ano, bez lesákov by to fungovalo takmer samé *, ako nejaký turistický chodník.. aj hentade sa "veľa" ludí naučilo chodiť peši na turistiku..
tie penaze sú už asi dávno zaniknuté... kedysi som o tom počul, že čosi také bolo a keď poznám henten terén... tak to by bolo tak brzdy spáliť
* až na kalamitu tušim z 2020 kedy bolo zopár týždnov v decembri hmla a mrzlo, tak bola brutálna námraza a od toho holorubu až po začiatok pythonu bol kompletne celý zapadaný konármi, prípadne celými stromami... vtedy sme si tam pekne mákli, ja som rezal, chalani - enduristi odhadzovali a potom na jar tam boli ešte raz, lebo keď zliezli snehy, tak tam bolo zas kopec haluziny, ktoré boli predtým pozapichované atd..
chystám sa ešte niekedy na chodník z toho pamatníku na ROHu, to je taký pekný singláč, akurát tam tiež zopár stromov popadalo a už to je také otravné, stále prekladať
Neviem ci ma zmysel nieco opravovat. Trend aspon tu na zapade je taky ze sa tie prirodne veci jazdia malo. Bol som tento rok na Brezovej,Tematine,Markovici ,Mojtine, Javorine atd a znacne su tie veci menej jazdene ako v minulosti. Preslo sa na gravel,meranie wattov,pivo,politiku, bikeparky a nejake mensie veci nad mestom. Generacia mladsich radsej pri mobile ako na biku.
Pokial je to iba upratanie po tazbe to zmysel ma, ak je to boj s nejakym individuom ako na traily u nas povazskom inovci(winter) tak je to horsie. Nemas ziadne paky, ked to nie je oficial nemas sa kde spravodlivisti dovolat. Chalani uz na tom traily rezignovali, je to logicke vela hodin prace a vsetko je znicene, nehovoriac a riziku urazu kedze nevies aka nastraha ta caka.
Trend aspon tu na zapade je taky ze sa tie prirodne veci jazdia malo.
Co si predstavujes pod prirodnymi vecami? Python, Striebornica sa od chodniku v lese moc neodlisuju, ale napr. na spominanom Winteri je resp. bolo tych budovanych drevenych veci vcelku dost https://www.youtube.com/watch?v=HCA39PM0bdw&t=55s To je tiez prirodny trail?
tie som ani nespomínal. To je dalšia kapitola. V dnešnej dobe keď vieme akí sú ľudia tak ak niečo robiť pre cyklistov ohladne trailov tak jedine sa pokúšaŤ oficialnou cestou. Oslovit mesto,urbariat vyhladat vlasníkov pozemkov a podobne. Nato treba možno aj nejaké známosti a vela času. Naviac ani to nemusí byt výhra. Vid hornonitrianske traily kde im tam stále niekto niči tabule a skoky. Čisto prírodny polovnícky chodník je napr okolo Plešivca. Tam boli možno traja ludia tento rok. Keby niet e-bike a tuto bobrisa tak tiež by som sa vykašlal niečo čistiŤ a upravovať. Ked vidím na zvažniciach ako pribudli kamenné sutiny tak tiež další signal, že nejak obmedzena tažba dreva tak skoro nepríde a možme čakaŤ dalšie ničenie lesa napr aj turistických chodníkov.
na spodnej casti pod depom som vobec nebol.. ževraj je to zahadzané.. ja to ani moc nejazdím aj keď je to zjazdné... to je len také že brzdy drať (pre mna na XC) ale vracal som sa od depa cez les kde kedysi šla prvá verzia pythonu, čo končí hore na salašoch a tade to je zjazdné... ešte som tam aj lúku prekosil, keď už som tade šiel..
dnes to bol ešte kamoš endurista prehrabať, ja som to šiel so západom slnka prvý krát od kosenia a je to luxus aktuálne... na tom spodku sa ešte asi ťaží, tak to dáme dokopy niekedy keď odtial zmiznú... aj ovce lesné boli (ušli kamošom cez búrku ešte v júli, zajtra ich majú ísť chytať, som zvedavý na úspech..)
Dnes je silna inverzia ale Javorina ,Inovec na slnku tak ak sa da vybehnite. Ale bol to thriller ci bude alebo nebude. To nieje ako v Tatrach tu to je vzdy na hrane:)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Penaze ste skusali niekto v ostatnom case? Ja som to siel len raz.
http://cmaps.gpsteam.eu/#map=16/48.84974/17.66066/N1
https://www.mtbiker.sk/forum/post800705.html#p800705
https://web.archive.org/web/20191029154311/http://www.karpatybybike.wz.cz/index.php?mega=2&c=26&d=1
tie penaze sú už asi dávno zaniknuté... kedysi som o tom počul, že čosi také bolo a keď poznám henten terén... tak to by bolo tak brzdy spáliť
* až na kalamitu tušim z 2020 kedy bolo zopár týždnov v decembri hmla a mrzlo, tak bola brutálna námraza a od toho holorubu až po začiatok pythonu bol kompletne celý zapadaný konármi, prípadne celými stromami... vtedy sme si tam pekne mákli, ja som rezal, chalani - enduristi odhadzovali a potom na jar tam boli ešte raz, lebo keď zliezli snehy, tak tam bolo zas kopec haluziny, ktoré boli predtým pozapichované atd..
chystám sa ešte niekedy na chodník z toho pamatníku na ROHu, to je taký pekný singláč, akurát tam tiež zopár stromov popadalo a už to je také otravné, stále prekladať
Co si predstavujes pod prirodnymi vecami? Python, Striebornica sa od chodniku v lese moc neodlisuju, ale napr. na spominanom Winteri je resp. bolo tych budovanych drevenych veci vcelku dost https://www.youtube.com/watch?v=HCA39PM0bdw&t=55s To je tiez prirodny trail?
dnes bola konecne spravna konstelacia hviezd