jesitnost ludi mat lahsie bicykle druha
V com je to for? Akosi nechapem. Chod na karbonovom bicykli na zasolenu cestu v zime a na titanovom. Realita je taka, ze na karbone sa agresivna sol prejavi naozaj ukazkovo. A to nehovorim o skalkach. Titan? Sol mu nevadi, voda mu nevadi, skalky nevidiet. Chapem, ze nevedomost brani porozumiet, ale to je nie for, tvoja reakcia je for
reeller_sk Tam, kde karbon zlomis, titan preliacis. Zasada kovu vs. lepenej zivice.
Argumenty to su, ale pre cloveka, ktory nikdy nesedel na titane a na ktoreho platia zakladne marketingove postupy, je to zbytocne vysvetlovat
Svet profikov je jedna obrovska medialna masineria plna reklamy. Vidim to denne, coho je reklama a marketing schopny, zivi ma. Takze ho vobec neber ako svaty gral a najvyssi stupen. V prvom a poslednom rade tam ide o obchod a predaj