Nerozumiem načo píšete špztky na internet. Keby hneď na mieste zdvihnete telefón a na debilov zavoláte políciu, je aspoň nejaká šanca, že sa veci pohnú. Aj keby hneď na mieste nedostali pokutu, ale treba im aspoň ukázať, že nám to nie je jedno. A zvlášť ak to máte aj na kamere, vtedy by som neváhal ani sekundu.
26.03.2015 - 20:16:14
00
Presne v ten den, len o par hodin skor, som volal na jedneho vodica policiu a nic sa neudialo...mali mi volat, aby som dodal svoju vypoved, ale nikto nevolal.
26.03.2015 - 20:44:50
00
Ty si nejaky akcny za tym volantom.. asi toho vela nenajazdis ked kvoli takejto blbosti robis take halo.. a to vytrubenie uz vobec nechapem.. v noci trubit na sidlisku ked ako si pisal boli ste tam iba vy traja. Kebyze ta nezbada tak tu smerovku vobec nevyhodi, ale uvedomil sa cize ta zbadal takze to bolo zbytocne.. stacilo bliknut..
26.03.2015 - 20:48:18
00
Vo vyhláške je dačo takéto:
(5) Ak by vozidlá idúce v obci súčasne vo všetkých jazdných pruhoch bránili v jazde rýchlejšie idúcemu vozidlu, vodič, ktorý jazdí v ľavom jazdnom pruhu, je povinný ho čo najskôr uvoľniť. To neplatí, ak vodič používa ľavý jazdný pruh na obchádzanie, odbočovanie, otáčanie alebo predchádzanie.
Spomínam si dokonca na nejakú rozhlasovú debatu, kde to policajt objasňoval, že vodiči sa nemôžu oháňať tvrdením, že aj tak idú maximálnou povolenou rýchlosťou. Povedal, že takíto šoféri nemajú právo skúmať dôvody prečo ide druhý vodič rýchlejšie. Ak majú možnosť preradiť sa do pravého pruhu, musia to urobiť.
26.03.2015 - 20:58:17
00
Nie, len pomaly 2000km mesacne...ake halo, prosim ta? To, ze sa profesionalny vodic takto zachova, ti pride v pohode? Mne nie...a btw, debilko co obieha sprava a jazdi dvesto po dialnici je v pohode, vsak? Na takeho som upozornil policajtov...a klakson mam nato v aute, aby som ho obcas pouzil, nie len nato, ked mi huci alarm. Keby som mal na kazdeho polovodica, co sa mi lepi na zadok, aky je rychly, volat policiu, tak mam telefon nonstop na uchu.
Suhlasim s tym, ze v jazde rychlejsim vozidlam sa nema branit...nikdy nevies dovod, preco sa tak ponahla. A ked je sprosty, tak nech je a nech sa ponahla.
26.03.2015 - 21:04:40
00
Jaj prial by som ti aby ta preskolil nejaky podobny samozvany instruktor ked sa budes naozaj niekam ponahlat :D
To ze si robis videozaznam je mozno fajn, ale realne sa to pouzit neda ani ako dokaz. Takze aj keby si do toho autobusu napalil nikoho to video nebude zaujimat, ak beusak povie ze daval smerovku tak mas holt smolu.
26.03.2015 - 21:15:16
00
Vo vyhláške je dačo takéto:

"Vyhláška" nem dobré slovo ;)
26.03.2015 - 21:43:59
00
Ja len tolko misoR robíš s toho zbytoč kovbojku a nemáš dôvod. Keď si taký frajer choď si vyskúšať 9 hodin jazdiť v autobuse za deň a potom nám to príď porozprávať. :)
26.03.2015 - 21:52:22
01
Jaj prial by som ti aby ta preskolil nejaky podobny samozvany instruktor ked sa budes naozaj niekam ponahlat :D
To ze si robis videozaznam je mozno fajn, ale realne sa to pouzit neda ani ako dokaz. Takze aj keby si do toho autobusu napalil nikoho to video nebude zaujimat, ak beusak povie ze daval smerovku tak mas holt smolu.

Teraz nerozumiem, na ktoru cast mojho prispevku reagujes...ak na tu s pustanim rychlejsieho vozidla, tak s tym suhlasim. Nie som z tych, co sa zbytocne zdrziavaju v lavom pruhu a rychlejsie auta pustam, ak mam priestor, inak zrychlim na MPR a pri najblizsej prilezitosti sa uhnem.
A odkial mas, ze videozaznam sa neda pouzit ako dokaz? Pokial viem, pri objasnovani trestnej cinnosti, co je aj porusovanie dopravnych predpisov, sa videozaznam da pouzit ako dokaz. Potom by nemali zmysel akekolvek bezpecnostne kamery, ci? :) Nevsimol si si, ze na tych novych trolejbusoch a autobusoch v BA su uz aj vpredu pri vodicovi kamery natocene smerom von? Pozri si tuto fotogaleriu. Asi to nebude len tak, co myslis...
26.03.2015 - 22:36:48
00
Chalani už ťa nepustia vela krát ani so zapnutím VRZ a sirénou. neraz máme na mále pri výjazdoch.
26.03.2015 - 22:42:58
00
tuto temu uz nejaky cas nesledujem a zistujem ze ..... dobre robim :-)
26.03.2015 - 22:43:10
00
.a klakson mam nato v aute, aby som ho obcas pouzil, nie len nato, ked mi huci alarm.

lenže klaksón máš použiť ako výstražný signál! (napr keby ťa nevidel a smeruje na teba tak zatrúbiš aby si na seba upozornil) používať klaksón "po udalosti" len aby som ulavil svojmu egu a mu ním svojim spôsobom vynadal je dosť že zbytočné a aj proti predpisom :bow:
27.03.2015 - 07:22:57
01
To bol dnes ráno zážitok pod Strečnom do ZA : išiel som ako zvyčajne v rýchlom ľavom pruhu 100 – 120 km/h, za mnou začal vyblikávať magor z oravy na VW Transporter EVČ : TS 398 AZ , ja som ho pokojne viackrát ignoroval. Potom ma obehol sprava asi v 130 – 140 km/h, zaradil sa predo mňa a potom pičus ***** začal prudko brzdiť možno 2-3 m predo mnou, obe autá mali čo robiť, jeho kývalo z doprava doľava, dobrzdil som možno 1 m za jeho nárazník . Takéto cvoka som nevidel ako jazdím. Guľku do hlavy a zahrabať v lese...
Hlavne že na veľkej križovatke pri Tescu sa dostal predo mňa možno o 2 – 3 autá..


Obom Vám mali zobrať vodičáky za ohrozovanie bezpečnosti ľudí okolo.
27.03.2015 - 08:51:45
00
misoR, pekne si mi to zhrnul. Aj to hrubo vyznačené, si šikovný. Iba z videa nieje absolútne vidieť, že by ťa ten vodič, ak si šoféroval ty, ohrozil. Iba ťa obmedzil na čo právo má. Ak by ťa ohrozil, tak to by ťa priam musel vytlačiť z tvojho jazdného pruhu. Ďalšia vec a to sa prízvukuje stále, že vodič má predvídať. Ak ideš okolo zastávky, kde stojí autobus, automaticky by si mal predvídať, že sa pohne, že spoza neho niekto vybehne, atď. Samozrejme, že za nepredvídanie sa vina neprisudzuje vždy. Ale veľa nepríjemných vecí by sa tým eliminovalo, keby v rôznych neprehľadných a iných dopravných situáciách vodiči predvídali. Ak bicykluješ veľa po ceste, už z toho by si mal mať nadobudnuté skúsenosti, že predvídavosť ti vyrieši veľa nečakaných situácií na ceste. Mne ako cyklistovi sa to už veľakrát osvedčilo a aplikujem to aj za volantom a ver tomu, že som si už takto ušetril nervy.
27.03.2015 - 09:29:59
04
Ale vsak misoR predvidal. Akurat to trubenie uz bolo zbytocne, no. Obcas clovek nie je v takej pohode, ze nad vsetkym mavne rukou a necha to tak. Proste mal potrebu to dat najavo, aj ked to nicomu nepomoze. Podstatne je si to uvedomit a nerobit z toho velku vedu nabuduce.

A to iste aj marp a to Strecno - v podstate bol v prave a nemusel uhybat, ale keby bol viac nad vecou tak uhne a nejde sa s nim dotahovat. Kto chce, sa z tohto pribehu pouci. Ja by som po takejto skusenosti urcite uz radsej uhol a nedotahoval sa kto je oficialne v prave a kto nie. Nestoji to za to.
27.03.2015 - 10:14:00
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up