Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Je tu niekto komu sa dari nasadit 25-622 drotovy plast na jednostenovy rafik s pouzitim len plastovych pakni (rucne hadam tazko niekomu)? Pozeral som hadam 30 videi na youtube kazdemu to tam na poslednych 20 cm zapadne, mne to ostane napnute na 30 obvodovych cm a pomoze iba zelezna pakna alebo srobovak, aj to sa bojim ze pretrhne plast. Mozno je to tym ze ten rafik je v strede dost plytky, ci ma niekto odskusany iny trik, lebo takto to obuvat v terene je dost o drsku.
Zobraziť komentár 29.03.2015 - 03:02:00
00
Už som to tu na fóre raz písal. Ja keď mám problém nasadiť plášť, (a niekedy už aj preventívne) nahrejem plášť fénom na vlasy a plášť, ktorý sa zdal nenasaditeľný nahodím rukou. V prípade defektu v teréne som nemal nikdy problém ho zhodiť, nahodiť lebo už je na ráfiku dostatočne natiahnutý.
Zobraziť komentár 29.03.2015 - 09:11:36
00
nie je mi celkom jasne co ma ten fen s plastom spravit. ide mi skor o spravny sposob ako nasadit tych poslednych 20 cm, ci po kusku, alebo naraz to vpacit stredom ked lem zacne byt citelne napnuty. lebo cim je ten spodny lem mimo rafiku kratsi, tym je viac napnuty a tym imo viac hrozi jeho poskodenie. alebo ci existuju na trhu nejake specialne rucne pakne typu hrotu ake su na autovyzuvackach.
Zobraziť komentár 29.03.2015 - 12:30:37
00
teplo z féna ti ten plast spravi povolnejsim aspon by mal nikdy som to ja nerobil a ja by som to nasadzoval po kusku ak by si tam vpacil neaky srubovak a tych 20cm chcel dat naraz boh vie ci by si neohol aj rafik
Zobraziť komentár 29.03.2015 - 12:36:12
00
ppi mne sa osvedcilo zacat nahadzovat plast presne oproti ventilu, ist po jedne strane az skoro po ventil potom po druhej strane a tych poslednych 15-20 co idu najhorsie po centimetry nahadzovat, vacsinou mi to tam zapadne bez pouzitia naradia.
Zobraziť komentár 30.03.2015 - 08:41:26
00
Ked je pri konci nasadzovania moc napnuty,treba ho po celom obvode pomagat,aby nebol niekde prilepeny a on povoli.Tiez som takto haluzil,ale toto ozaj pomaha.
Zobraziť komentár 30.03.2015 - 09:53:55
00
koncit pri ventile a mat nenafukanu dusu, aby nic nebranilo lemu plasta dostat sa pri napinani do stredu rafiku, tak to robim sice ini to roibia opacne ale nevidim tam ziadnu logiku. aj ked mam plast v strede tj nikde nie je prilepeny, napnutemu lemu stale chybaju aj 2 cm do vrchu rafiku v tom najvyssom bode.
z celeho mi asi vychadza ze nie je plast ako plast, rozmerovo i pruznostou.
Zobraziť komentár 30.03.2015 - 12:44:03
00
no logiku to ma taku ze tam kde je uchyteny ventil v dusi tak okolo ventila je tak pevne koliesko a ked zacnes nasadzovat plast tak ti ho to koliesko nepusti tak hlboko do rafika ako ked zacinas oproti ventilku a potom ti ten kusok moze chybat pri tych poslednych centimetroch, mne sa to takto osvedcilo ale urcite mas pravdu aj v tom ze za zalezi od plasta.
Zobraziť komentár 30.03.2015 - 12:49:45
04
keyboard_arrow_up